Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s bolestí SI skloubení v těhotenství. Je mi 20 a občas se mi ozývají už od 15. Vždycky jsem si nakonec po několika dnech bolestí musela vzít léky, občas opíchnutí od neuroložky (nikdy obstřik). zajímalo by mě, jestli je možné, že by mi neuroložka napsala nějaké léky nebo mě opíchnula, když jsem v 16tt. Nerada bych k ní nakonec šla úplně zbytečně. Bolest mě už trápí 3 týdny (občas den nebo 2 klid a pak znovu) a nepomáhá ani cvičení ![]()
@Melliska.M S SI skloubením mám problémy už tak 15 let…Většinou to bolí jen při MS nebo ovulaci…Nic s tím nedělám, naučila jsem se s tím žít. V prvním těhotenství to nijak nezlobilo a až do nástupu na mateřskou jsem vykonávala fyzicky náročnou práci. V druhém těhotenství jsem sotva lezla, ke konci jsem měla problém se odplazit do obchodu pro rohlíky, byla jsem na neschopence. Po porodu úleva ze dne na den a zlobí to zase jen dvakrát do měsíce.
@Melliska.M leky netusim, ale me to bolelo denne (a to jsem chodila na tehotenske plavani i gravid jogu) a preslo az porodem. V tehotenstvi se na bolest nemuze skoro nic, snad krome paralenu…
@Melliska.M nech si predepsat rehabilitaci. Tam by mohli pomoci. Popripade vyuzit kinesiotape. Bohuzel je to v tehotenstvi klasicka bolest, snad pomuzou…
No já doufám, že mě to přejde ještě před porodem, když nejsem ani v půlce
paracetamoly na to nepomáhají, to už mám odzkoušené ![]()
@Melliska.M chytlo me to asi mesic pred porodem. Částečně pomohl tejp a pak spousta pohybu ( s 2 letym ditkem az az). Úplná úleva nastala 1 den pred porodem. Od te doby v pohode. Zato mam zablokovanou krční pater.
@Melliska.M zkus ten paralen za nekolik tydnu. Jak jsem byla tehotna, nekolik mesicu jsem nic nebrala a pak jsem zkusila pulku na migrenu a zabral ![]()
@Melliska.M měla jsem a byly mi nabídnuty obstřiky, já jsem je odmítla, takže něco by asi šlo.
@Ivet85 cvičila jsem a nepomahalo
driv, kdyz jsem dělala sedy-lehy a celkově posilovala se zátěží, tak jsem s tím problémy neměla
ted tohle cvičit nemůžu a jiný nic nepomáhá..
@Melliska.M ale můžeš přeci cvičit něco jiného ne? Např. tyhle 3 cviky jsou i pro těhotné:
přeji ať to pomůže ![]()
@Ivet85 za radu díky, tohle jsem taky zkoušela dřív cvičit a nepomáhá… doteď mi trochu pomáhalo v tom místě (s citem) zmáčknout, teď už nesnesu ani sáhnutí, udělala se mi na zádech boulička a modřina. Spát bylo v noci skoro nemožný, bolí to jak pes
vidím to na úterní návštěvu neurologie..