Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes mě začalo pobolívat bříško a 3× jsem měla takovou bodavou křeč,ale vždy jen chvilku pár vteřin, myslíte, že to je na pohotovost? Začalo to odpoledne kdy už doktor neordinoval.Nevím jestli to třeba není běžné.U 1.dítka jsem měla problémky, ale ne takovéto.Jsem 12+0.
Mishko možná,že to budou vazy,které se kvůli rostoucí děloze musí natahovat.Mě píchalo v podbříšku hodně často i hodně nepříjemně,vždycky jsem měla chuť jen na pohotovost,ale když jsem si lehla,tak to přešlo.Jestli to je vždy jen chvilku,tak to budou asi ty vazy,ale kdyby se ti to fakt nezdálo,tak radši zajeď,raději sto x zbytečně,než jednou pozdě ![]()
Já jsem u prvního mimi, nic takového neznala, bylo mi dobře, přímo skvěle, nic mě nebolelo až v 21.týdnu, jsem se začala otevírat a tak jsem si odležela 3měs. po kouskách v nem. No mám hrůzu z toho tam zůstat zas a bojím, že ikdybych byla ok, tak když už tam přijedu tak mě kvůli 1.těhu jentak nepustěj.A to ty vazy zlobí i v leze???
No mě to vždycky polevilo,ale dělalo i v leže,ale bylo to mírnější,než kdybych třeba chodila,dělalo mi to asi tak do půlky těhu,pak zas mi břicho tvrdlo,ale v normě,takže jsem měla pořád nerva.A zrovna zítra víkend
No kdybys to měla nějak moc často,tak bych raději zajela,myslím,že by tě zbytečně nezavírali do nemocnice,nestresovali,když tam nebude důvod.Měla jsem dny,kdy mi to dělalo třeba 3× za hodinu,pak třeba půl dne nic a večer třeba 10× za hoďku,v noci v pohodě,ráno taky,ale zase při větší námaze to začlo
Pak se mi i stalo,že jsem si řekla:uff díky bohu už mi to nedělá a v tu ránu to zase začlo ![]()
Ok, díky moooc, počkám a uvidím, ale snad to bude v poho.Dám si nožky nahoru a celý víkend se nehnu…No krásně se to píše, leč asi mi to neprojde.Leda že bych syna a přítele odeslala někam frrrrr… ![]()
Držím palečky,tak to je v poho.Myslím,že každá těhulka pozná,kdy je to na nemocnici a kdy né,i kdyby to mělo byt planý poplach,prostě dej na svoji intuici.Věřím,že když už máš synáčka,tak nohy na stole asi nehrozí ![]()
No to leda ve snu.Když nejezdíme do nem. na šití
, tak vykupujeme náplasti z lékaren. Je to malý (6let) pošuk
a furt vymýšlí nějaký bejkárny. Člověk neví jestli ho má utěšovat nebo mlátit ![]()
No já mám dvouletého raracha,takže takové starosti ještě naštěstí nemám,je to kliďas,někdy až moc ![]()
Ahojky..
Mi to v bříšku dělá taky.. Ale vždycky chvilinku.. Myslím si, že to budou ty vazy.. Někdy je to fakt až nepříjemné, ale dá se to vydržet..
Je pravda, že když ležím, tak to jde cítit míň.. ![]()
Tak to nějakým zázrakem večer přestalo a dnes zatím nic. Tak asi to byly fakt ty vazy.UF!!!
Dokonce jsem četla, že prý při 2. těhu to může být cítit víc než při 1. Eventuálně při prvním nic a při druhém jo. Podle toho, jak to píšeš, to určitě byly vazy. A je možné že to přijde zas, tak to chce holt přežít.
No mě připadá, že teď to je všechno nějak víc…Při 1.mi bylo dobře, teď jsem stále zvracela, jsem stále unavená, což jsem předtím vůbec nebyla.Spíš naopak.A mám pocit, že ten zbývající půl rok nedám.Musím, vím, ale já se tak těšila, jak si to budu užívat a zatím každý večer děkuji bohu že jsem přežila další den. ![]()
ahoj holky. potřebovala bych uklidnit…jsem asi tak v pátém týdnu,ale ještě to není potvrzené od doktora. U prvního těhotenství si to nějak nepamatuju…je to normální že mě dost často pobolívá v podbříšku? pak to na nějakou chvíli přestane a i třeba den dva klid…Nebo mám radši jít k doktorovi? chci tam jít až příští týden…nechci aby si myslel, že honem chvátám na ultrazvuk…