Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
vercabob píše:
Holky prosím vás dnes mi doktorka udělala hamiltona,chci se zeptat musí se po něm vždy špinit?mám jen v podbřišku menší křeče ale na kontrakce to nevypadá,já jen že všechny píšete že ste špinili a já zatím nic
Já jsem taky po hamiltonovi nešpinila… Zato jsem ještě ten den jela zpět do porodnice
Přeju, ať to máš rychle za sebou ![]()
Já po Hamiltonovi celé odpoledne dokonce krvácela a kontrakce nikde ![]()
Nakonec indukce o týden později…
Mě se lékař ptal. Ale nejsem lékař, takže zase nejsem schopna posoudit jeho vhodnost. Bolelo to, ale jako bolestivá menses. Kam se ale hrabe porod po vyvolávačce! Udělal mi to 2 dny po termínu a za tři dny jsem rodila - tedy stejně mi museli nakonec dávat kapačky na otevření. Jen se mi asi vyvolali ztahy. Ale těžko říct, zda by to samo nepřišlo taky.
Já jsem rodila před skoro 6-ti lety. Teprve nedávno jsem se dozvěděla že mi pan dr. dělal toho hamiltona. Prostě mi v poradně řekl že mi to pomůže a začal se ve mě štourat, trochu to bolelo pak jsem trochu krvácela a večer jsem začala rodit. Já jsem byla celou dobu v tom že mi jen jako „promasýroval“ čípek at povoli ![]()
Děkuji holky tak malilinkato špinim ale fakt nepatrně asi to fakt není pravidlo ![]()
Taky přidám svůj zážitek.
Prvního hamiltona mi dělali před 9-ti lety asi 2 dny po termínu. Bolest řádná, ale porod museli druhý den vyvolat.
Druhý HH jsem si prožila loni u třetího porodu. to jsem přenášela už osmý den. Ráno mi hmat provedla doktorka, ale to jsem taky brečela, nemohla jsem ani mluvit. Do půlnoci jsem porodila, což mi ta dr. taky předpověděla.
Prý pokud HH nebolí, tak je udělanej špatně.
Držím zakladatelce pěsti, ať máš rychlej a pohodovej porod.
jaja445 píše:Prý pokud HH nebolí, tak je udělanej špatně.
Mně teda bolel jako kráva, pardón a smysl to nemělo. Možná ten doktor byl tak neschopnej jako byl namyšlenej a protivnej…
mě Hamiltona dělali několikrát a vždy jsem nepatrně špinila a k ničemu to stejně nebylo a porod se musel vyvolat…ale mudr mi tvrdila,že když ho dělal v průběhu vyvolání,tak to trochu pomohlo ![]()
mobilishky píše:
mě Hamiltona dělali několikrát a vždy jsem nepatrně špinila a k ničemu to stejně nebylo a porod se musel vyvolat…ale mudr mi tvrdila,že když ho dělal v průběhu vyvolání,tak to trochu pomohlo
Mně ho PA taky dělala v průběhu porodu, když jsem se neotevírala a asi ho teda udělala dobře. Jednak to bylo z celého porodu nejhorší a taky nebylo potřeba žádných medikamentů na otevření. Pak už to šlo dobře!
no mě ho dělali pár dní před termínem a pak při nástupu na vyvolání a při zavádění tablety,..napoprvé jsem se o tom dozvěděla z lékařské zprávy při odchodu…a při nástupu mi jen řekla,já vás zase trochu potrápim…pak mi jen řekli,že když mi to udělají zase,tak bude mít prášek lepší účinek..to byla asi pravda
ale bolelo to jako čer,to máš pravdu..sem myslela,že z tý porodnice nedojedu domu…
Mě teda Dr. udělal Hamiltona minulý týden ve středu (den po TP), bylo to nepříjemné a bolelo to úměrně (žádná ukrutná bolest), špinila jsem, porod se nerozjel. Dnes jdu na Hamiltona podruhé, třeba to už bude účinnější, ale obavy, nebo dokonce strach z tohoto hmatu rozhodně nemám a je mi jasné, že jako všechno, tak i toto má své odpůrce a zastánce. Já osobně bych byla ráda, kdyby mi to podpořilo spontánní porod a nemusela bych na vyvolávačku… ![]()
holky, já jen blbý dotaz… co to vlastně je? ten hamiltonův hmat?
@koblizek8 píše:
holky, já jen blbý dotaz… co to vlastně je? ten hamiltonův hmat?
Hamiltonův hmat, tzv. Hamilton je (při otevření děložního hrdla) proveden tak, že se zavede prst a oddělí se vak blan od dělohy. Je to vyšetření normálně „na koze“, dělá se na vyvolání porodu, když rodička přenáší. Ikdyž jak jsem četla někteří Dr. to dělají i před TP, což mi připadá zbytečné.