Bolest v krku, bez teplot

Anonymní
13.9.22 08:20

Bolest v krku, bez teplot

Dobrý den,
dva dny mě bolelo v krku při polykání jen večer a přes den ro bylo v pořádku. Včera mě začalo bolet v krku už i přes den, pouze bolest při polykání ( žádný kašel, rýma, teplota nic).
Koupila jsem si strepfen.. Nevíte co by to mohlo být? Jen bolest v krku.
Děkuji.
Moje dr má až do patku dovolenou, zástup nemá, a kdyby už tak pohotovost mám 40 km, takže chápete že chci prvně zkusit léčit sama.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
214
13.9.22 08:23

Zkus test na covid. Teď jsme ho měli, stejné příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
13.9.22 08:29

Covid, angína, nachlazení, které se ještě nerozjelo. Zánět na mandlích a nebo moudrák. Jo a ještě počínající zánět nosních dutin. To jsou všechno věci, u kterých mě bolí v krku, tak zkus tipnout. Bez doktora to nepoznáš a pokud k tomu nemáš jiné příznaky, udělej si Priessnitz a kloktej vodu se solí. Pokud nejde bolest vydržet, tak analgetika. Fakt bych nelítala k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.22 08:38

@Aduš8 zatím to není tak akutní abych si brala analgetika.. Cucam strepfen a v mezičase mentolove bonbóny. Zkusím kloktat a podívám se i na zábal. Děkuji..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.22 08:39

@prokopa zkusím.. Vrátila jsem se před týden ze zahraničí, tak je to možné :nevim:. Díky

• Citovat
  • Upravit
646
13.9.22 08:42

Moje 5letá dcera to měla teď také. Od pátku bolest v krku, krk měla zarudlý. Tak celý víkend pila čaj s citronem, po 3h cucala Orofar a nasadila jsem Céčko a za 2 dny byla fit, nic víc se nerozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
13.9.22 09:02

To se mi stává klasicky na podzim, už je chladno a netopí se. Taky klidně 3 dny bolest při polykání a pak nic, rýma se mi spíš objeví po „škrábání“ v krku. Zrovna teď to mám od včerejška, cucám tantum, piju bylinkové čaje a dnes oproti včerejšku lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
13.9.22 10:14

Mě takhle poštípe v krku několikrát do roka, když se mění počasí a nevychytávám oblečení :)
Já na všechny tyhle marůdky s úspěchem používám cibulový sirup, čaj s medem a citronem a případně přisypu nějaké vitamíny.

Priznitz až když už citelně nabíhají mandle. A asi bych si koupila domů jeden antigen, pro sichr, kdyby se ti přitížilo a ten doktor byl v kurzu, tak se ti na test stejně nejspíš zeptají, tak ať víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.22 10:19

@Mar__tanka1983 děkuji. Testy mám doma ( dostala jsem je v práci tak pro jistotu jsem Su je nechala)

• Citovat
  • Upravit
2221
13.9.22 10:45
@Anonymní píše:
Dobrý den,
dva dny mě bolelo v krku při polykání jen večer a přes den ro bylo v pořádku. Včera mě začalo bolet v krku už i přes den, pouze bolest při polykání ( žádný kašel, rýma, teplota nic).
Koupila jsem si strepfen.. Nevíte co by to mohlo být? Jen bolest v krku.
Děkuji.
Moje dr má až do patku dovolenou, zástup nemá, a kdyby už tak pohotovost mám 40 km, takže chápete že chci prvně zkusit léčit sama.

Taky se přidávám k těm, kterým přesně takhle začal covid. Jiná nachlazení mi většinou začínají naopak - nejdriv ucpaný nos, pak bolest v krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.22 10:49

@Primat17780
Je to taková divná bolest. Nikdy jsem ji nezažila… Bolest při polykání a ohybu hlavou dozadu a dopředu, nic jiného mi není… Zkusím odpo ten test, a dám vědět.

• Citovat
  • Upravit
843
13.9.22 10:53

Při tom pohybu hlavou to mohou být naběhlé uzliny nebo krční páteř. A ty uzliny můžou být od angíny, u covidu nevím o nikom, že by ho bolely uzliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
13.9.22 12:32
@Anonymní píše:
@Primat17780
Je to taková divná bolest. Nikdy jsem ji nezažila… Bolest při polykání a ohybu hlavou dozadu a dopředu, nic jiného mi není… Zkusím odpo ten test, a dám vědět.

Tak to je zvláštní, mně spíš bolelo jako fakt v krku a nosohltan. To by mohla být ta začínající angína spíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
13.9.22 12:42

Ja ted posledni dobou trpim na afty u-za-pod…mandli. Boli to silene, jak hnusna angina…ale prave bez teplot. Mam suoer kloktadlo z ORL, to vypali snad i zrak. A zabere hrozne rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.22 13:26

@Konys já sem na afty trpěla hodně už od malá.. Měla jsem jich třeba i 5 najednou v puse.. Na jaře jsem brala hodně béčko, a od té doby nic.. Třeba se zas afty vrátilo jinak. :nevim: díky za tip… Uvidím jak se to bude vyvíjet…
Test covid negativní

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí