Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych jako první aplikovala kapky do uší, to většinou zabere velmi brzy. Má horečku? Jestli ne, tak bych počkala a na pohotovost se nehnala…Naše děti bolelo ucho několikrát, vždy zabraly kapky a nic z toho nebylo…
@Puntanella píše: Více
Koukám, že píšeš bez teploty, přehlídka jsem ![]()
A kde ty kapky vezme, otipax je na predpis. Jela bych na pohotovost než to praskne.
@Netopýr1 píše: Více
Zatím nikdy jsme neměli kapky na předpis, zafungovaly dobře i ty volně prodejné, vždy je máme v lekarnicce…Dolorgit nebo Otic solution, naposledy mi přivezl Rohlik ![]()
No tak to máte štěstí. My to rozkapali jen jednou a to otipaxem. Dvakrát jsme taky jeli na pohotovost, dostali kapky že to je lehký zanet, ovšem do rána to prasklo, což se pak hůř hojí než když to píchnou.
Za me není na co čekat už vůbec bych v sobotu ráno nečekala do pondělí.
@Netopýr1 píše: Více
Ne že bych chtěla bolest ucha podceňovat, ale teda naším dětem pomůže víc odpočinek doma než hodiny v čekárně na pohotovosti (ale to záleží, jak to u vás chodí, u nás je to klidně na tři hodiny…). Kdyby měl horečku, tak je to samozřejmě jiná!
Já bych jela. Jestli má zánět, ať dostane atb kapky co nejdřív a ne mu to nechat rozjet, až mu je budou muset pichat. Navíc uši strašně bolí, nevydržela bych se na něj do pondělí koukat, jak trpí.
Pokud neni teplota, tak bych se ridila tim, jak moc dite rve bolesti. Bolest ucha bez teploty vzdycky nase holky zaspaly a do rana byly ok. Zkusila bych ty volne prodejne leky. Pri teplote bych jela hned. Muze to taky byt jen zanet zvukovodu.
Ja jsem byla s ditetem na pohotovosti jen jednou (pokud nepocitam chirurgii), a to rovnou na ORL pohotovosti na Bulovce. Pred nami byl jen jeden pan. Sice se jim nelibilo, ze jsme si s dcerou napred nevysedely 3hodinovou frontu na klasicke detske pohotovosti. Ale kdyz jsem rekla, ze dcera ma 28 hodin horecku pres 39, 12 hodin rve bolesti ucha a ma vysoke CRP, tak se uklidnily a vzaly nas. Na klasickou pohotovost by se mi moc nechtelo, jeste k tomu zanetu ucha chytnout nejakou peknou respiracni virozku.
Na zánět odpočinek fakt nepomůže. A v pondělí si v tý čekárně posedí dýl než 3 hodiny.
Zkusila jsi mu zatahnout za boltec, jestli se bolest zhorsi?
Dávej 3× denně Nurofen a kapky do nosu, ne mořskou vodu. Pokud to do zítra nebude lepší, jeď na pohotovost. Tohle je rada naší dětské, díky které jsme měli ATB na zánět uší u obou dětí dohromady jednou, když byl synovi rok. Nurofen působí protizánětlivě a kapky uvolní ucpanou Eustachovu trubici.
Zkusila bych tu pohotovost. Byli jsme takhle nedávno, ucho nepíchali, dostal kapky do uší a do nosu. Zánět tam nebyl, ale tlak na bubínky od rýmy. Jenže to doma nepoznáš. Ale jestli máš kapky do nosu a jestli má rýmu nebo alergie, můžete to zkusit jako první pomoc, než vás někde vezmou.
Pohotovost. U nás se nikde hodiny nečeká, vždy to bylo na pohotovosti rychlé.
Moje děti trpí na záněty středoušní a ségra řešila nedoléčený zánět z dětství ještě v pubertě. Byla na operaci, měla srůsty.
Syn (skoro 4 roky) se v nocí vzbudil, že ho bolí ucho. Brečel, sice byl bez teploty, ale dala jsem mu Nurofen, chvíli ještě fňukal, ale pak usnul. Ted se probudil asi v pět, stěžoval si opět na ucho a pak, že ho bolí bříško a chvíli na to zvracel. To zvracení je příznak zánětu ucha? nebo spíš nežádoucí účinek Nurofenu? Jeli byste na pohotovost, nebo počkat do pondělí na ORL…? Díky