Bolest v krku v těhu ??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1461
7.9.05 14:02

Bolest v krku v těhu ??

Ahojky,
jsem v 15 týdnu a dnes mě docela dost začalo bolet v krku a pálit nos. Špatně se mi mluví, mám v nose jakoby bublinu. Poraďte prosím, odezní to samo, anbo mám radši jít k doktorce ??
Nechci si připadat jako hypochondr. :oops:

Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8276
7.9.05 14:29

To bude běžné nachlazení, k lékaři bych šla až kdyby to dlouho neodeznívalo nebo se přidaly teploty. Teď ti s tím nijak nepomůže. Kurýruj se čajem, medem, vitamíny, na bolení krku já cucám Halls nebo Anticol (např. na strepsils je psáno, že není vhodné v těhu) a kloktám slanou vodu.
Teď jsem na tom bohužel stejně jako ty :cry: …rýma a krk.
Rychle se uzdrav :)
Alenka, 39.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
7.9.05 14:51

Díky, já jsem si myslela, že mi asi nijak nepomůže :(
Zkusím čaj, Paralen a postýlku :D

A tobě přeju brzké uzdravení :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
7.9.05 15:21

Mikino,
s tím paralenem to nepřeháněj, myslím, že se v těhu moc nemá. Snad jen max. půlka. Být tebou, radši zavolám svému gyn. a zeptám se. Jsi teď v té fázi, kdy je mimi na vše velmi citlivé.
Brzké uzdravení :) .
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
906
7.9.05 15:25

Můžeš zkusit homeopatika. Jestli nejsi moc navyklá na běžné léky, tak ti určitě zaberou. Poptej v lékárně a mrkni na www.boiron.cz
Já je užívám i normálně a jsem spokojená.

mandragora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
7.9.05 17:19

Ahoj, když jsem byla těhotná, taky jsem na tom v tomto týdnu taky tak byla. Vzala jsem si Paralen, (aspoň co já vím, je to jediný lék u nachlazení , který se může (narozdíl od acylpyrinu). Jinak nezbývá nic než postel, čajíky, med a počkat 7 dní… :) Neboj, to přejde. Já bych radši nic necucala a kloktala slanou vodu. Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
7.9.05 17:42

Ahoj, je to zřejmě běžné nachlazení - zánět nosohltanu. Já tím trpěla před těhotenství a i během něj. V I. trimestru mě trápilo jen takové slabé a i tak mě nechal doktor doma - pít čaj a ležet. Paralen si vem, jen když budeš mít teloty - mám pocit, že je povoleno 6 tablet denně, může se brát celé těhotenství, narozdíl od Acylpyrinu. Před tím něž ho ale budeš brát, bude asi lepší zeptat se na dávkování svého praktického lékaře nebo gynekologa. Jinak na rýmu můžeš brát nosní kapky, já mám už mnoho let chronickou rýmu a na kapkách jsem témeř závislá. Během těhotenství běžné kapky neškodí, protože působí lokálně a nedostávají se do mimča. Tak mi to řekl můj praktický lékař i gynekolog. Také mi poradili na bolesti krku použít Tantum verde. Na příbalových letácích je sice psáno u nosních kapek i toho Tantum verde, že není vhodné v těhotenství, ale jak mi oba lékaří řekli, jsou neškodné a pouze výrobce se pro jistotu jistí. Toto upozornění je totiž téměř na všech lécích - i těch neškodných. Můžeš také zkusit Bioparox - lokální antibiotikum - buď do nosu nebo do krku. Je vhodné volně prodejné a vhodné i pro těhotné a kojící ženy. S těmi homeopatiky bych zase byla v těhotenství opatrná, protože některé nebyly klinicky testované pro těhotné. Jinak co mi lékaři nedoporučovali, jsou bylinkové čaje, protože některé bylinky mají negativní vliv na těhoteství nebo plod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
7.9.05 21:32

Ahoj
Já doporučuji taky hometopatika (může je kdokoliv a v jakémkoliv stavu :) ), je nejlepší vybrat si lékárnu, která se na ně zaměřuje, jejich seznam najdeš například zde http://vois.boiron.cz/lekarny.php.
Dobrý lékárník ti určitě poradí. Já měla v podobném stádiu těhu to samé a nedám na ně dopustit, snažím se je teď používat i pro malou (při očkování).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
7.9.05 22:10

Ahoj,

mě se to drželo v těhu asi 2 týdny… Bolení krku, nucení na kašel, kašel, rýma… Byla jsem bez teplot, tak jsem si dávala jitrocelový sipur, kapky do nosu a paralen, když mě už fakt hodně bolela hlava… Jinak jsem se napařovala nad vodu se solí, kloktala šalvěj a snažila se ležet v posteli…

Doktor ti stejně víc neporadí. Lepší je se s tím poprat bez léků, vytváří se protilátky. Pokud by byla teplotka, určitě bych se spojila s doktorem.

Těhu zdar a nachlazení z těla ven :)

Mirri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
7.9.05 22:45

Ahoj,
já jsem taky v těhotenství dost trpěla na bolest v krku.Doktor mi zakázal veškerý léky,včetně Paralenu.Řekl mi teplý čaj a zalehnout.Potit a potit.Tak jsem na jeho radu zalehla.Manžel byl vyjímečně svolný pohlídat a zaopatřit Martínka,protože mě fakt nebylo dobře.
Jak říkal náš pediatr na zdrávce-léčená rýma trvá 7 dní a neléčená týden.Tak si vyber… :wink:
Brzký uzdravení a dobrou noc L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
7.9.05 22:53

Ahoj, měla jsem také co ty, ale k tom jsem ještě přestávala mluvit. K doktorovi jsem nešla, jen do lékarny a koukla na net.
Nakonec jsem pila vincentku, pak mi namíchali v lékarně k zapíjení sůl a bylo hned po bolestech.
Dej si pozor, ať náhodou nevezmeš PARALEN PLUS :! Je v těhotenství a při kojení zakázaný.
Brzo se udzdrav a přeju ti zdravé a spokojené mimi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
8.9.05 01:06

Ahoj, mě zrovna trápí to samý, byla jsem na krčním, kde mi dala kloktadlo a kloktat Vincentku nebo ji pít, v těhotenství je přímo doporučovaná, Jinak čaj s citronem a medem, med to zaleptá, takže to přestane na chvilku bolet. Jinak z tablet na cucání Pantenol, stojí 88Kč a nechat normálně rozpustit v ústech, na těhotenství to nemá vliv, pokud to nemáš často. Držím palečky. Jana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.9.05 06:48

Ahojky,
mě to postihlo cca ve 4.týdnu. Z hodiny na hodinu se to strašně zhoršilo, začala jsem kašlat a kašlat, jela jsem na pohotovost a tam my řekli, že mi nic napsat nemůžou a že je stejně lékárna zavřená a oni tam žádný vhodný lék pro těhotné nemají. Tak jsem jela druhý den ke gynekoložce, ta my doporučila - do nosu dětské kapky - třeba Nasivin je od 1 do 8 let. Mají menší koncetraci, na cucání homeopatické pastilky, pak ještě jitrocelový sirup a při zvýšené teplotě 3× 1/2 Paralenu. Jo a inhalovat solný roztok. To mi moc pomohlo na uvolnění dýchacích cest a na krk mokrý,suchý kapesník a na to igelit.
Snad jsem Ti aspoň trošku pomohla.
Peťula + píďa 26+0 tt

• Citovat
  • Upravit
440
8.9.05 09:26

Ahojky holky.
Celé těhu jsem byla zdravá jako rybička a pár dní před porodem jsem hrozně nastydla. Takže jsem šla rodit s bolestí v krku, děsnou rýmou a kašlem. Lidské tělo je ale tak báječně vymyšlené, že při porodu se mi ulevilo a vůbec nic mi nebylo. Znovu se to vrátilo asi den po porodu. Takže jsem na oddělení šestinedělí neustále chrchlala a smrkala. Naštěstí to prďolka ode mě nechytil, i když jsem ho kojila. Tak snad jsem mu alespoň tím posílila imunitu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
8.9.05 09:26

Ahoj,
tak jsem na tom momentálně podobně, pomáhá mi zábal na krk, jitrocelový sirup, kloktat Vincentku + Vincentka ve spreji do nosu. To vypocení se v posteli taky neni moc dobrý, protože můžeš mimčo přehřát a to se mu nemusí líbit, takže ležet ano, ale nepotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí