Hamiltonův hmat - proč se dělá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
18.4.12 12:42

mě dělali hamiltona ve 39+0 na mojí žádost, protože mi šíleně tvrdlo břicho už od 34tt tak doktorka řekla že to můžeme zkusit. nepomohlo to. pak mi ho dělali znovu ve 40+0 na porodním sále abych se začala otvírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
18.4.12 22:05

Hojky… tak mě dělali dnes Hamiltona v porodnici, kde sem byla na monitoru, kvůli doměnce mého gynekologa, že už týden přenáším, ale tam mi řekli, že podle nich sem dneska přesně v termínu tedy 40tt :D
Jinak mě teda pani doktorka upozornila, že bude dost nepříjemná a taky byla… docela dost to bolelo, ale dalo se to vydržet.
Po příjezdu domu sem mírně špinila,ale teď už je to uplně ok…jen mám bolesti jak při menstruaci.
Tak uvidíme, zda nám pani doktorka nějak pomohla…no kdyby ne, tak tam jedu znova v pátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kattyw
18.4.12 22:33
@wendulca píše:
Hojky… tak mě dělali dnes Hamiltona v porodnici, kde sem byla na monitoru, kvůli doměnce mého gynekologa, že už týden přenáším, ale tam mi řekli, že podle nich sem dneska přesně v termínu tedy 40tt :D
Jinak mě teda pani doktorka upozornila, že bude dost nepříjemná a taky byla… docela dost to bolelo, ale dalo se to vydržet.
Po příjezdu domu sem mírně špinila,ale teď už je to uplně ok…jen mám bolesti jak při menstruaci.
Tak uvidíme, zda nám pani doktorka nějak pomohla…no kdyby ne, tak tam jedu znova v pátek…

Tak u mě to bylo dnes podobné, ale v pátek (pokud se nic nerozjede) jdu už ráno na vyvolání…

• Citovat
  • Upravit
281
18.4.12 23:21
@kattyw píše:
Tak u mě to bylo dnes podobné, ale v pátek (pokud se nic nerozjede) jdu už ráno na vyvolání…

No tak mě řekli zase jen ten monitor a prohlídka…
ale budu držet pěstičky, aby ti to pomohlo a třeba už zítra dopoledne si valila…
a máš nějaké příznaky, že by třeba něco… ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kattyw
19.4.12 09:22
@wendulca píše:
No tak mě řekli zase jen ten monitor a prohlídka…
ale budu držet pěstičky, aby ti to pomohlo a třeba už zítra dopoledne si valila…
a máš nějaké příznaky, že by třeba něco… ?

Díky já jsem dnes 41tt+2, zatím tedy HH nic nevyprovokoval a stále jsem 2v1 :D , myslím, že to dřív jak zítra nebude… Ty menstruační bolesti jsem v noci měla taky, ale nic víc :nevim: A co ty? Jak se cítíš?

• Citovat
  • Upravit
4243
19.4.12 12:28

U mně to porod asi vyvolalo někdy ve 40+5, byl to 3.den po hmatu a začalo to tím, že den před porodem ze mě začala vycházet zátka a ráno ve 4hod. jsem se probudila s bolestí zad jako na MS, bolest břicha a za hodinu praskla voda, od 5hod. jsem si počítala kontrakce, u toho se nasnídala - což doporučuju, protože jsem rodila do večera, kdy to v 20hod. večer ukončili císařem a to bych asi měla hladík a v 7hod.jsme vyrazili do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
19.4.12 12:29

Ahoj holky, jestli se můžu přidat. Dnes jsem 40+3 a dr v porodnici mi udělal Hamiltona. Řekl mi, že ho udělá a i to, že můžu špinit. Trochu to bolelo, ale dalo se to vydržet. Zatím nešpiním, tak jsem zvědavá jestli mi to pomůže k porodu. Docela bych to už uvítala. Jinak v PO jdu na zátěžový test a koncem týdne bychom vyvolávali. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
19.4.12 12:43
@kattyw píše:
Díky já jsem dnes 41tt+2, zatím tedy HH nic nevyprovokoval a stále jsem 2v1 :D , myslím, že to dřív jak zítra nebude… Ty menstruační bolesti jsem v noci měla taky, ale nic víc :nevim: A co ty? Jak se cítíš?

No my sme taky stále celý, ale ted začali znovu ty bolesti jak při menstruaci a začla sem i trochu vís špinit a s tím jdou sem tam i takové kousky jako takové hleny- asi ta zátka… :oops:
no tak uvidíme …ale začlo mě malinko pobolívat i v kříži, tak třeba se to nakonec rozjede…

@abidail je to asi blbá otázka, ale copak je ten zátěžový test ?
jinak přeji aby se to taky rozjelo samo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
19.4.12 12:52

@wendulca ahojky, no dr mi říkal, že je to hodinový natáčení monitoru. po prvních 20 minutách mi prý dají infuzi s oxytocinem a dále natáčejí monitor a sledují jak na to reaguje mimčo a děloha. A pak těch posledních 20 minut ještě sledují mimčo bez tý infuze. No a pak prý koncem týdne bychom vyvolávali. Tohle mi bylo řečeno, takže v podstatě nevím k čemu to slouží :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
19.4.12 12:57

Ahoj holky, já jsem dnes 38+5tt a myslím že včera v poradně mi pan doktor také udělal HH dost to vyšetření bolelo a do večera jsem špinila. Ovšem žádné příznaky přicházejícího porodu nemám :| Už bych ráda porodila, miminko je prý podle jiného pana doktora o dva týdny starší takže termín porodu :think:
Také by mě zajímalo co jsou to ty zátěžové testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
19.4.12 13:00

@abidail
aha… no tak třeba ti to ten oxytocin pomůže vyhnat dřív a v pátek už to budeš mít dávno za sebou ;)
a tím asi budou zjišťovat, jestli tady tahle metoda vyvolání je pro vás dobrá … si myslím já, ne?… tak něco by to mohlo být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
19.4.12 13:02

@wendulca jojo to si myslím taky. Tak uvidíme, docela mě pobolívá bříško, ale není to nic hroznýho, tak zkusim večer teplou vanu a uvidíme, třeba se to rozjede samo. A ty máš termín kdy, nebo jsi už měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
19.4.12 13:17

@abidail
já už sem právě po termínu …podle gynekologa 41+1 a podle porodnice sem 40+1 tak sama nevim…:D ale každopádně sem po… takže si mě hlídají už v porodnici… kdybych náhodou neporodila tak tam budu teď dojíždět tak každý 2-3 den dokud to k tomu nějaký způsobem nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
19.4.12 15:45

@wendulca aha, to je zvláštní, že každý ti říká něco jiného :lol: a kde rodíš jestli se můžu zeptat?

jojo tak já se pořád uklidnuju, že příští týden max. porodím už na 100% :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
19.4.12 16:09

@abidail
jj je to zvláštní, ale tak je možné že se pan doktor upočítal… :nevim:
Já budu rodit v nemocnici v Benešově u Prahy- to mám nejblíže… a neni to tam zas tak špatné, naopak- porodnické a novorozenecké oddělení je jediné co se snad v téhle nemocnici opravdu chválí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí