spaní u rodičů v posteli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
574
7.9.05 13:37

spaní u rodičů v posteli

Ahojky maminy,

mám dotaz, naše malá se vždycky ráno vzbudí okolo půl šesté(protože slyší manžela když vstává do práce), dám jí najíst, na nočník a to je tak třičtvrtě na šest a věřte nebo ne v takovouhle hodinu se mi fakt nechce vstávat.Tak si beru malou k sobě do postele aby jsme ještě tak dvě hodiny spali. V postýlce už nikdy neusne, tak to řeším takhle, ale na co se chci vůbec zeptat. Chci se zeptat jestli jí neučím nějakému špatnému návyku jde mi o to aby to pak nevyžadovala čím dál častěji.

Další co mě zajímá do kdy můžu dávat k snídani sunar. Naší malý je 15 měsíců a ráno ho snídá každý den, zatím jsme nic jiného nezkoušeli. Není na to už trošku velká snídat jen sunar?

Děkuji za případné reakce a vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
7.9.05 13:43

Jó Verčo nevím.
Já stěhuju našeho šmrdlíka do naší postele už po prvním nočním kojení, což je někdy po půlnoci :evil:
A je fakt, že spí relativně klidně až do rána, když jsem ho dávala do postýlky, tak se vrtěl a kňučel, budil nás i sám sebe a „vstával“ už ve tři.
Takhle vydrží „až“ do pěti ....... :roll:
NiKi
Jsem zvědavá na názor jiných maminek, myslím, že pokud má takhle mimčo pocit bezpečí, tak má uspokojenou tuhle přirozenou potřebu a pak se rychleji osamostatňuje. Neviděla bych v tom Verčo problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
7.9.05 13:52

Ahoj jmenovkyne :)

Mam skoro o mesic mladsi batole a Nutrilon ma zase pred spanim :) , protoze ke snidani ma zatim kasi. MOzna bych to na tvem miste zkusila tak, ze bych dceri nabidla k snidani treba pecivo(u na s jede chleba se zerve nakrajeny na ctverecky) a k tomu trochu sunaru(min a ridsiho nez dostavala), mohla by se tak postupne prejinacit na skoro dospelackou snidani. Misto sunaru pak dat treba caj, stavu (co pije pres den).
Se spanim ti neporadim, dusledne jsem syna odnasela do postylky. Nekolik mesicu jsem kojila bezne 10× za noc, ale zase jsem tim asi zhubla :? Spis zalezi na tobe, jestli ti to pak nebude vadit. Pocitam, ze stejne pak dcerku budete nekdy davat do vetsi postylky…

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
7.9.05 13:53

Verčo,

naše starší dcerka se takhle stěhovala ke mě do postele už coby malinké miminko a problém jsem v tom neviděla.Teď bude mít 3 roky,spí v pokojíčku ve své posteli a zvykla si na ni úplně v pohodě.
Mladší dcerka se kě mě stěhuje taky,někdy po kojení usne a tak ji dám do košíku,ale když je neklidná,dám si ji do postele,většinou k ránu a spíme dál.

A sunar snídá Klárka pořád,no,vlastně už dáváme postupně obyč.mléko a jelikož vstává hodně pozdě,třeba až kolem desáté,tak vyžahne hrnek mléka a tím je snídaně skončena.Občas si dá nějaké cereálie,kus rohlíku nebo banánu,ale moc tomu nedá.
A hubená není,má kolem 13 kil,což je při její výšce(91 cm,je mrňous)naprosto ideální.

Ahoj Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
7.9.05 16:20

Ahoj,
mam taky spunta 15m. a snnida sunar (mezi 8-9). Nekdy si k nemu vezme par piskotu, ci kousek rohliku, ale spis ji to staci a pak ma svacinu v 11.

pa monca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
7.9.05 16:55

Celé miminkovské období spinkala malá ve své postýlce…já byla pyšná,jak to dělám dobře :wink: ,ale přesně,pak se začala budit kolem páté,dostávala „sunar“ a v postýlce jen řev…no,a tak jsem si jí přesunula do postele a získala hodinku navíc :lol: …určitě je to „špatně“ :wink: ,ale mě se to i líbí,těším se na její přitulení i ranní pusinku i když dneska mě teda s výkřikem MA (moucha) majzla plácačkou :twisted:
a hlavně,budí se s dobrou náladou,ne s pláčem!!!

No,a protože snídá v pět,a pak už nic nechtěla,začala jsem jí do „sunaru“ (má Nurtilon Pepti,alergie na KM) dávat kaši…tak má sytější snídani a je to v pohodě…

Jsem zvědavá,jak se do postele vejdeme tři,kvůli pupku už jsem si vydupala velkou postel,ale ty holky mě pak ušlapou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
7.9.05 16:56

Ahoj, náš malej se také okolo půlnoci budí a hop k nám :lol: . Spíme tak do 7 hod, pak si dá flašku Nutrilonu a spíme ještě tak do 9. Vůbec si nestěžuju! :D

Starší syn ( 8,5 let) spal s náma, dokud jsem neotěhotněla, ten byl naprosto závislej.

Já už to neřeším, ono jim to dělá dobře být pořád blízko mamky a taťky.

Hezký den!! Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.9.05 21:15

ahoj,
první syn s námi v posteli spal skoro od narození, později muž sundal postranici od postýlky a přišrouboval ji k naší posteli, později se mu začaly nelíbit kdejaká žbrdlýnka, spustil okamžitě řev, tak když mu byl rok, dostal svou válendu, opět přimáčklou na naši postel, vznikla nám krásná trojpostel, ve 3,5 letech se stěhoval do svého pokojíčku, úplně bez problémů, nikdy sám nepřišel si k nám lehnout, až když ho zavolám. S druhým synem jsme to vyřešili hned od začátku, postýlka bez postranice, ale stejně je od 4 hodin, kdy se vzbudí na kojo už se mnou a krásně spinká až do 8, prostě má pocit, že je někdo u něj a vůbec neřeším, jestli je to správné nebo ne, nám to tak vyhovuje.
Míša, Kája (6,5let), Martínek (5měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
7.9.05 21:26

Ahoj Veru,
píšeš, že dáš malé najíst o půl šesté - předpokládám, že je to ten Sunar. Zkus jí potom dát kolem té osmé, kdy vstáváte, normální snídani jako jíš Ty - např. půlku krajíce chleba se sýrem /na malé kostičky a ať si jí sama s Tebou/. Mladší dcerce je 16,5 měsíce a dávám jí kolem šesté Sunar (7 odměrek) a okolo osmé snídá s náma. A to už cca od svých prvních narozenin (možná i déle - nějak se ztrácím v čase a datech… :) )

Starší dcera měla Sunar ráno ještě ve 2,5 letech (5 odměrek) - hezky se „zavodnila“ a nebyla tolik protivná. Teď ho dostává jenom večer (v listopadu jí budou 3 roky).
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
11.9.05 19:48

Ahoj Verčo.

Naše zlatíčko/1rok/ taky spinká s námi v posteli.Asi jsem jí tedy zkazila já,ale naučila jsem jí po půlnočním mlíčku přesun k nám.Mě to nevadí,ani manželovi,spíš naopak,užíváme si vzájemně svou blízkost a moc se nám to líbí.Úplně zbožňuju to přitulení k Niki.Ráno tedy většinou dostanem jeden z nás k probuzení „ťafku“,ale když vidím,jak se na nás směje a je šťastná,je to kouzelné.Mám tedy vyzkoušené,že naše Niki na tom závislá není,v klidu usne i prospí celou noc v postýlce,ale nám tam prostě chybí :lol:
Se snídaní to máme podobné.V 5hod ráno vypije Nutrilon a kdybych jí ho chtěla dát dýl,vím,že neuspěju,to je prostě hodina mlíčka.Pak kolem 8hod.Snídáme a to rohlík a máslem,sýrem,občas šunkou a oblíbený je jogurt.
Tak hezky spinkejte a papejte a ahoj Naďa a Niki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky