Hamiltonův hmat - proč se dělá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1063
12.11.10 20:40

Holky, díky za tuhle diskusi a vysvětlení. Dnes mi chtěli dělat taky Hamiltona. Jsem 40+3 tt. Ale přece se říká, že plus minus 14 od termínu je vlastně v termínu. Taky si myslím, že mimi ví kdy má přijít na svět, tak proč na to tlačit, když je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1246
15.12.10 11:07

Ahoj já byla na KO včera. Dr mi ho udělal. Neptal se. Jen pak řekl, že mi prostrčil prst čípkem a něco mi tam uvolnil a snad to pomůže k porodu. Vůbec jse necítila žádnou bolest, jen to trochu bylo nepříjemné, ale přirovnala bych to za sebe ke stejnému pocitu, jako když vám hlavička miminka drncá do čípku.
Hned jak jsem přišla domů, tak jsem špinila, ale na to mě připravil.
Takže za mě klidně znovu. prostě někomu to dopomůže, jinému né. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radis
17.12.10 21:08

Hamilton

Ahoj holky. Připojuju se do diskuze o Hamiltonu. V úterý jsem byla poprvé na ozvách v porodnici - v 38. týdnu. Doktorka mi řekla, že mi vyšetří čípek. To, co pak nastalo, se nedá ani popsat. Kroužila mi asi minutu kolem čípku. Bolelo to nehorázně. Já byla připravená na klasický dvousekundový vyšetření, jestli se mi čípek už zkracuje nebo ne. Nikdo mě na tohle neupozornil. Připadala jsem si, jak kdyby mě ta doktorka znásilnila. Nevím, jak tomuhle při dalším vysetření předejít. Nechci, aby mi někdo něco urychloval. Ať si mimi přijde, jak bude samo chtít.

• Citovat
  • Upravit
1246
18.12.10 21:18

No tak podle toho,co tady čtu,tak mi dr udělala spíš nějaké šme a né Hamiltona :nevim:
Ale opravdu nechápu, proč ho dělají v 38 týdnu,když se všude jasně píše,že se dělá až od ukončeného 39 týdne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Helííík
13.1.11 19:25

Hamilton

Ou, podle toho co tu čtu, nic příjemného to není .. :( Aspoň vím na co dávat pozor.. na to až mi někdo řekne, že něco zkusíí.. :-//

• Citovat
  • Upravit
826
14.1.11 13:49

Ahoj, u prvního kluka mi dělala Hamiltona doktorka v ordinaci. Prý, že je vše připravené a že do druhého dne porodím. Dělala jsem si srandu, že mě se to stát nemůže.....Mireček se narodil o 24 hodin později!! Ani mě to moc nebolelo. Jen to bylo nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
14.1.11 14:03

Ahoj, tak já taky přispěju svým zážitkem s Hamiltnovým hmatem, mě ho dělali 41+2 a druhý den jsem porodila, strašná bolest, jak tu píšete, tak tu jsem neměla, jen to bylo nepříjemné a také jsem špinila, před porodem mi ho dělali ještě jednou a taky to bylo nepříjemné, víc než den před tim, ale větší bolst než porod, tak to u mě určitě nebyla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.1.11 05:56

Ahojky, tak já na něm byla včera dopoledne v nemocnici. Už jsem v termínu a vzhledem ke komplikacím se doktorka rozhodla to neprotahovat. No četla jsem tu různé zkušenosti, ale moje je taková, že to bylo nepříjemné a trošku to zabolelo, ale jinak v pohodě.. to malé mě kolikrát nakople bolestivěji.. ale bylo to rychlé (max. do min) - a v pohodě se to dalo vydržet (a to upozrňuju, že jsem strašný srab na bolest). Takže je to asi hodně individuální. Potom následovalo špinění a je fakt, že až do večera mě hodně bolelo břicho (kontrakce) ale je pravd, že jsem si nešla lehnout, měla jsem hodně vyřizování.. Doufám, že to zabere, v PO nastupuju do nemocnice a pokud nezačnu sama, tak jdu na vyvolání, což se mi nechce.. takže sem s radami jak to rozumnou cestou urychlit.. Držte se všechny!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kattuska
22.1.11 22:39

ahoj, mě dělali Hamiltona u prvního dítěte 3× a nic, nakonec to skončilo vyvoláváním, hrůza běs.
zkoušela jsem všechno-mytí oken, vytíráná schodů, jízda na kole, sex. když se mimčeti nechce, tak prý nepomáhá nic :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kikolineczka
1.2.11 13:55

Ahojky včera ráno jse šla do poradny s problémem, že se mi nezdá zažloutlý výtok.jsem ve 40tt…doktorka minechala vylézt na kozu a pak do mě strčila prst,bylo to dost nepřijemné, řekla mi, že hlaviřke je nahmatatelná takže co nevidět pudu rodit.i přesto se jí nezdálo ctgtak mě poslala do nemocnice-poradny.tak řekly, že je vše v pořádky..ale já ovšem ne po každé když jdu na záchod,ale občas se mi stane, že ze mě jde dost roztoku rosolovitého jestli se to tak dá nazvat a nahnědlého..občas citím i bolest v podbříšku..Myslíte, že mi tedy doktorka se slovy já se do Vás podívám udělala Hemiltona a mě už odchází hlen.zátka a co nevidět půjdu rodit?? :lol: Díky s pozdravem Nicol

• Citovat
  • Upravit
1128
2.2.11 13:33

kikolinečko,nonevím,zda to doktorka udělal hamiltona,nebo tě jen vyšetřila,a odchází ti hlenová zátka,možná obojí,ale zda to zabere,to nikdo neví,někdo rodí do 24 h,někdo jde stejně ještě na vyvolání :nevim:

mě dnes udělala doktorka hamiltona,ale mě už odchází od pátku zátka a jsme nachystaný k porodu,musím říct,že kdyby mi neřekla,že mi ho dělá,tak bych to nepoznala,a to už mi ho dělali v předchozích těhotenství a to u prvníhp byl tedy mazec

tak nevím,zda bolestivost hamiltona záleží na šikovnosti doktora či na tom,jakje žena nachystaná k porodu :nevim:

no já to mám jasné,když mě to nepomůže,jdu v pondělí na vyvolání :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.6.11 12:10

Připojuji svoji zkušenost, hmat mi včera provedla doktorka ve 40+4 týdnu. Před tím jsme se o tom spolu bavily, narovinu řekla, že někomu pomůže, někomu ne. Rozhodnutí nechala na mě. Já jsem souhlasila, přece jen je šance, že se rozjede porod přirozeně než podstoupit vyvolávání. Hmat provedla normálně na vyšetřovacím křesle, před jeho provedením mi popisovala, že už jsem na prst otevřená, že není problém ho provést. Nepříjemné to vůbec nebylo, cítila jsem jen takové tlačení, bolest vůbec. Sama se ujišťovala, jak bych to popsala a jestli to nebolí. Pak mě upozornila na možné špinění. Nevím, ale asi na mě nezafungoval, den poté a nic - ani to špinění, prostě jako by nic neproběhlo. Ale za pokus to stálo a šla bych do toho znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.7.11 11:02

tak mě ho dneska Dr. dělal, jelikož podle UV již přenáším..a bolelo mě to o trochu víc,než když dělá normální vyšetření. Nic až tak hrozného to nebylo…je to pár hodin zpátky a cítím se dobře, pokud to zabere,tak budu fakt ráda! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
29.7.11 14:36

bez souhlasu

U mě to již sice není aktuální, teď mám 4 týdny mimčo už doma :-) ale zkušenost přidám.
Mně Hamiltona provedla dr na běžné kontrole v 38+0 a to bez jakékoli informace, k čemu se chystá nebo mého souhlasu. Prostě najednou jsem při běžném vyšetření začala šílet bolestí, ona začala hudrat, že jí nohou zlámu žebra (prala jsem se s ní jako o život…), trvalo to dle mého neskutečně dlouho, bolelo to tak, že mi hrkly slzy do očí a nepomohlo to ničemu :cry: Po tomto jejím „zákroku“ mi neřekla ani slovo, jen že odloupla vak blan, proč, co se může dít, zda budu špinit,… prostě nic víc. Že prý chce rozhýbat porod, tak jsem jen suše konstatovala, že ono se to rozhýbe určitě i bez toho. Ale byla jsem tak vyvedená z míry, že jsem jí ani nevynadala. Zbývat mi do porodu ještě víc času, tak okamžitě vyměním lékaře, naprosto jsem k ní ztratila důvěru. Jinak jak jsem napsala, porod to nerozjelo, ostatně proč taky na konci 38. týdne… O týden později to chtěla opakovat, ale rovnou jsem jí před vyšetřením důrazně řekla, že si Hamiltona nepřeji, stále mlela, že to může rozjet porod a měla jsem skoro dojem, že ho provede i přes můj nesouhlas. Neprovedla, ale hnusný zážitek z minulého pokusu mi zůstal. NIKDY bych si po této zkušenosti Hamiltona dělat před termínem nenechala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
27.10.11 16:51

Holky prosím vás dnes mi doktorka udělala hamiltona,chci se zeptat musí se po něm vždy špinit?mám jen v podbřišku menší křeče ale na kontrakce to nevypadá,já jen že všechny píšete že ste špinili a já zatím nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí