Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost s trháním všech předních zubů na jednou bez narkózy, čeká mě to ve středu hned na to mi bude nasazovat protézu za 5 tis na drátky které budou držet dva zuby co mi tam zůstanou. bohužel mám zuby v dezolátním stavu i z důvodu financí to jinak prostě nejde, ale zajímalo by mě zda stim máte někdo zkušenost jak vám po tom bylo nebo zda neboli nošení provizorní protézy. děkuji
Nebojte se, také mi trhali najednou pět předních zubů a hned nandavali provizorní protézu / mám totální/ a jela jsem hned na to do práce a mluvila s lidmi na přepážce. Po injekcích je to samozřejmě umrtvený, ale ani pak to nijak výrazně nebolelo.
@mamoch super děkuji mě budou trhat dohromady 12 předních zubů
tak stoho mám trochu strach jak pak budu moct fungovat. mám doma tři děti 😅
@Nela kalejova bez narkózy by som si nenechala ošetriť nie to ešte trhať zuby. Takže veľa šťastia.
12 zubů bez narkózy??
to snad ne, to se zblázníte ![]()
Proč bez narkózy?
@Cucajz zubař mi řekl že do nemocnice pod narkózu posílají jen pacienty které mají velký strach ze zubařů.
že se to běžné provádí a na to mi hned nasadí tu provizorní takže právě vůbec nevím trhání zubů tak nak zvládám nanejvýš mi trhali ale 4 na jednou 😅 takže si zas říkám jako 12 je fakt mazec a nevím jak to zvládnu ![]()
@Nela kalejova
No tak budu držet palce, ale zařídila bych si určitě hlídání, ať máte klid a můžete odpočívat.. protože až přestane účinkovat injekce, tak to bude asi pěkná bolest ![]()
@Nela kalejova ale narkóza je i lokálna, injekciou. Ja ju mam vždy a najväčšia bolesť čo u zubára poznám je len ten vpich injekcie. Jediný trhaný zub bola osmička, to mi rezal i ďasno, úplne v pohode. Po odznení anestézie len jeden deň slabá tupá bolesť. Čistenie kanálikov tiež ![]()
@ekira5 jj také mě dává zubař injekce, trhání zubů se až tak nebojím jak právě toho až to přijde k sobě
čeká mě 12 zubů zatím jsem byla trhat nejvíc 4 😅 takže vůbec nevím jak budu vypadat po tomhle 😁
Tvl, jak se člověk může hygienicky dopracovat k takovýmu masakru ![]()
Mám zkušenost s trháním 4 zubů najednou kvůli rovnátkům, pochopitelně v lokální anestezii a mohla bych to absolvovat denně. Bezbolestné při i po zákroku. Akorát jsem měla dřevěnou pusu a necítila jsem, že mi z obou koutků vytékají ven krvavé sliny.
Drákula v akci, resp. v MHD ![]()
@Nela kalejova už som sa zľakla že bez narkózy ako bez umŕtvenia. Určite nachystať tekuté jedlo. Komplikácie by nemali byť, prvý deň prežiť a potom už o tom nebudete ani vedieť.
@Burj Chalifa píše:
Tvl, jak se člověk může hygienicky dopracovat k takovýmu masakru
Mám zkušenost s trháním 4 zubů najednou kvůli rovnátkům, pochopitelně v lokální anestezii a mohla bych to absolvovat denně. Bezbolestné při i po zákroku. Akorát jsem měla dřevěnou pusu a necítila jsem, že mi z obou koutků vytékají ven krvavé sliny.Drákula v akci, resp. v MHD
A najlepšie je že vypláchnite si
fakt umenie sa napiť s umrtvenou polkou tváre ![]()
@Burj Chalifa bohužel určitě to není z důvodu higieny že bych si zuby nečistila 😅 jsou možnosti jak tomu trhání předejít, akorad bohužel finance mi to nedovolují. a takhle mě to vyjde 5 tis za provizorní a 5 tis za staly. jinou možnost jsem si vybrat nemohla pokud se nechci za své zuby stydět celý život 😀 jen mě zajímalo zda stim má někdo zkušenost
@Nela kalejova píše:
@Burj Chalifa bohužel určitě to není z důvodu higieny že bych si zuby nečistila 😅 jsou možnosti jak tomu trhání předejít, akorad bohužel finance mi to nedovolují. a takhle mě to vyjde 5 tis za provizorní a 5 tis za staly. jinou možnost jsem si vybrat nemohla pokud se nechci za své zuby stydět celý život 😀 jen mě zajímalo zda stim má někdo zkušenost
a co se tedy stalo, že v mladém věku jste bez zubů, když píšete, že zuby čistíte..? ![]()
@Zwetta píše:
a co se tedy stalo, že v mladém věku jste bez zubů, když píšete, že zuby čistíte..?
Co by se stalo? Ne každý má dobrý genetický základ, ne každý má zoubky jako perličky. Já si zuby čistila 2× denně, v pěti letech jsem už měla druhé zuby a od počátku puberty zuby samý kaz a to jsem na sladký nikdy moc nebyla. Teď mám tak velké problémy, že vyrvání všech stoliček a implantáty jsou jediné možné řešení.
Zatímco nejstarší dcera má zuby silné a neví, co je kaz, mladší dcera (necelých 21 let) má zuby po mně, drolí se jí, první operace v 6 letech, od té doby již několikrát, za týden máme opět objednání k zubaři, ale na poslední prohlídce jí řekli, že co se týče stoliček, není co zachraňovat a že doporučují vytrhat a dát implantáty. Oprávněně, bohužel, ne proto, že by si na nás chtěli namastit kapsu.
Zkrátka, ani dokonalá ústní hygiena není zárukou kvalitních zdravých zubů. Faktorů je ve hře mnohem víc a odsuzovat někoho za to, že se mu zuby zkazily, je hodně krátkozraké.