Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo, je to tuhnutí svalů a papá se na to magnézium, které svaly uvolňuje.
Dobrý večer,
já už se sice blížím pomalu do finále těhotenství, ale tento problém mě trápí od cca 15 týdne. Informovala jsem o tom svou gynekoložku a ta mi vysvětlila, že bolestivost způsobuje překrvení venózního pletence, který se na stydké kosti nachází a že to odezní až po poporodu. Já jsem si myslela, že tam mám nějaké zvětšené mízní uzliny, nebo něco podobného, ale ne.. Takže se nemusíte bát, jen si na to zvyknout. I když to nic příjemného není. Také to vždy cítím, když se zvednu po delším sezení, nebo ležení. To je tím, jak se dolů nahrne krev.
Snad jsem Vám trošku pomohla.. ![]()
Hezký večer,
zajímalo by mne, zda máte někdo zkušenost. Jsem na začátku těhotenství - končím 9tt a už několik dní cítím bolest pravé části stydké kosti. Nejhorší je to po ránu, když vstávám z postele, nebo když vstanu po delším sezení. Vím, že v těhotenství kost bolí, ale nechápu, že mě bolí už takto brzy a už vůbec, že mě bolí jen jedna část. Navíc ta část, která bolí, je i viditelně zvětšená - stydký pysk.
Jako kdyby se mi to v těch místech celé hlo. 

Uměl by mi to někdo vysvětlit?
Těhotná jsem podruhé, v prvním těhotenství jsem bolest cítila také, ale výrazně později, až ke konci a hlavně bolela celá a neměnila mi rozhodně velikost intimních míst.