Věřili byste doktoru? Mám pochybnosti

Anonymní
27.11.15 13:14

věřili by jste doktoru,mám pochybnosti

Jdu si pro radu.Jsem ve 24 týdnu těhoteství. A jsem v častém kontaktu se svou sestrou a jejíma dcerama.Doma mám ještě pětiletou dceru. Sestry nejmaldší holčička zkončila minulou pátek v noci v nemocnici pro laringitidu. V neděli byla propuštěna. Pořád jí sle trápila rýma a do toho dostala teploty kolem 38 stupňů po odečtu. Je jí 13 měsíců. Už dávno předtím měla kolem pusinky vyrážku, prý ze slintání. No včera byla sestra na kontrole u svého obvodního a ten řekl, že je to virového původu, CRP nízké. Takže předepsal na rýmu pamycon a při teplotě klasika.Moje decra předevčírem dostala rýmu, zatím bez teploty.Dnes byla sestra opět na kontrole u lékaře od včera se neteře stav zhoršil. Kolem pusinky se jí udělala vyrážka daleko horší, rozlezla se jí pod nosánek a jeden pupínek má i pod očkem. Do toho se přidala krupička na poloskách nožiček a dlaních rukou.Na hrudi a bříšku snad dva tři pupínky a trošku na nožičkách. Stanovil diagnozu rece noha pusa. Prý pro těhotné není ikterak nebezpečná. Ale já se pořád obávám aby se nejdenalo o pátou nemoc. Nemáte někdo zkušenost s těmito nemoci.Jak probíhají atd.Ta virosa ruce nohy pusa se jí přidali k té laringitidě. Pravděpodobně to prý chytla při hospitalizaci. Plašily by jste a nebo by jste důvěřovali doktoru.mam asi uzkostný strach o miminko.Ta pátá nemoc je prý hodně nebezpečná v těhotenství a kord ve druhém trimestru. Děkuju za názory

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
27.11.15 13:19
@Anonymní píše:
Jdu si pro radu.Jsem ve 24 týdnu těhoteství. A jsem v častém kontaktu se svou sestrou a jejíma dcerama.Doma mám ještě pětiletou dceru. Sestry nejmaldší holčička zkončila minulou pátek v noci v nemocnici pro laringitidu. V neděli byla propuštěna. Pořád jí sle trápila rýma a do toho dostala teploty kolem 38 stupňů po odečtu. Je jí 13 měsíců. Už dávno předtím měla kolem pusinky vyrážku, prý ze slintání. No včera byla sestra na kontrole u svého obvodního a ten řekl, že je to virového původu, CRP nízké. Takže předepsal na rýmu pamycon a při teplotě klasika.Moje decra předevčírem dostala rýmu, zatím bez teploty.Dnes byla sestra opět na kontrole u lékaře od včera se neteře stav zhoršil. Kolem pusinky se jí udělala vyrážka daleko horší, rozlezla se jí pod nosánek a jeden pupínek má i pod očkem. Do toho se přidala krupička na poloskách nožiček a dlaních rukou.Na hrudi a bříšku snad dva tři pupínky a trošku na nožičkách. Stanovil diagnozu rece noha pusa. Prý pro těhotné není ikterak nebezpečná. Ale já se pořád obávám aby se nejdenalo o pátou nemoc. Nemáte někdo zkušenost s těmito nemoci.Jak probíhají atd.Ta virosa ruce nohy pusa se jí přidali k té laringitidě. Pravděpodobně to prý chytla při hospitalizaci. Plašily by jste a nebo by jste důvěřovali doktoru.mam asi uzkostný strach o miminko.Ta pátá nemoc je prý hodně nebezpečná v těhotenství a kord ve druhém trimestru. Děkuju za názory

není to pátá nemoc, ta má jen takovou červenou krupičku, ne strupy a vyrážku… a už vůbec ne na dlaních a chodidlech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
27.11.15 13:19

Ahoj tak pokud mas strach tak si nech nabrat hladinu protilatek zda jsi ji uz prodelala nebo ne, jinak riziko nakazy je nizke, a nebezpecne je hlavne v prvni polovine tehu nez v druhe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.11.15 13:21

O páté nemoci toho moc nevím a nemám čas googloit, ale obecně si myslím, že je 2. trimestr na prodělávání různých infekcí nejlepší (kromě toxoplasmozy). Mimi vyvinuté a porod daleko. Ber to tak - kostky jsou vrženy, stejně už nic nenaděláš. A když se budeš udržovat v klidu, budeš odolnější a zvýšíš šanci, že nic nechytneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.15 13:22

@Regina Hero něco jsem četla na netu. Ptala jsem se sestry zda měla neteř rudé tváře, prý měla…ale už v nemocnici a myslela že to bylo od zubů. Tak opravdu nevím, snad máš pravdu. Doktor by se doufám nezmýlil

