Bolest SI skloubení

1118
31.1.15 20:29

bolest SI skloubení

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s bolestí SI skloubení v těhotenství. Je mi 20 a občas se mi ozývají už od 15. Vždycky jsem si nakonec po několika dnech bolestí musela vzít léky, občas opíchnutí od neuroložky (nikdy obstřik). zajímalo by mě, jestli je možné, že by mi neuroložka napsala nějaké léky nebo mě opíchnula, když jsem v 16tt. Nerada bych k ní nakonec šla úplně zbytečně. Bolest mě už trápí 3 týdny (občas den nebo 2 klid a pak znovu) a nepomáhá ani cvičení :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
31.1.15 20:37

@Melliska.M S SI skloubením mám problémy už tak 15 let…Většinou to bolí jen při MS nebo ovulaci…Nic s tím nedělám, naučila jsem se s tím žít. V prvním těhotenství to nijak nezlobilo a až do nástupu na mateřskou jsem vykonávala fyzicky náročnou práci. V druhém těhotenství jsem sotva lezla, ke konci jsem měla problém se odplazit do obchodu pro rohlíky, byla jsem na neschopence. Po porodu úleva ze dne na den a zlobí to zase jen dvakrát do měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
31.1.15 20:38

@Melliska.M leky netusim, ale me to bolelo denne (a to jsem chodila na tehotenske plavani i gravid jogu) a preslo az porodem. V tehotenstvi se na bolest nemuze skoro nic, snad krome paralenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
31.1.15 20:47

@Melliska.M nech si predepsat rehabilitaci. Tam by mohli pomoci. Popripade vyuzit kinesiotape. Bohuzel je to v tehotenstvi klasicka bolest, snad pomuzou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
31.1.15 21:10

No já doufám, že mě to přejde ještě před porodem, když nejsem ani v půlce :( paracetamoly na to nepomáhají, to už mám odzkoušené :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
31.1.15 21:46

@Melliska.M chytlo me to asi mesic pred porodem. Částečně pomohl tejp a pak spousta pohybu ( s 2 letym ditkem az az). Úplná úleva nastala 1 den pred porodem. Od te doby v pohode. Zato mam zablokovanou krční pater.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
1.2.15 09:37

@Melliska.M zkus ten paralen za nekolik tydnu. Jak jsem byla tehotna, nekolik mesicu jsem nic nebrala a pak jsem zkusila pulku na migrenu a zabral :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
5.2.15 22:03

@Melliska.M měla jsem a byly mi nabídnuty obstřiky, já jsem je odmítla, takže něco by asi šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
5.2.15 22:33

@nela2 diky :) tak az to bude zase k nevydrzeni, skocim si tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
5.2.15 22:38

@Melliska.M cvičit, cvičit a cvičit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
5.2.15 23:20

@Ivet85 cvičila jsem a nepomahalo :( driv, kdyz jsem dělala sedy-lehy a celkově posilovala se zátěží, tak jsem s tím problémy neměla :cert: ted tohle cvičit nemůžu a jiný nic nepomáhá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
6.2.15 07:28

@Melliska.M ale můžeš přeci cvičit něco jiného ne? Např. tyhle 3 cviky jsou i pro těhotné:

1. vleže na boku, spodní noha pokrčená v koleni, horní natažená, chodidlo v pravém úhlu a patu tlačit jakoby od těla
  2. na kraj pohovky na všech čtyrech, jedna noha je přes její okraj a pokrčenou v koleni jí volně spouštíš dolů (jde to samozřejmě jen kousek a noha musí být stále pokrčená)
  3. vestoje dát levou nohu mírně před pravou a kmitat s ní směrem doprava a naopak (je dobré se něčeho držet)

přeji ať to pomůže :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
7.2.15 13:31

@Ivet85 za radu díky, tohle jsem taky zkoušela dřív cvičit a nepomáhá… doteď mi trochu pomáhalo v tom místě (s citem) zmáčknout, teď už nesnesu ani sáhnutí, udělala se mi na zádech boulička a modřina. Spát bylo v noci skoro nemožný, bolí to jak pes :( vidím to na úterní návštěvu neurologie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí