Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
rada bych se zeptala na vase zkusenosti. Mam silne bolesti leveho podbrisku, obcasne boleni v boku a bolest v krizi. Jak dojde na curani, bolest se o dost zintenzivni. Zitra jsem objednana na gyndu. Zajimalo by me, jestli ste se s tim nektera nahodou nesetkala, a jak to probihalo dale. Myslite, ze by to mohlo souviset s mocakem? Dekuji
Pokud se to zintenzivní při močení, budou to nejspíš močové cesty, obzvlášť, když je bolest v boku může to být zánět ledvin, u toho jsou ale většinou vysoké teploty… setkala, několikrát do roka, teda podbřišek vlevo mě nebolel, mě bolel celej a do toho ty ledviny, ale já vždy měla horečky nebo aspoň zvýšenou teplotu, šílený řezání nebo pálení při močení, nucení jako blázen přitom bezdůvodný, vždy šlo ven jen pár kapek a krvavou moč, uvidíš, co gynda zítra no, je dobře, že jsi se objednala, může to být cokoli…někdo má takhle silný bolesti prý i při ovulaci, taky to může být cysta na vaječníku nebo gynekologický zánět u toho může být taky pálení při močení
Dekuji za informace, na gynde me ani neprohlidla, dala mi zkumavku a sla jsem s moci do laborky. Odpoledne by meli byt vysledky, tak jsem na to zvedava. ![]()
@Michaelalala píše:
Dekuji za informace, na gynde me ani neprohlidla, dala mi zkumavku a sla jsem s moci do laborky. Odpoledne by meli byt vysledky, tak jsem na to zvedava.
Skvělej přístup koukám
, pak dej vědět, jak jsi dopadla
Ja jsem uplne v soku z ty gyndy. Pry bez moci nemuze urcovat diagnozy a budeme postupovat az podle vysledku. To jsem mohla rano skocit k obvodnimu a ne letet na gyndu
![]()
No on je problém, zda to není spíš gynekologickýho rázu, když s tím nemáš zkušenost, tak nevíš, co to může být a gyndu ženská volí jako první možnost při bolesti v podbřišku, ale jako odpálkovala tě slušně no…to je asi důvod toho, proč já s močákem chodim rovnou na urologii, jo taky mě to stálo hodně sil najít si kvalitního urologa, ale za tu snahu to stálo- na svou uroložku si nemůžu stěžovat, vyšetří všechno v laborce na statim, tudíž přednostně a výsledky mám do 2 hodin nejdýl, jak moč, tak krev, akorát teda na bakteriolog. vyšetření se čeká 3-4 dny než tam něco vyroste, ale to už dávno beru ATB, která jsou buďto citlivá nebo se po výsledcích změní…čekat další 3-4 dny na výsledky, tak to by bylo asi k zešílení
Slibila mi dnesni odpoledni vysledky a nikdo mi nezavolal, telefon natvrdo vypnuty.. Vazne uvazuji o zmene lekarky.
a ty ses z Prahy? Pokud ano, rada bych te poprosila o nejaky typ na dobrou gynekolozku, popripadne i toho urologa ![]()