Nízko placenta, létání, krvácení...

24
30.1.15 21:25

Nizko placenta,letani,krvaceni...

Holky, mate nekdo zkusenost s delsim letem ve 28tt? Ted jsem ve 22tt a mam nizko polozenou placentu na zadni strane (placenta typ 3, zasahuje do DDS). Vim, ze se muze vytahnout, ale i nemusi…ctu diskuze a hlavne cekam jak to bude pokracovat. Dr. mi rekl „klidne let…ale jak zacnes krvacet, muzes vykrvacet“… Je tu plno diskuzi o krvaceni, ja za cele tehotenstvi nemela problem, nezvracela a miminko vypada v poradku, ale je mi 38let, jsem tehotna poprve… jsem doma, takze se nenamaham, maximalne jdu na delsi prochazky a uklizim doma. Obcas mi tvrdne brisko. Ale zajimalo by me, jestli krvaceni muze zacit z niceho nic, nebo po namaze… kdyz pujdu na ultrazvuk par dni pred letem a bude vse ok tak jaka je pravdepodobnost, ze se behem nasledujicich par dni neco zmeni? Vim, ze to nikdo nevi, jen me zajima podobna zkusenost, jestli nekdo ma. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4254
30.1.15 21:29

Mela jsem to same, nevytahla se a zacala jsem krvacet z niceho nic, poprvé behem dne, v dalsich pripadech pri lezeni… Nakonec to skončilo sc. Stalo se v 32 a 36 tt. Pokud se zacne odlucovat placenta, je to fakt obr pruser:-(
Jo v prvním těhotenství jsem ji mela vlastně taky nizko, ale to se vytahla. Takze fakt těžko rict…
Ja bych to neriskla, ale mam blbou zkusenost…

Příspěvek upraven 30.01.15 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
30.1.15 21:32

Nevím jaký máš důvod k cestě, ale já osobně bych to neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
30.1.15 21:33

Neletěla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.1.15 21:35

Co znamena „delsi“ let? ja jsem letela (jako bezproblemova)_ za kazde tehotenstvi nekolikrat, ale treba na zaoceansky let by me tehotnou nikdo nedostal.
a tam kde chces letet bys pripadne mela nejakou lekarskou peci?

jinak tenhle typ doktoru nezavidim, ja jsem na tyhle odpovedi alergicka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.1.15 21:37
@Oskárek píše:
Mela jsem to same, nevytahla se a zacala jsem krvacet z niceho nic, poprvé behem dne, v dalsich pripadech pri lezeni… Nakonec to skončilo sc. Stalo se v 32 a 36 tt. Pokud se zacne odlucovat placenta, je to fakt obr pruser:-(
Jo v prvním těhotenství jsem ji mela vlastně taky nizko, ale to se vytahla. Takze fakt těžko rict…
Ja bych to neriskla, ale mam blbou zkusenost…Příspěvek upraven 30.01.15 v 21:33

Dekuju…takze v tom jednom pripade ""pri lezeni" proste zadna namaha treba predtim? Co je pricina odlucovani asi tezko rict, ze? Ten SC ti provedli hned…hned si jela do nemocnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
30.1.15 21:37

Ještě se vytáhnout může, já ji měla nízko ve 21. týdnu a o měsíc později už nezasahovala přes děložní hrdlo. Pokud se vytáhne, letěla bych, s nízko uloženou bych to neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2410
30.1.15 21:38

Taky jsem ji měla nízko. V těhu žádné problémy, doma klidový režim, v 28.tt jsem zašpinila a okamžitě špitál a ležení, tam jsem krvácela 2× a to jsem fakt ležela a nikam nemohla. Pokaždý když se to stalo lítali kolem mě doktoři a nikdo nevěděl zda nebudu muset na sál. Jak to začne krvácet jde o minuty matky i dítěte.
Můj dr. mi zakázal v 22tt. i návštěvu tchánovců, že to je od nich daleko do nemocnice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
30.1.15 21:38

Měla jsem placentu poměrně nízko, ne tak jako ty. A v 28tt jsem začala krvácet zničeho nic :?. Naštěstí to přešlo, ale musela jsem dodržovat klid.
nechci tě strašit, jen píšu svou zkušenost. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.1.15 21:39
@Ali-Ali píše:
Co znamena „delsi“ let? ja jsem letela (jako bezproblemova)_ za kazde tehotenstvi nekolikrat, ale treba na zaoceansky let by me tehotnou nikdo nedostal.
a tam kde chces letet bys pripadne mela nejakou lekarskou peci?jinak tenhle typ doktoru nezavidim, ja jsem na tyhle odpovedi alergicka. :roll:

Let 8 hodin… tam nemocnice je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.1.15 21:41
@Karleon píše:
Ještě se vytáhnout může, já ji měla nízko ve 21. týdnu a o měsíc později už nezasahovala přes děložní hrdlo. Pokud se vytáhne, letěla bych, s nízko uloženou bych to neriskovala.

Asi tak nejak se zaridim podle toho jak to bude…ale tak me ten Dr. vystrasil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.1.15 21:49
@Olive75 píše:

na to bych se asi vybodla. jsem cestovatelsky typ a letela jsem i tehotna a s rocnim ditetem na kline, ale ja pendluji mezi dvema domovy a let jen 3 hod. ono predstav si, jak bys zvladala, kdyby te v te destinaci chtela dlouhodobeji hospitalizovat, nebo bys mela nejaky problem a zakazali by ti let zpet.
samozrejme neznam tvoji situaci, odkud kam chces letel a proc, ale je treba si predstavit vsechny scenare. a nemusi ani jit o zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.1.15 22:00
@Olive75 píše:

já proti cestování v těhotentví nic nemám, ale v tomhle případě bych se na to fakt vykašlala, taková dálka, a s vcestnou placentou, to je hodně blbá kominace :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.1.15 22:02

@Olive75 Položila bych si otázku, zda je ten let tak bezpodmínečně nutný, aby mi stál za to riskovat, že se cestou něco stane a já budu odkázaná max. na péči letušek. Pokud dojde k odlučování placenty, dítě musí ven.
Další věc je otázka cestovního pojištění (nejsem si jistá, zda tě nějaká pojišťovna ve 28. týdnu pojistí, a poku ano, zda Ti něco zaplatí, pokud by se něco fakt stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
30.1.15 22:07
@Olive75 píše:
Holky, mate nekdo zkusenost s delsim letem ve 28tt? Ted jsem ve 22tt a mam nizko polozenou placentu na zadni strane (placenta typ 3, zasahuje do DDS). Vim, ze se muze vytahnout, ale i nemusi…ctu diskuze a hlavne cekam jak to bude pokracovat. Dr. mi rekl „klidne let…ale jak zacnes krvacet, muzes vykrvacet“… Je tu plno diskuzi o krvaceni, ja za cele tehotenstvi nemela problem, nezvracela a miminko vypada v poradku, ale je mi 38let, jsem tehotna poprve… jsem doma, takze se nenamaham, maximalne jdu na delsi prochazky a uklizim doma. Obcas mi tvrdne brisko. Ale zajimalo by me, jestli krvaceni muze zacit z niceho nic, nebo po namaze… kdyz pujdu na ultrazvuk par dni pred letem a bude vse ok tak jaka je pravdepodobnost, ze se behem nasledujicich par dni neco zmeni? Vim, ze to nikdo nevi, jen me zajima podobna zkusenost, jestli nekdo ma. Diky.

já s takovou placenou chodím jednou týdně na spinning. Samozřejmě to tam moc nepřeháním a v pohodě

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky