Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj
mela jsem neco pod nehtem, vcera jsem se to snazila vyndat, dopadlo to tak, ze celou noc nespim, v prstu mi tepe je rudy a otekly, asi tam bude hnis, jenze pod nehet se nedostanu. Jak se muzu zbavit ty sileny bolesti? pomoccccccc
No já jsem při tomhle zkusila, co nejvíc nehet ostříhat abych ulevila tlaku
no ale jinak asi pomůže jen dr, tomu mýmu kvůli hnisu pod nehtem musely pak strhávat celej ten nehet
Jinou radu bohužel nemám at je to brzy dobré ![]()
mě pomohl tea tree oil - čistý v žádné masti nakapat ráno a večer
karolínka12 píše:
mě pomohl tea tree oil - čistý v žádné masti nakapat ráno a večer
ten mam zusim
Zkus se v lékárně zeptat nebo někoho poslat pro Višňák, je to taková ta mast co smrdí jako uzený maso, ale na tohle pomáhá. Ale jestli to je panaricium, tak se doktorovi asi stejně nevyhneš. Dělala sis nebo byla jsi v posledních dnech např. na manikúře?
Violet83 píše:
Zkus se v lékárně zeptat nebo někoho poslat pro Višňák, je to taková ta mast co smrdí jako uzený maso, ale na tohle pomáhá. Ale jestli to je panaricium, tak se doktorovi asi stejně nevyhneš. Dělala sis nebo byla jsi v posledních dnech např. na manikúře?
vcera jsem se snazila si vydloubnout neo zapichnuteho pod nehet a takhle to dopadlo,,,je to sice dost na kraji nehtu ale boli to moc
Je to sice bolavé ale když já měla hnis pod nehtem, tak pomohlo když jsem prst ponořila pár krát rychle, moc rychle do vříci vody…
jizvíková píše:Violet83 píše:vcera jsem se snazila si vydloubnout neo zapichnuteho pod nehet a takhle to dopadlo,,,je to sice dost na kraji nehtu ale boli to moc
No tak to je přesně ono. Hele zkus splašit ten Višnák, on sice smrdí neuvěřitelně (zas psům budeš hrozně vonět
), ale na tohle pomáhá. No a když nepomůže tohle, tak pak zejtra na chíru, tam Ti prstík opíchnou, trochu naříznou, vytáhnou to, co tam máš + hnis, plácnou na to taky tenhle višnák, zavážou a půjdeš domů (max za týden až deset dní převaz).
a neni sance, ze se to zahoji samo? otekly to je, ale ne moc, boli to dost rezat neeeeeeeee
Mě napadl postup, jakým jsem tahala třísku - jehlou jsem roztrhávala kůži nad ní, až se všechno vyčistilo , stačí malý otvůrek, tlakem praskne.
jizvíková píše:
a neni sance, ze se to zahoji samo? otekly to je, ale ne moc, boli to dost rezat neeeeeeeee
Určitě je šance, on ten višňák toho hodně vytáhne sám o sobě. Pak se možná ještě zeptat na Inadine, jsou to takový polštářky napuštěný dezinfekčním a hojivým roztokem. Taky by měli být k dostání v lékárnách bez předpisu, ale tady teda fakt netuším cenu, asi to bude pálka… ![]()
A já to asi napsala blbě, není to jako, že Ti ten prst celej rozříznou. To ne, jen v místě kde Tě to nejvíc bolí a ta kůže je napnutá tepe atd., tak tam udělají cca nekolik mm „řez“, prostě spíš takovou malinkatou ranku aby mohli vytáhnou, to co tam máš a případnej hnis v tom prstě. Ani se to nešije, nic, takže to není jako, že Ti ten prst budou celej řezat, jsem to napsala blbě. ![]()
Jaji77 píše:
Mě napadl postup, jakým jsem tahala třísku - jehlou jsem roztrhávala kůži nad ní, až se všechno vyčistilo , stačí malý otvůrek, tlakem praskne.
No a jestli jsi „sadista“, tak to zkus. Ale jehlu předem alespoň vyvařit a pak mít doma nějakou dezinfekci, kterou pak ten prst opravdu pořádně vydezinfikuješ.