Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky holky, prosím poraďte mi. Jsem v 33. týdnu a od úterý mám 38 teploty, ale ty se mi sráží zábalama. Včera jsem ji už neměla a dnes zas jo. Ale co mě vážně trápí tak je suchý kašel, hlavně když mě to popadne v noci a vzbudím všechny okolo. Nemůžu si odkašlat, až mě z toho bolí žebra a pak i břicho. Dneska mě to bolí i při polykání, dnes jsem si za celý den namočila jen dva suché rohlíky v čaji. Chodila jsem do lékárny jestli by tam něco pro mě neměli, ale prý mi už v takto vysokém týdnu nemohou nic prodat. Dělám si pořád dokola zázvorové a citronové čaje, ale už mi je z toho zle a hlavně to ani na chvilku nezabere
![]()
Děkuju moc… ![]()
@Cuddy Jojo taky, poradila mi to tchýně, sice jsem se pak pozvracela, ale nedalo mi to nic
inhaluju, už mě nic nenapadá…
@Terri93
Ahojky, na rýmu a kašel skvěle zabírá jitrocelový sirup od Vincentky a mohou ho samozřejmě i těhotný: http://www.pilulka.cz/…ouskou-200ml
A na bolest v krku Septisan, ten mohou i těhotné.
Proti kašli si můžeš na noc vzít Robitussin, zkusila bych i zvlhčit vzduch v ložnici (mokré ručníky na topení), spát v polosedě. Někdy se na kašli v pozdní fázi těhot. může podílet i reflux šťáv ze žaludku, tak zkusit nějaká anacida. Paralen při horečce.
@Lejaa Zrovna si o tom čtu na internetu, díky moc. Hned ráno jak otevřou si zajdu do lékárny, snad to zabere ![]()
@Samamama Paralenu mám doma zásobu a ti chytří v lékárně mi ho taky zakázali. Hlavně ten kašel no, převčírem jsem usnula v sedě v obýváku. Děkuju.
@Terri93 Blbost, Paralen se smí po celou dobu těhotenství, max. bezpečná dávka 1500mg za den, tj. 3 tbl. denně. Vysoká horečka matky je pro dítě nebezpečná, takže se má srážet pod 38st. C, pokud nestačí zábaly, tak Paralen.
Oni jsou všichni ohledně léků u těhotných extrémně opatrní, což je na jednu stranu v pořádku, nelze užívat vše jako jindy, na druhou stranu je třeba říct, že je důležité, aby byla matka zdravá, protože její nemoc má taky negativní důsledky na plod, takže je zas blbost bránit se užití ověřených léků při jednorázovém/krátkodobém užití.
Kup si v lékárně HERBALMED pastilky při nachlazení(musí to být nachlazení jsou totiž 3druhy) to mi zabralo a mužou to i těhotné taky jsem měla stejný problém a ted už kupuju jen toto a proti kašli
stop kašel ten taky mužeš, určitě vyzkoušej