Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, snažíme se o miminko:-) už tyden mě bolí prsa(nikdy mě nebolely) mam tyden do MS včera jsem si dělala test a negativní
myslíte, že je ještě nejaka naděje?? děkuji moc
![]()
@Lenísek 1989 Ahoj, to je na test hrozne brzy, to ti ještě nic neukáže. Hlídás si ovulaci? Udělej si ho nejdřív v den MS. Někomu to ukáže i cca o dva az tři dny dřív, ale bývají to výjimky. Správne se má dělat snad týden po MS.
Hlídala jsem si mela jsem ted od 24-30.5 a v tu dobu jsme měli 3× styk
![]()
tak uvidíme cca za týden bych měla dostat MS
zatím děkuji moc
![]()
@Lenísek 1989 ahoj do mych 25 let jsem nikdy na bolest prsou pred ms netrpěla, potom me bolely vzdy pred ms někdy tyden nekdy 14 dni pred ms, pak jsem si zacala měřit bazalni teplotu a a zjistila jsem ze me prsa začaly bolet vzdy par dni po ovulaci, ale ted naposledy nez jsem otěhotněla tak me prsa bolely stejne jako pred ms, takze myslim, ze z tohoto příznaku nejde nic poznat, pockej týden a udelej test znova, preji ti aby to vyšlo ![]()
@Lenísek 1989 píše:
Hlídala jsem si mela jsem ted od 24-30.5 a v tu dobu jsme měli 3× styk![]()
Měla jsi ovulaci 6 dní?
Kdyby byla toho 30.5., tak je ještě na jakékoli příznaky i na test brzy
Já měla na testu // 8DPO. Takže já bych to klidně brzy prubla ![]()
Ahoj holky, tak se tu zase hlásím… miminko nebude dostala jsem to ![]()
Ahoj holky, oživuji diskuzi. Máte někdo zkušenosti, co pomáhá na bolest prsou před menstruací? Mám PCO, hrozně nepravidelný cyklus, menstruace je taky pokaždé jinak silná, antikoncepci neberu. Teď mě tri týdny bolela prsa, poslední týden tak hrozně, že sem myslela, že mi snad prasknou. Nemluvě o tom, že mi natekají z velikosti B na C (a v tom C sem byla teda dost narvana
). Včera sem to konečně dostala, takže už zase celá pomalu splaskavam
ale hrozím se příštího cyklu.
Úžasná je pupalka (pupalkový olej v kapslích). A také kontryhelový čaj.
@Varanice kotryhel je u mě bez účinku, to jsem zkoušela. Ale tu pupalku hned v pondělí koupím. Bere se to pak prostě pořád bez pauzy?
Zkoušela jsem kombinaci vitaminu E a tuším kontryhelu a trochu to pomohlo. Jinak zkus říct gynekoložce, možná na to jsou nějaké léky, nebo ti udělá aspon horm. profil. Já mám hormony rozházené ze štítné žlázy a pravděpodobně mi to dělají i ony.
Pupalka má vliv na hladinu hormonů, měla by se brát pravidelně.