Těhotenství a léky na chřipku

849
26.11.15 14:12

Těhotenství a léky na chřipku

Dobrý den,
jsem zhruba v 5.týdnu těhotenství a cloumá se mnou každé ráno a každý večer neuvěřitelná zimnice. Začalo to asi od 2.týdne těhot. K tomu každý večer-opakuji KAŽDÝ večer v tu samou dobu kolem sedmé hodiny, šílená migréna, co přetrvává až do usnutí a do toho bolest v krku a rýma.. Ke gynekologovi mám jít až v prosinci a už opravdu nevím, zda si můžu dovolit dát si alespoň Paralen. Jde o to, že je všude různých pro a proti co můžu a nemůžu za léky.. Už mi jde z toho hlava kolem :nevim: Já si úplně na začátku těhotenství vzala 2× Aspirin, ale pak jsem zjistila, že i když píší na letáku, že to užívat v těhotenství do nějakého 3.měsíce lze, tak tady všude na netu, křičí, že ne. Pak že můžu brát cucavé tablety Neoangin-vždyť jsou to jen cucavé bonbóny, ale pak koukám, že to taky nesmím! Navíc jsou se šalvějí-ta tedy také ne. Tak jsem si řekla, tak něco na imunitu-ale to zase až od 3.měsíce těhotenství! :zed: Normálně jsem vždy užívala Preventan a zde na netu opět, že tedy moc ne.. Tak co tedy? Můžete na chřipku a zimnici něco doporučit?? Jsem zoufalá, čaje a ležení nepomáhají.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4581
26.11.15 14:16

@TeriiTerii Ahoj ja kdyz byla tehu, tak jsem hned na zacatku mela taky rymu a boleni v krku. Na bolest v krku tehotna muze septisan, takovy cucaci tablety, a paralen jsem si vzala.Ted pry tehu muzou paralen nez ibalgin :nevim: to mi rikali v lekarne. Nastesti to pak preslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

Paralen nebo panadol je v pohodě, klidně si ho dej - hlídej dávkování. Cucavé bonbony ale ne.. Já měla chřipku, zachraňoval mi čaj s medem a citronem a panadol - měla jsem ji 2× za sebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292

Jedine paralen, a na neco na bolest v krku se zkus zeptat v lekarne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
26.11.15 14:19

Šla bych na gyn dřív se poradit, pokud nelze, zeptám se v lékárně. Lékárník ví určitě víc, než diskuze na netu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
26.11.15 14:20

@Janez @martina.se @katule9
Děkuji holky! Já si ten Paralen asi dám, nebo zmrznu :mrgreen: Ale ta hlava mi dělá taky pěkně peklo na zemi-nikdy jsem bolestmi hlavy netrpěla! A když mě něco bolelo, nejlepší byl Nurofen.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
26.11.15 14:21

@TeriiTerii nemas zac, bohuzel takhle v zacatku muzes fakt jen paralen. At je brzy lip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.11.15 14:22

@TeriiTerii na bolest hlavy panadol novum. Mi ho doporučil jak dr, tak v lékárně.. fakt to pomáhalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
26.11.15 14:44

Ja mela tez navaly zimnice, ale bylo to tehotenstvim, i jsem podle toho poznala, ze jsem v tom.
Muze to byt stitnou zlazou, tusim nedostatecna cinnost, muze to mit i nasledky pro mimino, idealni by bylo to hned zkontrolovat v krvi.
Stejne tak bolest v krku, ryma, priznak tehotenstvi, u vsech trech me bolelo v krku, ucpany nos…

Paralen si dat muzes, proti bolesti hlavy muze pomoci taky studeny vzduch, pamatuju si, jak jsem u prvniho spala s oknem dokoran na podzim. Taky muze pomoci citrusovy eterak, maji v DM, opatrne cichat. Na rymu muzes normalne kapky, ja si kupovala detskou koncentraci, pod nos jsem pak mazla prsni mast, tp umocnilo ucinek.

Neboj, jakmile ti naroste bricho, bude ti furt vedro :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
26.11.15 14:52

Paralen můžeš, septisan na bolest v krku, zkus homeopatika Oscillococcinum, do nosu Vincentku nebo Pinosol. I vtěhu je co dát, jen se musí pečlivě vybírat. Rozhodně se nesmí takové té chřipkové směsi, ale ty by meli nejlépe zakázat i netěhotným ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.15 15:02

Ahojky, mě pomáhalo cucat kousek čerstvého zázvoru, je to dobré i na bolení v krku a tak. Pak si dát jako přídavek lžičku medu, ale rovnou do pusy, ne do čaje, tam se znehodnocuje. Paralen jsme měla od lékaře jako těhotná též povolený, ale nikdy na něj díky zázvoru nedošlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
26.11.15 15:08
@Bibi239 píše:
Ja mela tez navaly zimnice, ale bylo to tehotenstvim, i jsem podle toho poznala, ze jsem v tom.
Muze to byt stitnou zlazou, tusim nedostatecna cinnost, muze to mit i nasledky pro mimino, idealni by bylo to hned zkontrolovat v krvi.
Stejne tak bolest v krku, ryma, priznak tehotenstvi, u vsech trech me bolelo v krku, ucpany nos…

Paralen si dat muzes, proti bolesti hlavy muze pomoci taky studeny vzduch, pamatuju si, jak jsem u prvniho spala s oknem dokoran na podzim. Taky muze pomoci citrusovy eterak, maji v DM, opatrne cichat. Na rymu muzes normalne kapky, ja si kupovala detskou koncentraci, pod nos jsem pak mazla prsni mast, tp umocnilo ucinek.

Neboj, jakmile ti naroste bricho, bude ti furt vedro :jazyk:

Aha, tak to snad nebude nic hrozného, také jsem se totiž bála, aby to neubližovalo děťátku, když se pořád klepu :? Ale to je asi pravda s tím bříškem! Jakmile naroste tak mi asi bude hyc :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
26.11.15 15:09

@Hanka253 Jojo ty chřipkové směsy, toho mám plnou lékarnu :mrgreen: Ale samozřejmě nic z toho neberu. Děkuji za radu, Nasivin do nosu asi taky ne co? To je peklo :dance: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
26.11.15 15:11

@Alenka_z_rise_divu Jé to bych ráda zkusila, ale bohužel já zázvor nemůžu ani cítit :,( Ale ten med si naordinuju :-) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
26.11.15 15:24

@TeriiTerii bacha, zázvor NE. On je etrdy bezpečný, ale jen do určitého množství těch úč. látek.. A jak si to odhadneš, když ho budeš pocucávat? Takže to je rada nedobrá.
Nasivin by se taky neměl.. je to sice jen lokální, ale přece jen se něco vstřebat může a za to riziko to nestojí - stejně neléčí, jen tlumí příznak nemoci, stejně jako ty chřipkové směsi. Vydrž, po 3. měsíci už budeš moct aspoň ten Preventan, ten je výborný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí