Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes ráno se mi udělalo strašně zle. Z ničeho nic se mi začala motat hlava, rozbušilo se mi strašně srdce, černo před očima a šílená motanice hlavy, silene jsem se spotila, hučelo mi v uších a nemohla jsem se pohnout. Přítel říkal, že jsem mela rozšířené zorničky a minutu vůbec nevnímala. Udělalo se mi líp az když mě odnesl do postele. Jsem ve 14.týdnu a na nízký tlak trpím, ale nikdy v životě mi nebylo takhle zle. V nemocnici mi řekli, ze v těhotenství je nízký tlak normální at hodně piju a jím vyváženou stravu. To samozřejmě dělám. Měla to taky nějaká? ![]()
Příspěvek upraven 29.11.15 v 16:17
@LuciiiV mě to spíš připomnělo vysoký tlak když píšeš že jsi měla černo před očima a bušilo ti srdce ![]()
@iiiv píše:
@ka2ka já to mám při nízkém tlaku
vidíš ten já neznám, možná kdyby jsme to dali dohromady, že by jsme měli ideální ![]()
@ka2ka Já tohle mám taky při nízkém tlaku… a v těhotenství to bylo místy na denním pořádku a někdy trvalo sakra dlouho, než to zmizelo.
Ale co s tím? Kávu občas piju na zvednutí tlaku, ale to mi dnes pomohlo jen na chvíli. Celý den ležím na gauči a bojím se zvednout.
Jo, muze to udelat nizky tlak. tehotna kamaradka sebou takhle svihla na ulici, volali ji dokonce sanitku, ale nic nez tlak za tim nebylo. jako prevence se doporucuje pomalu vstavat, dlouho nestat, hodne pit, nebyt hlady a mit u sebe neco sladkeho (kdyz mas pocit slabosti, rychle to do sebe hodit).
@LuciiiV ALe ona zrovna káva na zvednutí tlaku vhodná není… protože ho sice na chvilku zvedne, ale pak jde ještě níž, než byl. Dobré je furt jíst a zvýšit příjem cukru.
Hele, dneska je mi taky blbě a to těhotná nejsem, asi zase změna tlaku ![]()
@LuciiiV píše:
Ale co s tím? Kávu občas piju na zvednutí tlaku, ale to mi dnes pomohlo jen na chvíli. Celý den ležím na gauči a bojím se zvednout.
jo, kafe ji taky doporucili - udelat velky hrnek, treba smichat s mlikem a pomalu behem dne popijet. nema se do sebe hodit na rychlo male a silne kafe, protoze to ti tlak zvedne, ale narazove a pak jde zase rychle dolu.
@j.a.n.i1 S příjmem cukru problém nemám, sladký bastim jak blázen. Tak snad se to srovná. Hodně mě to vyděsilo. Mám už dva syny a ani v jednom těhotenství jsem to neměla, až ted poprvé.
@LuciiiV Tak já to měla v obou, u prvního tedy méně, resp. vždy to trvalo chvilku, u druhéh jsem měla černo před očima třeba 10 minut.
@LuciiiV píše:
@j.a.n.i1 S příjmem cukru problém nemám, sladký bastim jak blázen. Tak snad se to srovná. Hodně mě to vyděsilo. Mám už dva syny a ani v jednom těhotenství jsem to neměla, až ted poprvé.
ale to sladke by melo byt spis jako prvni pomoc
ono to totiz muze udelat to same jako silna kava - hladina cukru ti vyleti nahoru, jenze pak leti rychel dolu a ten propad muze zpusobit slabost.
takze sladke jo, ale ne hodne a narazove ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@LuciiiV Tak já to měla v obou, u prvního tedy méně, resp. vždy to trvalo chvilku, u druhéh jsem měla černo před očima třeba 10 minut.
Takže doufat, že na to vyzraju nebo to odezní asi nemám. Budu se teď snažit být opatrná.