Bolest prsa a rudý flek

2417
14.11.11 15:10

bolest prsa,rudý flek

Ahoj,prosím poraďte,mám jedno prso na dotek na jednom místě bolavé a zapadlé,teplotu nemam,jen to bolí měla jsem to již jednou u 2.prsa a pomohlo vetrat a cca po týdnu to prešlo,ale chodila jsem pořád nahá a prso ledovala a pak nahrivala.můžete mi poradit,co dělat a jak tomu předcházet?díky za kazdou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
14.11.11 15:32

Ahoj. zkusila bych vlažnou- teplou sprchu, prso promasírovat a pak odstříkávat. Vem si klidně i paralen- hlavně jestli kojíš koj z něj dál. Kdyby to bylo špatný, skoč k Dr, zřejmě je to zatvrdlý od mlíka. Někdy se muže ucpat i jeden vývod mlékovodu- koukni na bradavku, jestli tam není vidět bílý nebo žlutý miniflíček… Jen mě překvapuje, že je zapadlé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
14.11.11 15:37

Jsem trochu mimo,jak zapadlé?a bradavku mám jasně červenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
14.11.11 15:43

zapadlé z tvého prvního příspěvku …
napadá mě - zarudlé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
14.11.11 15:48

Aha,já píšu na tel. A přehmatla jsem se,samo zarudle.a to už jsem opravila prsa,původně jsem napsala prda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.11.11 15:50

Hlavně z tiho prsa koj, nejlépe tak, aby brada dítěte směřovala k tomu místu. Prso bych neledovala, spíš přiložit tvaroh, ten může vytáhnout počínající zánět, plácni ho na kapesník a přilož a nech ho tam, jak jen to půjde.

Jinak mě se toto udělalo vždycky v zimě, když mi prsa ofoukla, bylo mi teplo, měla jsem hluboký výstřih, stačilo přeběhnout venku a večer to tam bylo, takže držet prsa v teple.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
14.11.11 15:54

zkus nahřát teplou vodou a rozmasírovat před kojením, po kojení zchladit - buď studený obklad nebo naředěný alkoholový obklad (vodku nebo slivkovici napůl s vodou, namočit kapesník a položit na to místo - hlavně ne na bradavku a nezapomeň naředit, aby ses nespálila)
nainuva asi myslí, mrknout při masírování a odstříkávání, jestli se s mlíkem neuvolňují jakoby cucky zatuhlého mlíka - to by napovídalo tomu ucpanému mlékovodu, pak bys to při nahřátí musela pořádne rozmasírovat a jakoby rukou vytlačit, mohl by se vyvinout zánět
ohledně předcházení? to je otázka, někdo k tomu má holt větší dispozice, hlídej si pořádný vyprázdnění a při sebemenších náznacích bolest nejeď na uvedený režim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
14.11.11 15:56

tvaroh je taky supr, vytáhne počínající zánět :palec:
a nesmrdíš jako lihovar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
14.11.11 16:17
luciezesvetic píše:
Aha,já píšu na tel. A přehmatla jsem se,samo zarudle.a to už jsem opravila prsa,původně jsem napsala prda :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
14.11.11 16:50

Ahoj,mne na takyto problem pomohol obklad zo Slivkoveho lekvaru/povidel.
Normalne kupene Povidla svestkove z obchodu(domace nemam),namazat nahrubo na prsnik,oblozit gazou alebo velke vatove tampony,na to podprsenku. Samozrejme aj tu teplu sprchu,masirovanie atd… Ale povidla vzdy zabrali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
14.11.11 17:00

Ahoj,
koj tak aby dítě mělo bradu směrem k tomu bolavému místu, aby vypilo z té strany prsa. A mě vždycky pomohlo potřít párkrát slivovicí a bylo po bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
14.11.11 18:09

myslem, ze nic noveho neporadim, jen se pridam, tvaroh je vazne super, i masaz pred kojenim (akorat to dost boli-ale zase to pomuze) a hlavne kojit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
14.11.11 18:45

a je normální,že mě u toho strašně bolí bradavka?Snažím se teď u jednoho kojení vystřídat obě prsa a pil pokaždé i z toho bolavého,ale bolí to jak čert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
14.11.11 19:05
luciezesvetic píše:
a je normální,že mě u toho strašně bolí bradavka?Snažím se teď u jednoho kojení vystřídat obě prsa a pil pokaždé i z toho bolavého,ale bolí to jak čert.

na zánět doporučuji také tvaroh a na bradavky si kup mast purelan, okamžitě ti to uklidní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
14.11.11 19:12

a bepanthen nepomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie