Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně v podbřišku bolelo hrozně, proto Dr. usuzovala na mimiděložní těhotenství. Je to prý tím, že mimčo je vyživováno žlutým tělískem, které tlačí na břišní stěnu. Jo a mimčo nykonec bylo tam, kde mělo být:-).
Holky hlavně klííííd
Bolesti podbřišku - většinou popisované jako bolesti podobné při/před menstruací, jsou naprosto ok. Natahuje se vám děloha a tyhle bolesti budou občasným společníkem celých 9 měsíců ![]()
Taky jsem takhle vyšilovala ![]()
@baculkaji v pátém týdnu nemusí být ještě nic vidět a taky nejspíš nebude. Já byla v pátém. Celá natěšená jestli testy nelžou a dr. mi řekla jen, že na utz. nic nevidí, ale že těhotenství se ASI založilo a že mám přijít za týden. Minimálně do toho šestého, sedmého zkus vydržet. Jinak budeš nejspíš odcházet zklamaná. Je potřeba dočkat času… ale vím sama, jak hrozně dlouhý týden to pro mě byl ![]()
@baculkaji píše:
a tak šla bys tam teda radši už teď v pátém týdnu???
Já bych šla, jen tak pro uklidnění ![]()
já měla menstruační bolesti od začátku 2.těhotenství, asi až do 14týdne, pak jsem od toho 14tt už začala cítit tvrdnutí břicha. každej je jinak citlivej a já jsem nějaká hypercitlivá asi. nicméně kontrakce jsem měla celé těhotenství a od 33 ležela pro hrozící předčasný porod v porodnici, Bára se narodila 5dní poté, co mě ve 36+0 pustili domů, že pro mě už víc neudělají
kdybych tam byla bývala vydržela jenom ležet (domů jsem nechtěla), mohli jsme si třeba odpustit problémy s kojením. ![]()
já bych jen potřebovala uklidnit, že když by to bylo mimoděložní tak by se ta bolest asi nedala vydržet ne?
@baculkaji mimoděložní těhotenství se stejně na utz neuvidí. Je potřeba, abys počkala, až bude těhotenství vidět v děloze. Navíc ano, ta bolest by byla ukrutná. Pobolívání podbřišku je naprosto normální. Na tohle téma je tady milon a jedna diskuse, tak se klidně pro uklidnění začti. Nic neuspěcháš.
@micelinka a jaké uklidnění je v 5tt, když ti dr řekne, že na utz nic nevidí a abys přišla za týden/dva pro vyloučení mimoděložního těhotenství? Akorát bude odcházet s pocitem, že je něco špatně.
Hele, tak je to asi tak - když tam půjdeš, tak dr. nic neuvidí a budeš nervní, když tam nepůjdeš, tak budeš taky nervní, tak si vyber
.
@hartiepa píše:
@micelinka a jaké uklidnění je v 5tt, když ti dr řekne, že na utz nic nevidí a abys přišla za týden/dva pro vyloučení mimoděložního těhotenství? Akorát bude odcházet s pocitem, že je něco špatně.
Taky pravda.
Ahoj holky, jsem 12+1 a od včerejška mě sem tam bolí v podbrisku pod pupikem na prave straně, když si tam na břicho sahnu tak mě to pichne. Jinak nic mě netrápí. Kromě silenejch nevolnosti teda, jak kdy.
@Anonymní píše:Řekla bych, že je to rostoucí dělohu
Ahoj holky, jsem 12+1 a od včerejška mě sem tam bolí v podbrisku pod pupikem na prave straně, když si tam na břicho sahnu tak mě to pichne. Jinak nic mě netrápí. Kromě silenejch nevolnosti teda, jak kdy.