Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Také mi porodní asistentka v Podolí nabízela v období kolem termínu Hamiltona. Odmítla jsem, dcera se narodila přesně na termín podle utz ve 13tt (termín podle PM jsem měla o týden dřív). Pokud by nehrozily žádné komplikace (pak je to samozřejmě jiná a Hamiltona je oproti jiným možnostem vyvolání porodu kafíčko), rozhodně bych do Hamiltona nikdy nešla - jsem zastánce toho, že mimino ví samo
@jakákoliv
Ano bylo to na poradne v porodnici uz dochazim jenom tam. Terminove jsem na tom tak ze mam prvni datum 14.11 a druhe 18.11. No kdyz se semnou bavila tak mluvila o vyvolani na toho 15.11 zadne slovo Hamilton od ni nepadlo jen vyvolani, ale pak me doma zmatlo to ze sem se podivala do prukazky a tam bylo napsane kontrola 15.11 Hamilton vyvolani tak sem to prave z toho pak pochopila tak ze mi chce delat toho Hamiltona ![]()
@Nikca676 píše:
@jakákoliv
Ano bylo to na poradne v porodnici uz dochazim jenom tam. Terminove jsem na tom tak ze mam prvni datum 14.11 a druhe 18.11. No kdyz se semnou bavila tak mluvila o vyvolani na toho 15.11 zadne slovo Hamilton od ni nepadlo jen vyvolani, ale pak me doma zmatlo to ze sem se podivala do prukazky a tam bylo napsane kontrola 15.11 Hamilton vyvolani tak sem to prave z toho pak pochopila tak ze mi chce delat toho Hamiltona
No, to by bylo na vyvolávání jako takové brzo, pokud jste oba s prckem v pořádku
tak to asi opravdu bude další Hamilton..já ale nechápu, proč ho dělají týden před termínem
myslím ten včerejšek..v každém případě přeju bezproblémový rychlý porod ![]()
Mne hamilton nepomohl
ale ja jsem z te mensiny, na kterou jsou doktori kratci.. ![]()
Vim, ze mi ho provedla, po druhem dnu neuspesneho vyvolavani, bylo to neprijemne, ale prezit se to dalo, jen me nakrklo, ze mi nerekla ani n ![]()
Kazdopadne potom jsem v noci nemohla spat, o neco malo jsem se otevrela, ale stejne jsem nemela zadne kontrakce, takze banan
![]()
Tim Te nechci desit, vetsine to pomuze ![]()
Preji krasny vecer vsem. Dnes jsme s manzelem diskutovali o hamiltonove ceste, coz je matematik. Tak jsem zkousela pohledat podle koho, ceho se jmenuje ten porodnicky hamilton a nenasla jsem vubec nic. Nic co by odkazovalo na nejakyho cloveka co to udelal poprve nebo proste proc se tomu ukonu rika prave hamilton. Pokud nekdo vite nebo vas to zajima taky a ste lepsi v hledani, budu rada kdyz se podelite o tuto imformaci
jinak preji dobrou noc ![]()
@hapolda píše:
Preji krasny vecer vsem. Dnes jsme s manzelem diskutovali o hamiltonove ceste, coz je matematik. Tak jsem zkousela pohledat podle koho, ceho se jmenuje ten porodnicky hamilton a nenasla jsem vubec nic. Nic co by odkazovalo na nejakyho cloveka co to udelal poprve nebo proste proc se tomu ukonu rika prave hamilton. Pokud nekdo vite nebo vas to zajima taky a ste lepsi v hledani, budu rada kdyz se podelite o tuto imformacijinak preji dobrou noc
Hamilton Alexander vysl. hemiltn, 1739–1802 – skotský porodník působící v Edinburghu
Mne hamiltona udelala lekarka (s mym svolenim) v 40+0. Vubec me to nebolelo a jeste nez jsem dojela domu, uz jsem mela kontrakceb:)) syn se narodil druhy den
Ahoj. Oživuji tuto diskuzi a prosím o názor zkušenější. Dnes jsem byla na kontrole v porodnici pro podezření na únik plodovky, což se nepotvrdilo. Jsem dnes 38+3 tt
V porodnici dle monitoru i ultrazvuku vše v pořádku. Váhový odhad je kolem 2900 g. Jsem po tromboze a picham si injekce na ředění krve. Poslíčky už pár týdnů mám. A teď ten dotaz. Při vnitřním vyšetření Dr. říkala, že jsou cesty přiravené hezky, hlavička naléhá, hrdlo otevřené pro prst. Při vyšetření to bylo nepříjemné, trochu bolestivé. Pár hodin poté jsem trochu špinila a pobolívá mě břicho jakoby v místě vrcholu dělohy, pod žebry a bránicí. Myslíte si, že mi udělala Hamiltona? ![]()
Nee, ono ke konci to boli a casto se spini. Haniltona bys opravdu poznala - vrazi tam tu ruku opravdu hluboko a tak jako obkruzuje.
@LenaMarry Myslím, že ne. Pokud ano-nejspíš by vám to lékařka řekla
Mně to dělali 3× a pokaždé mi to řekli ![]()
@LenaMarry píše:
Ahoj. Oživuji tuto diskuzi a prosím o názor zkušenější. Dnes jsem byla na kontrole v porodnici pro podezření na únik plodovky, což se nepotvrdilo. Jsem dnes 38+3 tt
V porodnici dle monitoru i ultrazvuku vše v pořádku. Váhový odhad je kolem 2900 g. Jsem po tromboze a picham si injekce na ředění krve. Poslíčky už pár týdnů mám. A teď ten dotaz. Při vnitřním vyšetření Dr. říkala, že jsou cesty přiravené hezky, hlavička naléhá, hrdlo otevřené pro prst. Při vyšetření to bylo nepříjemné, trochu bolestivé. Pár hodin poté jsem trochu špinila a pobolívá mě břicho jakoby v místě vrcholu dělohy, pod žebry a bránicí. Myslíte si, že mi udělala Hamiltona?
u druhé dcery mě taky dr. celkem bolestivě vyšetřovala, ale ujistila mě, že toto není Hamilton. Možná krátké prsty ![]()
Děkuji za odpovědi. Ještě dnes trochu špiním. Další vnitřní vyšetření už do porodu odmítnu, pokud bude všechno v pořádku. Přijde mi to zbytečné.
Mě bylo řečeno, že takhle ke konci je možné špinit po každém vnitřním vyšetření, že je to prostě dole překrvené. Ale já nikdy nešpinila, ani po Hamiltonu, kterého mi dělal 6 dní po TP, ale stejně nezabral
A teda byl mi nabídnut, nedělal mi ho bez svolení, já už chtěla minimálně 14 dní porodit a nic z babských rád nefungovalo, tak jsem zkusila i toto a stejně nic, syn byl tvrdohlavý už v břiše ![]()