Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtela jsem se zeptat, po porodu me cevkovali, protoze mi neslo jit na malou. od ty doby me to tam dost boli. jsem dva tydny po porodu a nemela jsem zadne natrhliny, ani siti… boli me to vylozene nahore, nekdy mam i pocit, ze prasknu. doktorka rikala, ze je to normalni, mate s tim zkusenosti???
Ahoj, me cevkovali u cisare a taky cca 14 ni bolest, nemohla jsem se ani vycurat…
@kaseny88 to ja muzu nastesti, ale nekdy, kdyz se zvedam, tak to fakt boli jak, kdybych mela vybouchnout
tak snad to brzo prejde :/
@kaseny88 asi budu muset k doktorovi, jen nechci plasit zbytecne
ale nekdy me to neboli zase vubec, tak ja nevim ![]()
Dala bych tomu čas, taky mě to pár dní neskutečně bolelo…sestřička byla hoodně nešetrná, při cévkování jsem brečela bolestí.
@lubomíra ta moje byla opatrna, ale kdo by z toho hned po porodu byl nadsenej :/ asi tomu dam cas, nechci zbytecne plasit, zase, kdyby me to nejak poranilo, tak to boli asi porad a ne s pauzama, ze?
Mně cévkovali dvakrát. Poprvé mě dost bolelo i to cévkování samotný a několik dní jsem řvala při čůrání bolestí. Podruhý jsem ani nevěděla, že mě cévkujou a i po něm bylo vše oK. Takže asi záleží na šikovnosti sestry, asi ti to tam podráždila, trubka.
Já tedy nevím, ale co vím, tak po porodu je problém s močením všeobecně
Je to asi 14 dní prostě takové „jiné“,ať rodíte jakkoliv, jste cévkované nebo ne. Řekla bych, že to není ani bolest, spíš takový zvláštní pocit. Ale samozřejmě, pokud je ta bolest palčivá a řezavá a vymočit kapku moči je úkol na 10 minut, tak se samozřejmě může jednat třeba o zánět močového měchýře ![]()
@ll_ll_ll_ll no ja mela prvni dva, tri dny z curani hruzu a taky jsem brecela, ze nechci, ale ted uz problem nemam, jen ta bolest :/ ach jo, clovek ma radost, ze to zvladl bez natrzeni atd. a zkazi to blby cevkovani!!!
Mě tedy necévkovali ale spodek mě bolel při sezení, zvedání i močení ještě tak 3 týdny, po porodu je to podle mě normální ![]()
@Verca1989 no ja myslela, ze to boli kvuli nastrihum a siti a tak
Při cévkování ani v podstatě není čím nebo jak poranit, cévka je gumová ohebná hadička, leda že by vzala větší průměr..
nebo mě napadla infekce močových cest, to by tě bolelo při močení, i pálilo a řezalo a mohla bys chodit častěji..
Ale taky to může být jak už tu psaly holky podrážděný, bolavý po porodu..
Ale za návštěvu Dr.nic nedáš.
@BABIES cévkovali mě dokonce dvakrát a to před porodem i po porodu a jen to štíplo, vůbec mi to nepříjemné nebylo. Já myslím že to je spíš tím porodem jako takovým. Mě docela dost šili ale bolest jsem cítila až v den kdy mě propustili, to jsem si nemohla ani sednout. Během toho šestinedělí jsem dost často cítila spíše takový tlak celého spodku když jsem třeba stála u žehlení, chodila na procházky nebo se i zvedala z WC. Postupně to přešlo.