Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Takhle se u dcery vždycky projevoval zánět vnějšího zvukovodu. Nedalo se na ucho sáhnout a taky hodně bolelo, když se za něj jemně zatáhlo. Řešilo se to atb kapkama do ucha.
@1pipa oteklé ho nemá? Kolegyně měla takhle v uchu pásový opar, prý to hodně starý doktor viděl jen jednou za život. Ale tu to hodně bolelo.
malýmu zase nateklo jedno ucho, měl ho jak Hurvínek, ale toho to zase vůbec nebolelo. Dle Dr. Alergická reakce na štípanec. Jsem moc nepomohla. ![]()
ještě dodám, že jsme si to pravidelně vozili z dovolené, jako následek věčného máčení ve vodě.
dcera na to taky trpí po koupání. Kapala bych do uší, někdy pomáhá suché teplo (čepice),kapat i do nosa (normální kapky do nosa -my používáme nasivin) a na noc nurofen.
@1pipa píše:
Ahoj. V sobotu jsme se vrátili z termálů a syn si začal stěžovat, že když mu někdo sáhne na ucho, tak ho to dost bolí. Včera v noci se přidalo i ucho druhé. Navíc je přešlý mrazem a má zvýšenou teplotu a je unavenější. Přes den je čilý. Jinak ho nic nebolí. Když na uši nesaháme, netrápí ho. Dnes na orl doktor řekl, že to není zánět, že spíš kožní problém a napsal kapky. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Nechápu, že ho to tak moc zabolí, když na ucho sáhnem.
Ucho se může za pár hodin zhoršit. Já měla jako dítě takhle zánět zvukovodu…o zánětu středního ucha ani nemluvím. Vím že proplachovat přez stříkačku borovou vodou. Šla bych znova na ORL
Každopádně kdyby měl zánět tak teplo to rozjede. Já bych spíš chladila a dala lék na horečku a zašla bych k Dr znova jak jsem psala
Děkuji všem za rady. Já bych taky řekla, že jde o začínající zánět zvukovodu. Kapu kapky. Už je to ale o hodně lepší, tak snad to přejde.