Hamiltonův hmat - proč se dělá?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
11.3.10 16:38

Hamiltonův hmat

Ahoj holky :mavam:
Chtěla bych se vás zeptat co je to ten Hamiltonův hmat a proč se to dělá?Já dneska na to narazila tady v diskuzy,ale vůbec nevím co to znamená? :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17745
11.3.10 16:47

Hamiltonův hmat
Hamiltonův hmat – bimanuální stlačení dělohy při poporodním krvácení. Jedna ruka je zavedena do vaginy, druhá tlačí přes stěnu břišní A. Hamilton

Toliko odborná literatura.
Ahoj a měj se prima! :mavam: Ali

Příspěvek upraven 11.03.10 v 16:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
11.3.10 16:48
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
11.3.10 18:48

ahojky…mě ho provedla moje gykenkoložka na uspíšení porodu…bolelo to jako čert a krvácela jsem…po dvou dnech krvácení přestalo…prý do týdne porodím…vydržela jsem to něco málo přes týden…malá se narodila v 37 týdnu…nic příjemného-prý to můžou dělat pouze v nemocnici a ne gynekoložka v ordinaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
11.3.10 20:37

Hamiltonův hmat, tzv. Hamilton je (při otevření děložního hrdla) proveden tak, že se zavede prst a oddělí se násilím vak blan, ve kterých je miminko, od stěny děložní. Je to bolestivé, ve většině případů to způsobí krvácení a Světová zdravotnická organizace tento zákrok považuje za škodlivý a rozhodně ho nedoporučuje. Jeho údajný přínos při urychlení či vyvolání porodu nebyl prokázán. Není opodstatněný a lékaři by ho neměli bez souhlasu pacientek vůbec provádět.
Vsadím se, že se nikdy nikdo žádné maminky nezeptal, jestli chce udělat Hamiltonův hmat a provedl ho bez jejího svolení.
Já ve své nevědomosti jsem si tento zákrok nechala 2× provést, aniž by mě někdo předem varoval či něco vysvětloval :cert: :cert:
Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
11.3.10 20:57
Alice19761 píše:
Hamiltonův hmat
Hamiltonův hmat – bimanuální stlačení dělohy při poporodním krvácení. Jedna ruka je zavedena do vaginy, druhá tlačí přes stěnu břišní A. Hamilton

To podle mě není ono. Zjednodušeně řečeno gynekolog se ti pošťourá v čípku, trochu oddělá plodové obaly od čípku, to vede k uvolnění prostaglandinů, které urychlí nástup porodu. trošku to bolelo, druhý den jsem začala rodit, ale jestli to bylo tím, nevím.

• Citovat
  • Upravit
19746
11.3.10 21:35

Mně ho taky dělala na gyndě - na urychlení - týden před termínem porodu, 2 dny jsem krvácela a rodila jsem týden po termínu. Bolelo to a bylo to úplně k ničemu… Ale je fakt, že se mě ptala, jestli to chci. Takže teď při druhém to určitě odmítnu :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
11.3.10 21:46
neczuz píše:
Alice19761 píše:
Hamiltonův hmat

To podle mě není ono. Zjednodušeně řečeno gynekolog se ti pošťourá v čípku, trochu oddělá plodové obaly od čípku, to vede k uvolnění prostaglandinů, které urychlí nástup porodu. trošku to bolelo, druhý den jsem začala rodit, ale jestli to bylo tím, nevím.

Asi ne,taky jsem to zpětně pročítala!
No,když čtu ty příběhy,pěkně děkuju,asi není o co stát!
 Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
11.3.10 21:46

Souhlasím s vysvětlením neczuz. Mně dělali Hamiltona dvakrát, bolelo to fest a špinila jsem. A ten druhej zabral, už to bolet nepřestalo a pomalu to přešlo v porod. Aspoň jsem se vyhnula vyvolávačce, takže já jsem za něj i ráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.3.10 22:31

no, mě ho také dělali (ráno můj gyndař, odpoledne v rizikové poradně) a v noci jsem jela s kontrakcemi do porodky. Ale bylo to fest nepříjemné a nikdo se mě dopředu nezeptal a ani nevysvětlil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
11.3.10 22:55

Mně se nikdo nezeptal, dr. v poradně jen řekla, že teda něco zkusí (na moji poznámku, že už mi doma řekli, že se nemám vracet :lol: ), provedla ho, posléze vysvětlila, o co jde, prý to šlo dobře, že by se mi teda porod mohl rozjet (v den termínu..) a prd, špinila jsem, bolelo to úměrně, sykla jsem u toho, ale pak už asi dobré.. a 9 dní jsem přenášela… takže asi fakt jak u koho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
12.3.10 10:37

Mě začali kontrakce taky hned 2 den po HEmiltnovi a oznámil mě to až po zákroku a docela to bolelo a špinila jsem potom. Nic příjemného ale vydržet se to dá taky. Možná je lepší když ti to neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
12.3.10 15:41

Ahojky,tak já měla dva dny po termínu a byla jsem na kontrole v porodnici,doktor mi provedl Hamiltona a za tři hodiny jsem byla na příjmu,jelikož jsem začala rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
12.3.10 17:06

Mně ho dělal doktor odpoledne před vyvolávyným porodem a je fakt že už nebylo proč vyvolávat neboť jsem se rozrodila spontánně. Bolelo to jako prase, ale jen chvilku, mírně jsem krvácela, v noci odešla hlenová zátka a v 7 ráno pravidelné kontrakce, takže já bych do něj šla znova. Mně taky jen řek „tak já něco zkusím“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
15.3.10 10:13

Mě udělal Hamiltona doktor v porodnici, dva dny před termínem … bolelo to jako čert, ale do 36 hodin se rozjel porod - teda resp. odtekla mi plodovka. jestli díky tomu … :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí