Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám to podobně..měla jsme to vždy před mesntruací a teď v těhotenství téměř pořád..jediné, co na chvilku pomáhá je studená sprcha(na prsa) a košilka střížená pod prsy..nejsou úplně stažené, ale ani celkem navolno..jinak nejhorší to bylo hned na začátku těhotenství a teď tak od 10tt, to jsme se občas i budila bolestí..mezitím jsme o nich věděla, ale šlo to..moc jsme asi nepotěšila, ale aspoň v tom nejsi sama:-)
Ať ET dopadne!
Zkusila bych chladit jako při náběhu laktace po porodu
Cokoli z mrazáku obalte lehce ručníkem či látkovou plenou, počet vrstev dle potřeby, aby to moc nestudilo, ale zároven aby to vůbec bylo cítit.. a položte na prsa. klidně s tím můžete i usnout. Good night, sleep tight ![]()
@nikitomi tak to se rady vcelku shodují, já chladila studenou vodou:-)
@lentilka248 jj no já v porodnici byla ráda, že ležím a můžu spat
Sestry ještě říkaly „a neusněte s tím, at nemáte omrzliny!“ A ja jo jo
Zabalila jsem to do plinky a bylo to uuuuzasny. U prvniho syna jsem v porodnici přikladala mokrou plinu, ale to je desny, kazdych par minut jsem to musela znovu namacet ve studene vode, hned se mi to na tech prsou zahralo
Tak to ledování se mi moc osvedcilo.. Myslim, ze zakladatelce by to taky mohlo pomoct.
Holky děkuju, dneska něco vyzkouším.
Jedem na návštěvu k přítelové rodině, tak se trošku s bublinkou provětráme. Prý se po et má dělat vše normálně, jen s klidovějším režimem, ten dodržuju, neběhám, nesportuju, občas se jdu projít, někam posedět.. No snad se jí u mě líbí ![]()
@Anonymní píše:
Holky děkuju, dneska něco vyzkouším.
Jedem na návštěvu k přítelové rodině, tak se trošku s bublinkou provětráme. Prý se po et má dělat vše normálně, jen s klidovějším režimem, ten dodržuju, neběhám, nesportuju, občas se jdu projít, někam posedět.. No snad se jí u mě líbí
Já tedy s ET osobní zkušenost nemám, ale jistá paralela se s přirozeným početím tam bude
..nejlepší, co můžeš udělat, je poslouchat své tělo..když ti něco nebude příjemné, tak to nedělej..mě třeba začátkem 5.týdne bylo nepříjemné jezdit v aute, hrozně mě bolelo břicho, zlobilo i při zvedání věcí, delší chůzi..tak jsem to na cca 3 týdny omezila a pak už to bylo v poho..tak ať bublinka hezky roste..
@lentilka248 mě bohužel nic jiného nezbývá, než jezdit autem - jezdím do CARu na injekci, a nic mi na to dr. neřekli..
Ikdyž to břicho nebylo taky „nej“ no uvidíme ![]()
@Anonymní píše:
@lentilka248 mě bohužel nic jiného nezbývá, než jezdit autem - jezdím do CARu na injekci, a nic mi na to dr. neřekli..
Ikdyž to břicho nebylo taky „nej“ no uvidíme
tak jestli nejedeš x hodin, tak je to v poho..já jezdím do práce mhd hodinu a to šlo, vadilo mi konkrétně auto a konkrétně určité části D1..omezovala jsme spíš větší výlety, jednou jsem jela 8h z dovolené a to bylo fakt nepříjemný..
Tahle bolest je po hormonech úplně normální. Já při užívání estrofemu v podprdě i spala a běda, když se jich něco dotklo ![]()
@Anonymní píše:
Ikdyž to břicho nebylo taky „nej“ no uvidíme
vůbec se tím nestresuj a dělej vše na co jsi zvyklá. Já do car jezdila tam i nazpátek přes 500km. Pokud to tam má být tak to tam bude a určitě to neovlivní jak cesta tak posezení v restauraci. Naopak člověk na to nemyslí a to je myslím to nejlepší co se může udělat ![]()
@denisa 76 jj, já ale nikde nepsala, že se to nesmí, já psala, ať poslouchá, co ji tělo říká, a nedělá, co jí není příjemné..
@lentilka248 já jsem tvůj příspěvek vůbec nečetla. Jenom jsem si vzpomněla na tankodrom našich dálnic a co všechno museli moje vaječníky přežít
![]()
Jinak je to tak jak píšeš..tělo se má poslouchat a každý at si dělá jak to uzná za vhodné ![]()
Ahoj holky, taková ta klasika, jsem 6 den od et, beru estrofem, agolutin, listovku..
nemůžu na sobě mít přejížděcí triko natož peřinu..
Ne, nemám ducha ani příznaky..
Jen mě děsně bolí prsa, momentálně je mi jedno z čeho to je nebo není, ale proboha co mám dělat, neudělám krok bez bolesti, bolí mě podprsenka, bolí mě to bez ní jak si tam plandají jen tak
Dotyk nehrozí, krém jsem zkoušela - obyč. tělový mlíko, no jasně že bez výsledku, umírám už 2 dny
Děkuju, snad nejsem jediná.

A taky díky za pochopení anonymity