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.15 13:23

@pe-terka právě že u téhle nemoci je nejrizikovější druhý trimestr :nevim: no asi se picnu, chtěla bych být klidná ale njak to nedokážu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.15 13:24

@katule9 teď myslíš hladinu protilátek na tu pátou nemoc. Prý ikdyby vyšly protilátky pozitivně, nedá se přesně určit kdy infekce proběhla/probíhá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2292
27.11.15 13:25

Bud v klidu, jsi uz ve druhe polovine tehotenstvi, navic riziko potratu je i i prvniho velmi nizke tusim pod 5 procent. Navic se tedy nejspis opravdu nejedna o patou nemoc tak se zbytecne neplas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.11.15 13:25
@Anonymní píše:
@Regina Hero něco jsem četla na netu. Ptala jsem se sestry zda měla neteř rudé tváře, prý měla…ale už v nemocnici a myslela že to bylo od zubů. Tak opravdu nevím, snad máš pravdu. Doktor by se doufám nezmýlil

já pátou nemoc měla… nejdřív jsem měla asi týden v kuse totálně rudofialový obličej, jako by mě vyliskali… fakt jak kdyby to bylo namalované… a pak jsem postupně dostávala červenou krupičku na krk, ruce, trup a nakonec to postupovalo až na nohy… vysévalo se to shora dolů, měla jsem to celé asi deset dní, pak to začalo blednout a mizet… ale žádné puchýřky, strupy, nebo vyrážka jak neštovice… nic takového…
Holky měly tu nemoc ruka, noha, pusa… začalo to jako takové opary nebo jak to nejlépe popsat… nebo puchýřky, na dlaních, na chodidlech, kolem pusy a afty v puse… vypadlo to hrozně, i pod nehty se to objevilo… naprosto rozdílné příznaky od té páté nemoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
27.11.15 13:26
@Anonymní píše:
@katule9 teď myslíš hladinu protilátek na tu pátou nemoc. Prý ikdyby vyšly protilátky pozitivně, nedá se přesně určit kdy infekce proběhla/probíhá :nevim:

tak pokud by probihala tak to asi poznas, hladina protilatek bude vysoka tak je to o. k. pak riziko nakazeni je minimalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
27.11.15 13:26

No podle toho co píšeš, tak já bych to taky tipla na tu nemoc ruce, nohy, ústa. Pátá nemoc vypadá jinak a rozhodně není vyrážka na dlaních nebo ploskách nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
27.11.15 13:27

Syn prodělal ruka-noha-pusa v létě, kdy mu bylo 15 měsíců. Měl jeden den 40 horečky. Pak byl úplně bez vyrážky, jen sem tam pupínek na noze. Že tuto nemoc prodělal usuzuju z toho, že jeho teta jí prodělala pár dní před ním (asi to chytla na hřišti). Syn to zvládl úplně v pohodě, ale když jsem to od něj chytla já, tak jsem myslela že umřu. Bolelo mě neskutečně v krku a nemohla jsem chodit (pupínky na ploskách nohou byly fakt nepříjemné). Měla jsem teplotu přes 38°C. Musím říct, že mě to vážně dostalo a neumím si představit, že bych v tu dobu byla těhotná! Třeba to není pro mimčo nebezpečné, když to tvrdí doktor. Být tebou, tak neolizuju příbory po dceři, používám svojí skleničku a celkově dbám o větší hygienu. Taky nepusinkovat! To byl asi důvod, proč jsem to od syna chytla já :zed: A pokud si vzpomínám, tak infekční je člověk před propuknutím, ale i nějaký čas po odeznění příznaků (co je na tom pravdy ale netuším).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
27.11.15 13:31

Tak můžeš přerušit kontakt se sestru a dětmi, dokud nebudou zcela zdravé. Jiné možnosti nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.15 13:31

@Regina Hero moc ti děkuji za uklidnění, jsem asi staršná hysterka. Mám za sebou dvě zamlká těhu a taky jsem jak prdlá :zed: No ona na těch dlaních a ploskách zatím vysloveě puchýřky nemá. Ale má je kolem zadečku. Na pusince měla vyrážku ze slintání již dávno před tím, ale dnes se tam objevili, jakoby pupínky i pod nosem a pod očkem(vypadá to trošku jako opary)No a trošku krupička nevystouplá i na holeni a hrudníčku. Prý se jí to k té laringitidě přidalo. Kdybych jen věděla, ale měli jsme za to že se oprvdu jedná jen o tu laringitidu, která infekční není. Teď čekám, co se z rýmy vyklube dcři. Jestli to bude jen rýma a nebo to chtla od neteře. Po které mimochodem pila ze stejné skleničky před dvěma dny

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.15 13:32

@Regina Hero a mudr opravdu říkal, že má ještě nco i v pusince na horním patře(jakoby afty)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky