Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě Hamiltona dělali ve tředu (doktor byl docela „brutální“ ani mi neřekl že se na něco takového chystá a docela to bolelo) ale po tom jsem ani nešpinila. Pak mi dělali Hamiltona podruhé v pondělí (doktorka byla citlivější, ani to nebolelo, jen to bylo dost nepříjemné) a to už jsem začala krvácet (jasná krev) ale postupně to odeznívalo, večer jen lehké špinění,ale ráno se to zase rozjelo (ale už ne krev). Cítím v podbříšku takový tlak a sem tam bolesti jako při menzes,ale myslím že se to samo nerozjede, takže zítra ráno nástup do porodnice
Přenáším 8 dní. ![]()
Tak malému se nechtělo na svět ani po dvou tabletkách na vyvolání, které nezabraly. Celkem jsem byla v nemocnici 3 dny, porodila jsem 11 den po termínu zdravého chlapečka. Podrobnosti psát nebudu, ale bylo to náročné. Jo a koukali se na mě, že jako proč UŽ jdu na vyvolání (to jsem byla v den nástupu do porodnice - 8 den po termínu - a měla jsem doporučení od gynekologa na hospitalizaci a indukci porodu). Jsem ráda, že už to mám za sebou
ale ten můj miláček co teď chrupká v postýlce stojí za všechno to trápení ![]()
Jeje, tak já doufám že to půjde ráz naráz
Rodím na fifejdách v ostravě, v 6:45 mám nástup a doufám že se podobných věcí jako že mi tabletky nezaberou vůbec nedočkám
Rodím poprvé, teoreticky vím všechno ale chybí mi ta praktická zkušenost, takže se ani nebojím. Ale věřím že ten drobeček stojí za všechnu bolest světa, hlavně aby miminko bylo v naprostém pořádku ![]()
@qjetinka píše:
Jeje, tak já doufám že to půjde ráz narázRodím na fifejdách v ostravě, v 6:45 mám nástup a doufám že se podobných věcí jako že mi tabletky nezaberou vůbec nedočkám
Rodím poprvé, teoreticky vím všechno ale chybí mi ta praktická zkušenost, takže se ani nebojím. Ale věřím že ten drobeček stojí za všechnu bolest světa, hlavně aby miminko bylo v naprostém pořádku
Tak moc přeju ať se daří!
ahoj,mně dělali Hamiltona dnes,taky žádné upozornění dopředu a myslela jsem,že tam vyskočím z kůže.Termín mám 3.5. nevím proč mi ho dělalai dnes.V pátek 4.5. jdu na vyvolání pokud to nepomůže…
Tak hamilton nepomohl. Ráno jsem šla na vyvolání, zavedli mi jednu tabletku, za hodinu další, pak mi praskli vodu s tím že to půjde ráz naráz a nic. Tak mi dali kapačku. Když jsem měla hodinu stahy po 1min a 40s které trvaly cca 35s a chtěli mi je díky lékům prodloužit na cca 3 min tak bylo pozdě. Stahy už byly moje ale hlavička byla příliš vysoko. Takže doktor rozhodl o okamžitém ukončení císařským řezem kvůli nepostupujcímu porodu. A to už šlo ráz naráz. Hlavně že je holčička v pořádku a já taky. ![]()
Ahoj holky! Dneska mně poslala moje mudra do nemocnice do rizikové poradny. Jsem 40+1. Pan doktor mi řekl, že mně vyšetří a pak mi udělal něco co hrozně bolelo. Nevím co to bylo, ale od té doby špiním. Občas mám pocit jako bych měla dostat měsíčky, ale jinak se nic neděje. Poslali mě domů, že mám přijet v pondělí. :-/ Myslíte, že to mohl být ten HH?
@Mispula
jj, to bude Hamiltonův hmat. Mně ho při prvním těhotenství dělali několikrát (rodila jsem až skoro 3 týdny po termínu
), nepomohl ani jednou. Vždycky jsem jen trošičku špinila, trošku bolelo břicho a jinak nic…
Držím palce, ať máš pohodový porod ![]()
teda to je neskutecny, jak si tohle bezne dovoli spousta Dr, neinformovat o zakroku, nepozadovat souhlas
jak na bezicim pasu ![]()
40+1 to snad neni nutny nijak zasahovat.
byt tebou, tak se tedy ozvu, aby me laskave priste informovat lepe a rekl presne, co navrhuje, ne co hodla bez meho souhlasu delat.
jinak preji pohodovy porod. ![]()
mispulo,přesně toto jsem řešila asi před měsícem a půl když jsem byla ve 4Ott,byla jsem na ambulanci a doktor mi uděla něco co bolelo,přesně jak ty popisuješ.vůbec jsem nevěděla co mi to dělal,o hamiltnu nic nemluvil.že by to mohl být hamilton mi došlo až doma.stejně jak ty jsem se tady holek ptala jestli šlo opravdu o hamiltna a shodly jsme se že jo.taky mi pak začla odcházez zátka,no a tu noc jsem dostala kontrakce a druhý den porodila
je sice sprosté že ti o tom neřek,stejně jak mě,ale na druhou stranu jsem byla šťastná že to udělal a že to vedlo k porodu ![]()
mě dělala hamiltna DR dvakrát v rozmezí 4 dní,ale nejdříve se mně zeptala a něco mi o tom řekla,než jsem souhlasila,taky jsem nemusela souhlasit,ale už jsem pár dní přenášela a jestli to mělo pomoct(jako,že pomohlo,po druhým hamiltonu jsem další den porodila),tak jsem souhlasila,ale to,že ti to doktor udělal bez tvýho vědomí,to je tada pěkná prasána
Ahoj, když jsem přenášela týden, v porodnici mi byl nabídnut HH. Souhlasila jsem s tím, a ani to moc nebolelo jen jsem dva dny špinila. A bohužel nezabral, tak při další kontrole mi byl znovu nabídnut jiným doktorem a ten se do toho opřel, že jsem myslela, že bolestí uteču z křesla a bohužel to také nepomohlo a byl mi porod vyvoláván zavedením tabletky.
vůbec na nic se nezeptal, ani mi neřekl proč to bude bolet.
A že to bolelo zatraceně! Doma jsem o tom začala přemýšlet a pak mi došlo, že normální vyšetření by asi takhle bolet nemělo. Já jen doufám, že to pomůže a malej bude co nejdřív na světě. Snad už to nebudu muset absolvovat znovu.
Tak mě Hamiltona dělali zrovna v den termínu. Taky mi nikdo neupozornil oč jde a že to bude bolet. Až doma jsem si o tom na netu zjistila informace. Do té doby jsem o Hamiltonovi neměla ani páru.
Každopádně pomohl a hned další den se rozběhly slabé kontrakce. Večer jsme už jely do porodnice a rodila jsem další den dopoledne.
Podle mého názoru, to ten doktor musí umět, aby to bylo něco platné. ![]()
Ahojte holky, takže mě ten HH fakticky nepomohl, cítím pořád slabé bolesti jak před MS a malý v bříšku dost tancuje a citím, že tlačí i dolů…ale jinak to vidím teda na tu vyvolávačku zítra ráno v nemocnici.