Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Peťo,
měla jsem ten samý problém jestli tě to potěší, pak se to dost spravilo. Vichy bych používala normálně, mně osobně teda nějak tato řada nepomohla.
Holky, diky za odpoved.
Vrony, prosim te, muzes mi napsat, co jsi pouzivala Ty? A kdy se to zlepsilo, az po porodu nebo treba uz po 1.trimestru?
No vypadam jak pubertacka, a to uz mam pres 30
.
Petra
Peťo, já mám už po třicítce pár let a celkem nic moc.
Pokud si dobře pamatuju, tak to nejhorší byla záležitost právě prvního trimestru. Po porodu to šlo, dramatičtěji se mi přihoršilo až po skončení kojení (rok a kus po porodu). To už jsem navštívila kožní, dala mi nějaký krém ( ten se, mám pocit, nesměl užívat v těhoteství a při kojení), začala jsem znovu brát i HA. Pleť se mi velmi zlepšila. U druhého těhoteství to bylo totéž. Znovu jsem z potíží vyvázla až HA, po vysazení hrůza hrůzoucí, kerá se pomalu upravuje (dle mého dst dlouho
). Mám za to, že je to vinou nevyrovnané horm.hladiny a biju se do hlavy, že jsem tolik let brala HA, kdo by to byl řekl, že ![]()
Na zázračný vliv kosmetiky v tomto případě nevěřím- mám svoje zkušenosti, ale mírně zlepšující vliv jí neupírám. Mně osobně přišlo, že Normaderm mi pleť moc vysušuje a ona má pak tendenci se mastit ještě víc, spíš mi vyhovovalo Sébium od Biodermy, to by mělo rozpouštět maz a zabránit zanícení. Navíc je o stovku levnější než Vichy. Zkus si vyptat v lékárně, která prodává tyhle značky, nějaké vzorky, ať můžeš zjistit, že ti krém (ne)sedí.
Jinak přeju pěkné těhotenství ![]()
Mám s Normadermem podobnou zkušenost jako vrony .
Ale moje pleť obecně docela špatně snáší přípravky na „problematickou pleť“ jakékoli značky…akné mi to jen zhoršuje. Teď už zá:,–(ně používám je přípravky na „citlivou pleť“
Taky jsem měla špatnou pleť vždy, když jsem neměla HA nebo nebyla těhu. U kožařů jako doma, měla jsem i atb kůry, lokálně atb, chemický peeling, výbrus laserem, prostě kde co a pořád stejně na prd. Pak mi u sousedů poradili obrátit se na Mgr. Podhornou http://www.nadeje-byliny.eu. Do mailu jsem jí vypsala všechny svoje zdravotní neduhy a ona mi sestavila bylinkovou kůru na míru (užívá se vnitřně). Teď kapu druhou kůru a po akné ani stopy! Bohužel, obličej mám samou jizvu, takže se pokouším bělit, snad to bude časem lepší. V dospělosti se akné nedá léčit kosmetikou, je to vnitřní problém.
Ahojte,
chtela jsem se zeptat, zda pouzivate kosmetiku Vichy na akne v tehotenstvi. Jsem ve velmi rannem stadiu tehotenstvi (jeste neni ani srdicko), ale objevilo se mi hrozne akne a vyrazky na obliceji. Sice na to trpim, ale ted je to o mnoho horsi.
Pouzivam NORMADERM od Vichy, ale nevim, jestli latky v nem obsazene nemuzou nejak ublizit zacinajicimu embryu.
Na jejich strankach jsem to vubec nenasla, ale mam tak trochu obavy, jestli se to v tehotenstvi muze ci ne.
Diky, Petra