Mám chronický kašel?

31.10.22 00:16

Mám chronický kašel?

Ahoj,
je mi 16 let…už je to 3 týdny, co jsem dostala virozu. Bezna infekce dychacich cest-behem 5 dnu pryč. Problém je ale v tom, že mi kasel přetrváva jako návyk po uzdravení a v posledních pár dnech(i jdyž stale funguji normálním zivotem) se zhorsil- pouze ve dne, dráždivý, bez hlenu, bolest pri kasli i na hrudi. Ve škole a doma mou situaci prehlízí a u doktora jsem se poradit nebyla. Mela jsem k mým potízím indiferentní vztah, teď uz se o sebe bojím víc, ale svěřovat se hlavně doma nechci. V poslední době jsem byla hodně ve stresu…emočním stresu…Říkám si, jestli to může souviset? Někde na internetu jsem se dočetla, ze existuje psychogenní kašel- chronický kašel, který souvisí se špatnou psychikou. Možná že by to mohlo být ono a už nikdy se nevyléčím. je na čase to diagnostikovat, ale bojím se zakročit.
Milé maminy a všichni, kdo jste tu…Budu ráda za kazdou radu a zkušenost
:(

Příspěvek upraven 31.10.22 v 16:34

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2681
31.10.22 02:57

@Ninasinevirady Máme to taky, už víc jak měsíc. Začalo to u syna, prodělal respiratory syncytial virus a kašle dosud. Suchý kašel, občas dráždivý, ale prostě kašle. U mně 3 týdny, občas mokrý, občas suchý. Dcera 5 týdnů, taktéž suchý kašel dosud, občas až mírně dávivý.
Prostě jsou to blbý virozy. Ono to odezní, jen to trvá. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
31.10.22 05:43
@Ninasinevirady píše:
Ahoj,
je mi 16 let…už je to 3 týdny, co jsem dostala virozu. Bezna infekce dychacich cest-behem 5 dnu pryč. Problém je ale v tom, že mi kasel přetrváva jako návyk po uzdravení a v posledních pár dnech(i jdyž stale funguji normálním zivotem) se zhorsil- pouze ve dne, dráždivý, bez hlenu, bolest pri kasli i na hrudi. Ve škole a doma mou situaci prehlízí a u doktora jsem se poradit nebyla. Mela jsem k mým potízím indiferentní vztah, teď uz se o sebe bojím víc, ale svěřovat se hlavně doma nechci. V poslední době jsem byla hodně ve stresu…emočním stresu…stres ze školy + jsem labilní človék…Říkám si, jestli to může souviset? Někde na internetu jsem se dočetla, ze existuje psychogenní kašel- chronický kašel, který souvisí se špatnou psychikou. Možná že by to mohlo být ono a už nikdy se nevyléčím…nebo to bude jeste uplně jiná mně neznámá nemoc…tuberkoloza(asi ne)…je na čase to diagnostikovat, ale bojím se zakročit.
Milé maminy a všichni, kdo jste tu…Budu ráda za kazdou radu a zkušenost :(

Po trech tydnech je normalni kaslat. Pokud budes takhle googlit, tak si ten psychogenni kasel teprve „poridis“, svoji uzkosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
31.10.22 06:51

Řekla bych, že je to normální… Dítko mi kašle už od začátku září… Teď bylo i 14 dní doma, je prelecene atb a kašle sem tam, tak už po poradě s mudr může i do školky a uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
31.10.22 08:24

K lékaři si zajdi.. mamka takhle chrchlala 3 měsíce a má plicní chlamydie.
Což není nic vzácného a toho se bez antibiotik nezbavíš. Naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
31.10.22 09:13

Ne, nemáš chronický kašel. Máš prostě podrážděné dýchací cesty - neřeš to na internetu, ale s lékařem. Když budeš googlovat dál, přesvědčíš se že umíráš na rakovinu. Každý kdo googlí příznaky nemocni nakonec skončí s vymyšlenou rakovinou.

Ve skutečnosti máš úzkostnou poruchu. Řešíš ji? Mluvíš o tom s rodiči? Jsi někde v psychoterapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.22 10:25
@KahlanAmnel píše:
K lékaři si zajdi.. mamka takhle chrchlala 3 měsíce a má plicní chlamydie.
Což není nic vzácného a toho se bez antibiotik nezbavíš. Naopak.

Dekuji za radu :andel:, chlamydie doufám nemám, jelikož se mé priznaky nemoci liší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.22 11:02
@Ou píše:
Ne, nemáš chronický kašel. Máš prostě podrážděné dýchací cesty - neřeš to na internetu, ale s lékařem. Když budeš googlovat dál, přesvědčíš se že umíráš na rakovinu. Každý kdo googlí příznaky nemocni nakonec skončí s vymyšlenou rakovinou.Ve skutečnosti máš úzkostnou poruchu. Řešíš ji? Mluvíš o tom s rodiči? Jsi někde v psychoterapii?

Asi máš pravdu, snad je mám jen podrážděné a bude mi brzy lépe. Zkusím si zajít do lékárny pro čaj a nějaký sirup na dych. cesty. Lékaře nechci ani vidět.
Vím kam směřuješ, ale kdo by negooglil. Chronický kašel mě zastrašil, jelikož se také projevuje jen ve dne a muze navazovat na virózu atd atd
Pokud to s kaslem nesouvisí, muj psychicky stav nemá cenu řešit, k psychlogovi/na psychiatrii se nehodlám jít

Příspěvek upraven 31.10.22 v 16:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
31.10.22 11:14
@Ninasinevirady píše:
Dekuji za radu :andel:, chlamydie doufám nemám, jelikož se mé priznaky nemoci liší.

Jako jak..mamka jen pouze kašlala.
Neřešíš ty ten internet moc? To můžou rovnou lekaři zavřít ordinaci, protože je samodiagnostika. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.22 11:32
@KahlanAmnel píše:
Jako jak..mamka jen pouze kašlala.
Neřešíš ty ten internet moc? To můžou rovnou lekaři zavřít ordinaci, protože je samodiagnostika. :mrgreen:
:nevim: Hmm vetsinou se to pojí s malatnosti, bolesti krku/hlavy a rymou…ale kdoví, třeba mám i chlamydie :dance: treba mas pravdu
Chlamydie jsou dost nakažlive(inkubacni doba 1-3tydny)- cele 3 tydny (i dnes) jsem v kontaktu se spoluzaky a rodinou a vsichni jsou zdraví…zatím
No uvidím…
Zatím neumírám, tak je to dobre :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
31.10.22 11:56

Zajít na krev -mycoplasma plicní, chlamydie atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
31.10.22 12:32
@Ninasinevirady píše: :nevim: Hmm vetsinou se to pojí s malatnosti, bolesti krku/hlavy a rymou…ale kdoví, třeba mám i chlamydie :dance: treba mas pravdu
Chlamydie jsou dost nakažlive(inkubacni doba 1-3tydny)- cele 3 tydny (i dnes) jsem v kontaktu se spoluzaky a rodinou a vsichni jsou zdraví…zatím
No uvidím…
Zatím neumírám, tak je to dobre :zed:

A covid, ztráta chuti, čichu, horečka, bolest hlavy…a někomu nebylo skoro nic. :mrgreen:
Když budeš brát vše co říká internet, tak fakt máš problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
31.10.22 13:06
@Ninasinevirady píše: :nevim: Hmm vetsinou se to pojí s malatnosti, bolesti krku/hlavy a rymou…ale kdoví, třeba mám i chlamydie :dance: treba mas pravdu
No uvidím…
Zatím neumírám, tak je to dobre :zed:

Ja měla chlamydie a jen jsem kaslala. A rozhodne to neni tak, ze by vsichni kolem tebe onemocneli. Primar plicniho mi rikal, ze to ma tak pulka lidi ve městě. Jen nekdo s tim problem ma, jini ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
31.10.22 15:19
@vokishka píše:
Ja měla chlamydie a jen jsem kaslala. A rozhodne to neni tak, ze by vsichni kolem tebe onemocneli. Primar plicniho mi rikal, ze to ma tak pulka lidi ve městě. Jen nekdo s tim problem ma, jini ne.

Bohužel evidentně slečna se samodiagnostikovala a přes to nejede vlak :mrgreen:
A jakmile nemá 3 ze 4 příznaků, tak to tutově není ono… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.22 15:37
@KahlanAmnel píše:
Bohužel evidentně slečna se samodiagnostikovala a přes to nejede vlak :mrgreen:
A jakmile nemá 3 ze 4 příznaků, tak to tutově není ono… :zed:

Taková já jsem :think: ale vlak pres to jede…chlamydie beru na vědomí, dekuji za reakce… treba se překonám a k dětské doktorce(= pak na krevni test) se dokopu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí