Bolest ucha u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1446
23.3.24 07:52

Kdyby tam měl zánět, byla by u toho teplota. Pokud je bez teplot, aplikovala bych volně prodejné kapky proti zánětu zvukovodu. Z pohotovosti si přitáhne domů akorát bacily navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
23.3.24 07:55
@Pitřice píše: Více

Vidim to stejne. Mozna bych jeste zkusila domaci CRP test. Ale fakt bych s timto nechodila na pohotovost mezi chrchlaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
23.3.24 08:00

Jela bych. Mám se záněty ucha bohaté zkušenosti od obou dětí. A na teplotu bych nespoléhala, tu měla mladší dcera snad jen jednou. Teď naposledy si třeba stěžovala na bolest jen při kousání, druhý den se jí za uchem udělala bulka a byl to zánět a docela rozjetý. Bez teplot, bez bolesti. Starší to museli dokonce čistit v narkoze, jak měla rozjetý zánět a na bolest si stěžovala 1 den, prý to tam musela mít víc než týden.
Navíc pokud se to podchytí včas, je šance, že to rozkapete a nebude se to muset píchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.3.24 08:52

Záleží na dítěti. Syn přišel s tím, že ho bolí ucho. Neměl teplotu, rýmu, nic. Bylo osm večer, dala jsem Nurofen, že ráno sjedeme na pohotovost, v deset ucho prasklo.
Byl to jeho první zánět.
Takže bych jela na pohotovost. U nás se někde čeká a někde ne.

• Citovat
  • Upravit
Billi
23.3.24 08:55
@Pitřice píše: Více

S tímto nesouhlasím. Jeden syn měl zánětů asi 30, teplotu 50:50. Jednou na mě řvala doktorka, že bez teploty to není zánět, ať jedeme domů a nezdrzujeme. Nakonec mu koukla do uší, obě pichla a jeli jsme domů.
Druhý syn měl zánět jednou. Jak jsem popisovala výš, bez teploty a od prvního sdělení o bolavem uchu mu za 2 hodiny luplo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.24 09:03

Teď má 37,na uši si sám od sebe nestěžuje, jen když se ho zeptám…ale třikrát zvracel. Tak vůbec nevím, jestli má spíš něco s uchem nebo nějakou střevní virózu

• Citovat
  • Upravit
1858
23.3.24 09:14

Neroste mu třeba zub? Od stoliček může bolet i ucho a zvracení by s tím taky mohlo souviset :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.24 09:24

@ALIPELI jenže to by ho asi nebolelo břicho. Teda teď uz ho nebolí, ale ráno brečel, že ho bolí bříško a pak blinkal.

• Citovat
  • Upravit
14715
23.3.24 09:25
@Anonymní píše: Více

Zkusila jsi mu zatahnout za boltec? To by ti mohlo prozradit, jestli je to zanet, nebo ne.

Jinak z nasich 4 deti mela zanet ucha jen nejstarsi dcera. Jednou 6 dni horecek bez bolesti. Ucho prasklo samo, lecila se 7 tydnu. Jednou horecka a bolest.

Parkrat je jen bolelo ucho, po Paralenu usnuly a po probuzeni byly bez bolesti. Takze jsme nikam nejeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
23.3.24 09:26

Domaci CRP test mate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.3.24 09:28

Určitě pohotovost a jeďte hned. Ty záněty bývají fakt rychlé - syn ráno v pohodě a v poledne mi brecel před školou bolestí, hned orl a pichani, ucho plné hnisu. Bolí to fest a klidně muze zvracet z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
23.3.24 09:33

Znám i takový případ. Jestli to ale v puse tak nevypadá, tak není co řešit. Je lepší být na pohotovosti za plašivého rodiče než něco podcenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
23.3.24 14:41

Zakladatelko, jak to vypada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.24 00:41

@Janča6 vypadalo to líp, syn přestal zvracet a na bolest si stěžoval jen při zatáhnutí za ucho, normálně si hrál. Večer jsem mu dala paralen (předtím zvracel pravděpodobně po tom Nurofenu),ale teď má 38,5, dala jsem mu další paralen a usnul.
Takže počkám do rána a doufám, že nás jeho otec odveze na pohotovost, protože večer mi řekl, že jako proč, vždyť mu nic není. :(

• Citovat
  • Upravit
14715
24.3.24 02:24

Ach jo. Jak ze mu nic neni? 8o To se mu to akorat vic rozjede :( Ted chlapa nepresvedcis, abyste jeli?

Proc jsi vlastne vecer davala Paralen? Kvuli te bolesti? Jinak s Nurofenem mam taky spatne zkusenosti. Uz bych ho nikdy nedala diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí