Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Určitě si prohmatej prsa, jestli tam nenahmatáš třeba nějakou cystu a jestli to co tě bolí je opravdu sval.
Jako jo, zní to jako nějaká dysbalance způsobené tím jak máš ne úplně v cajku krční páteř a šíjí - zní to jako zatuhlina na některém z prsních svalů, který se se svaly na krku vzájemně ovlivňuje.
Zkus jestli ti pomůže tohle protahování
https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…
A teda pokud máš prsy spíše větší, tak se vsadím, že máš špatné prádlo a potřebuješ pevnější obvod a větší košíčky. Protože ten krk může být právě i od toho.
@Anonymní píše:
Ahoj,
v poslední době se mi občas stane (cca 1× za týden až dva týdny), že mě bolí levé prso nahoře (v místech, kde prsa začínají).
Stane se mi to párkrát během dne, např. dneska. Zabolí mě tam třeba při předklonu.
Myslíte, že to může být třeba jen natažený sval? Občas mívám problémy s krční páteří, tak třeba i nějaký úpon od tam?
Máte někdo zkušenosti? Díky.
@Anonymní píše:
Ahoj,
v poslední době se mi občas stane (cca 1× za týden až dva týdny), že mě bolí levé prso nahoře (v místech, kde prsa začínají).
Stane se mi to párkrát během dne, např. dneska. Zabolí mě tam třeba při předklonu.
Myslíte, že to může být třeba jen natažený sval? Občas mívám problémy s krční páteří, tak třeba i nějaký úpon od tam?
Jak to dopadlo? Mám to samé.
Dobrý den pár dni mi bolí leve prso ze strany podpazi nevíte co to muze bejt na dotek to bolí ![]()
@CocoCoco13 píše: Více
Byla jsem u doktora a ten mě prohledal (prohmatal),prý nic necítí, ale radši jsem chtěla i sono prsou. Tak čekám na termín. A ty to budeš nějak řešit?
Řešila jsem cca tři roky zpět. Bolelo mě celé prso, vadil mi i tlak podprsenky či těsnějšího trička. Kreslila jsem si samozřejmě nejčernější scénáře. Gynekolog mě odeslal na vyšetření do mamologicke ordinace. Tam mě lékař a prohmatal a naštěstí mě hned uklidnil, že je prso naprosto v pořádku a téměř jistě se jedná o přenesené bolesti ze zad (přestože záda mě nijak nebolela).Dost podrobně mi tam vysvetloval, jak vedou dráhy nervů a jakým způsobem se ta bolest projektuje do jiných míst a dávalo to smysl. Spíše pro můj klid (on si byl jistý) mě odeslal na sono a vše OK. Ale trvalo pak ještě několik měsíců, než bolest za pomoci masáží a cvičení na záda odezněla. Toť má zkušenost. Každopádně i tak bych dlouhodobější bolest prsa nepodceňovala a vyžádala si sono.
@CocoCoco13 teď jsem byla na pohotovosti dali mi dvě injekce a řekli že je to namoženy ještě udělali EKG a to v pohodě
Ahoj,