Kolonoskopie strach

Anonymní
11.9.22 22:31

Kolonoskopie strach

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch co měli kolonoskopii. Čeká mě to za měsíc (mam ve stolici hlen a bolesti břicha delší dobu) a já už týden nemůžu spát a bulim :zed: trpím panickými ataky a emetofobii tak tohle je pro mě vážně hrůza. Největší strach jsem měla z vypití 2l roztoku ale teď jsem četla jak prý vyšetření strašně boli :( Jak probíhalo vyšetření u vás? A co roztok? Já jdu hned ráno takže ho nemám rozděleny. Mám strašný strach jsem fakt posera… Nevim jak budu trávit celou noc na WC syn se v noci stále budí :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1745
11.9.22 22:37

Byla jsem minulý rok (krev ve stolici při preventivní prohlídce, jinak jsem žádné obtíže neměla). Vyšetření je naprosto nebolestivé, píchají nějaké oblbovák, proto pak požadují doprovod při odchodu z ordinace. Pití je tedy hnus, ale je možno prokládat třeba colou nebo v letáku bylo psané i pivo. To odpoledne je prostě nepříjemné, stále běháš a mě tedy nedělalo dobře i pití toho nápoje, neustále mě to šlo nahoru, ale prokládala jsem to hodně právě tou kolou. Ale to samotné vyšetření opravdu nijak nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.9.22 22:45

Neblazni, u nás na gastru je to tak, ze ti daji vybrat - bez oblbovaku a pak klidně sama řídit domu nebo s oblbovakem a nutný doprovod. Mne ten roztok nevadil, léky jsem si dat nenechala a šlo to zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
11.9.22 22:47

Já jsem v té době kojila, takže jsem šla bez oblbovaku… :mrgreen: :mrgreen: a taky se to dalo. zubar je horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
11.9.22 22:51

Klid. Roztok pij treba po dvou deckach, ja si vzdycky dala sklenici roztoku a pak centak jablecnyho dzusu. Hezky to prebilo tu blbou chut. Behala jsem na wc ale to neboli bricho, jen bubla…
A ne, vysetreni nebolelo…a vsichni na me byli neskutecne hodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
11.9.22 22:52

Byla jsem před rokem a úplně v pohodě, vůbec to nebolelo. Pití je nepříjemné, ale nic hrozného.
Gastroskopie byla o dost horší, na tu bych už nikdy nešla, ale na kolo klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.9.22 22:53

@safina no tak to potvrzuji, gastroskopie byla silena oproti tomuto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 23:07

Holky moc děkuji za odpověd, vážím si toho.. jsem trošku v klidu, říkám si že to dali i jiný tak to dám i já… Ale večer vždy přijde takovej pád :zed: Na gastroskopii jsem byla a pamatuji si jen jak mi hadičku vytahovali.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.22 01:09

Jen ještě otázka chtěla jsem předepsat roztok picopret. Četla jsem že je to jen 2× 250ml. V telefonu mi bylo řečeno že ho nemají rádi že po něm střevo není moc vyčištěné. Má sestřenice ve vedlejším městě ho na kolonoskopii dostala automaticky. Já dostala Moviprep. Nedám ani 0,5l čisté vody hned se mi zvedá žaludek… :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.22 02:00

Mám hlen ve stolici. Pobolívá levá strana břicha. A začalo se mě hůř vyprazdňovat. Vlastně ze sebe soukám stolici po kouskách s pocitem, že ji tam něco víc nahoře, ne u konečníku, drží.
Toto je od července. Do té doby jsem nikdy žádné potíže se stolici neměla.
Na kolonoskopii jsem byla dvakrát před pár lety - v žaludku našli polypy, tak ke zjištění, zda nejsou i ve střevě. Byla jsem pod narkozou. Nezadarilo se pro ohyb střeva. CT irrigo potvrdilo ztluštelou stěnu střeva. Nakonec to byla endomezrioza, která napadla i střevo. Před více jak rokem jsem byla na rozsáhlé břišní operaci pro endomezriozu.
Byla jsem nyní v gastro ambulanci. Tak prý tam kde se stolice zahuštuje, tam je ten ohyb. A může se stát, že tím mám problém s vyprázdněním. Hlen je od toho, že tělo „maže“ střeva, aby se stolice lépe posunula ke konečníku.
Nemám z toho dobrý pocit. Vždy vše ok. Toto je nově od července. A nelepší se to.
Mate někdo zkušenost s hlenem ve stolici, že je vše ok?
Nemám průjmy, ani viditelnou krev.

• Citovat
  • Upravit
644
12.9.22 02:00

Kolonoskopie vůbec nebolí, je to pohoda, není se čeho bát! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
12.9.22 06:30

Já zažila teď gastroskopii teď v létě. Pro mě naprosto otřesnej zážitek, pro mě hrůza, že mě to čeká ještě znova. Jsem říkala, že radši půjdu na kolonoskopii.

• Citovat
  • Upravit
32125
12.9.22 07:09
@Anonymní píše:
Jen ještě otázka chtěla jsem předepsat roztok picopret. Četla jsem že je to jen 2× 250ml. V telefonu mi bylo řečeno že ho nemají rádi že po něm střevo není moc vyčištěné. Má sestřenice ve vedlejším městě ho na kolonoskopii dostala automaticky. Já dostala Moviprep. Nedám ani 0,5l čisté vody hned se mi zvedá žaludek… :(

Taky jsem měla Moviprep a taky mám problémy s pitím…piju hrozně málo…tohle jsem si rozdělila na dvakrát…taky jsem šla ráno…půlku jsem si dala kolem čtvrté odpoledne, druhou někdy kolem desáté večer…kolegyně z toho zvracela, takže to celé ani nevypila a vyčištěná byla dobře…tak se neboj… :hug: nechala jsem si dát oblbovák do žíly…a nebolelo to…víc jsem se bála…vůbec to nebylo tak hrozné jak jsem si představovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
12.9.22 07:47

Podívej se na video Víta Samka - „Na vlastní otvor“ - všechna ta vyšetření sám podstupuje a točí o tom reportáže. Má tam díl i o kolonoskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
12.9.22 08:02
@vedma007 píše:
Podívej se na video Víta Samka - „Na vlastní otvor“ - všechna ta vyšetření sám podstupuje a točí o tom reportáže. Má tam díl i o kolonoskopii.

a vůbec ale vůbec ho to nebolí :mrgreen: :mrgreen:, ehm, po shlédnutí chápu, že mamka na to chodí pouze v narkóze,
shodli jsme se i v práci, že jestli tohle mělo povzbudit lidi, aby na to zvesela šli, tak se to velmi nepovedlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí