Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak za prvé to může být normální přizpůsobení se těla na nový stav ( svaly a vazy se trochu povolují). mě píchalo všude možně a celkem pravidelně i pod žebty. No a za druhé to může být žlučník, který trápí v těhotenství kde koho. Já jsem i před otěhotněním zažila pár záchvatů a moc doufám, že toto není tvůj případ. Když tak si pohlídej zda tě nebolí po nějakém jídle a porad se s doktorem…
Lizbeth-dekuju za odpoved.Zlucnik to podle me nebude,je to takova bolest jak kdyby svalu nebo delohy. Nevim jak to popsat. Jakoby zebro na neco tlacilo a to pak poboliva.Snad to nebude nic vazneho. Snad je to jen tim roztahovanim...... Za par dnu jdu k dr.tak se ho radsi poptam.Dekuju.
Někde jsem četla, že když má někdo srůsty mezi žebry, tak ty se můžou napínat a trhat a to je prý bolest jak prase.
Já jsem v tomto tt neměla problém, ale ke konci těhu mě začalo bolet napůl cesty mezi bradavkou a klíční kostí, to byla bolest k nepřežití, nemohla jsem si vůbec lehnout, spala jsem v polosedu. Zřejmě se mi roztahoval hrudní koš. Když jsem si lehla na okraj gauče hrudní kostí, tak to povolilo, jak jsem ten hrudník tím zatlačila trochu zpět.
Řekla bych to dr, ale předpokládám, že ti řekne, že se tělo přizpůsobuje miminku…
velká omluva: znovu jsem si to přečetla a samozřejmě žlučníček je na druhé straně, že?? ha ha..
Určitě to nebude nic vážného , prostě klasické těhotenství s tisíci bolístkami..
ahoj J.
fuj, uplne jsi mi připomnela jak příšerně mne bolelo pod žebry v pulce těhotenství,
jednu noc jsem myslela, že fakt zhebnu - že bud mám infarkt, nebo co se děje
bylo těžký se nadechnout, vydechnout, existovat - nooo, ale vůbec nic závažného to nebylo - prý takový běžný těhotenský píchání všude možně.
at te to brzo přejde - říct to dr. určitě.
har.
harpyje píše:
jednu noc jsem myslela, že fakt zhebnu - že bud mám infarkt, nebo co se dějebylo těžký se nadechnout, vydechnout, existovat - nooo, ale vůbec nic závažného to nebylo - prý takový běžný těhotenský píchání všude možně.
Nejkrásnější období v životě ženy, ni?
![]()
mě zas pravidelně v těch místech dcera „okopávala“ a že to teda byly rány ![]()
Taky myslím, že to nebude nic vážného, jak psaly holky, prostě se tělo přizpůsobuje postupujícímu těhotenství
Len-til-kah píše:harpyje píše:Nejkrásnější období v životě ženy, ni?
jednu noc jsem myslela, že fakt zhebnu - že bud mám infarkt, nebo co se dějebylo těžký se nadechnout, vydechnout, existovat - nooo, ale vůbec nic závažného to nebylo - prý takový běžný těhotenský píchání všude možně.
![]()
![]()
presne. ja vubec z celeho tehotenstvi miluju jen tak prvni tyden kdy to zjistim, a pak prvni kopnuti
ale jednou jako stara babka budu jiste s laskou vzpominat.
taky jsem tu bolest zazila, nepamatuju se teda presne kolem kolikatyho tydne to bylo, ale bolelo to jako blazen. Hlavne pri chuzi, to jsem se kolikrat nemohla ani nadechnout, pripadlo mi ze se mi trha hrudnik:) Bylo mi receno ze me prcek kope do zeber. Nastesti to pak preslo. Jinak tehotenstvi taky moc neprozivam, rada bych mela klidne 5 deti - nebyt toho dlouhyho, „vsude a vsehobolejiciho“ tehotenstvi
Ale utece to!
Prosim, pokud nema nekdo podobnpu zkusenost. Jsem v 18tt a uz tri dny me boli chvilkama zaludek a pod zebry. Nemel to nekdo? Dekuji.
Ahoj.Jsem na zacatku 17tt.Posledni dny me casto poboliva bricho na leve strane, nahore, presne pod zebrem. Citim to hlavne kdyz sedim nebo kdyz se pro neco dopredu ohnu. Myslite,ze je to normalni? Ze treba zebra tlaci na delohu nebo neco podobneho? Je to neprijemne. Diky.J.