Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím. Včera jsem byla na ocnim a predepsali mi ofloxacin. Jsem 20+4 a v letáku se píše ze se nedoporučuje tehotnym. Máte s tím někdo zkušenost? Měla jsem malou cystu na oku a mírný zánět. Beru ho 3× denně a druhy den. a nějak me bolí podbrisek. Asi to nesouvisí ale nevím…
Tak dr urcite vedel ze jsi tehotna ldyz ti to predepsal, tekze predpikladam ze usoudi ze ofloxacin je pro lecbu nejvhodnejsi.Ja brala zase Zinnat, v kazdem letaku pisi ze se nedoporucuje nebo konzultace s dr to je bezna fraze ktera tak vicemene byt musi
Ja se radši jen ptám. Přeci jen v těhotenství je zakázáno prakticky všechno
tak nevím co brát vážně a co ne.. ![]()
To sice jo ale myslim ze dr ktery ti je predepsal vi vic nez holky tady ![]()
@rada1123
Fluorochinolony by se těhotným ženám a rostoucímu organismu (dítěti) podávat neměly. Velice bych se divil, pokud by neexistovala jiná možnost. Pro jistotu se zeptám, je to v tabletách nebo ve formě masti či kapek?
@rada1123 píše:
Oční kapky…
tak ty nemaji na tehotenstvi vliv to bud uplne v klidu ![]()
Tak v tom případě riziko (téměř) nehrozí. Byť s takovými aminoglykosidy by se u dětí mělo šetřit i v případě topického podání. Bylo totiž popsány případy ztráty sluchu u batolat.
@Doctus prosím již jsme se v jedné diskuzi potkali.Mohu porosit, zda by jste byl tak laskav a mrkl na diskuzi níže. Zda by jste veřili doktoru.Jsem docela rozpačitá a potřebovala bych poradit, zda pediatr postupoval správně a podle projevů vyslovil správnou diagnozu.Moc děkuji