Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojik,jsme v 17tt a už mesic me silene boli v trislech…mate holky na to nejake rady
a kde mam do června…mela jsem to i u prvniho ditete ale až od konce5mesice.Ted je to horsi,vecer lezim a ani se radeji nehnu.u prvniho jsem pribrala30kg a vaha zustala..ted mam v 17tt …108kg…takza ta vaha dela taky svoje.človek je stastny ,ze uz se konecne dockal a byly tam ty dve // a ted jen same obavy…uz se tesim alespon na pohyby,tak clovek nevi zda je mimi v pohode…dik za rady..
Přidávám se do klubu bolavých třísel. Já v tom jedu cca od 16tt. Začlo mi to bederní páteří, pak se přidaly kyčle, potom třísla a nakonec i stydká kost /ta mezi nohama
/
Dost mě to překvapilo, protože dodržuji hodně klidový režim, takže to nemohlo být z namožení, břicho ještě téměř žádné a když jsem vstala ze židle, tak jsem byla jak chromá.
Tak jsem vlezla na net a zjistila, že to je kvůli děložním úponům a je fakt, že poté co to bolí víc než jindy=vše najednou, tak mi poporoste břicho.
tak to mame obě červen2010…mam TP 17-19.6..nějak mi to lítá…tak hodne stěstíčka,když už to mame z bolestí tak at jsou zdravé
kadlina píše:
Přidávám se do klubu bolavých třísel. Já v tom jedu cca od 16tt. Začlo mi to bederní páteří, pak se přidaly kyčle, potom třísla a nakonec i stydká kost /ta mezi nohama/
Dost mě to překvapilo, protože dodržuji hodně klidový režim, takže to nemohlo být z namožení, břicho ještě téměř žádné a když jsem vstala ze židle, tak jsem byla jak chromá.
Tak jsem vlezla na net a zjistila, že to je kvůli děložním úponům a je fakt, že poté co to bolí víc než jindy=vše najednou, tak mi poporoste břicho.
ahoj maminy, sice jde o starou diskuzi, ale asi mám to samé, bolí mě v podbřišku, resp. asi jsou to vazy - taková pálivá bolest, kolem stydké kosti, někdy na dotek vpravo i vlevo v podbřišku, bederní páteř ta taky. Bolí to když vstávám, při chůzi, při úkrocích do strany, při přetáčení v posteli…když jsem úplně v klidu, je to v klidu…budu si všímat, jestli mi taky pak poporoste břicho
Měla jsem to jednou už na konci 3.měsíce ale asi jen jeden dva večery, ale teď už mě to trápí přes týden a je to teda neskutečný vopruz…byla jsem na kontrole předevčírem, doktor na to nic neříkal, že je to zvětšujícím se pupkem a nekontroloval mě zespodu, což mě teda trochu znervózňuje, popravdě. Uklidňuje mě to, že když sedím nebo ležím, tak to nebolí, doufám, že jsou to ty vazy proklatý ![]()
jo a jsem v probíhajícím 28.tt
Tak to jsem mela taky. Bolely me trisla a chvilema celej „podvozek“. Bajecne mi na to zabralo magnezium
Kup si v lekarne tenhle pripravek pro tehotne, je tam zvysene mnozstvi. Po par dnech uzivani se ti svaly uvolni a ty silene bolesti prejdou. Muze se to normalne v tehu a dokonce ve velkych mnozstvich, takze zadne obavy.
74paja píše:
Tak to jsem mela taky. Bolely me trisla a chvilema celej „podvozek“. Bajecne mi na to zabralo magneziumKup si v lekarne tenhle pripravek pro tehotne, je tam zvysene mnozstvi. Po par dnech uzivani se ti svaly uvolni a ty silene bolesti prejdou. Muze se to normalne v tehu a dokonce ve velkych mnozstvich, takze zadne obavy.
já už jsem si ho nasadila. v druhým trimestru jsem ho brala, protože jsem doufala, že mi pomůže na migrény, i jsem pila hodně magnézku, tak se k tomu teď vracím, pravda, podvozek mě nebolel, tak na tom jistě něco je. Magnézia se může až 6tablet, víc rozhodně nedám, když si ordinuju sama ![]()
Me zabraly uz 2 tabl. denne. A to jsem mela bolesti trisel fakt silene. Nedokazala jsem se otocit v posteli bez slz v ocich, nohu jsem za sebou plouzila jak lazar. Kdyz jsem ji chtela zvednout, tak jedine s pomoci rukou. No des. Ale magnezium mi to fakt slusne uvolnilo.
74paja píše:
Me zabraly uz 2 tabl. denne. A to jsem mela bolesti trisel fakt silene. Nedokazala jsem se otocit v posteli bez slz v ocich, nohu jsem za sebou plouzila jak lazar. Kdyz jsem ji chtela zvednout, tak jedine s pomoci rukou. No des. Ale magnezium mi to fakt slusne uvolnilo.
super, právě ty dvě jsem do sebe dopo lupla, tak uvidíme za pár dní
moc díky za tip