Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
mám takový dotaz mám spožděnou menstruaci, měla jsem ji dostat 13.2. a pořád nic, byla jsem na gyndě a Dr. říkal, že podle ultrazvuku těhotná nejsem a píchnul mi injekci na vyvolání MS. Je možné, že bych těhotná být mohla? Těh. test jsem si dělala před 10 dny a byl negativní.
Snažíme se s přítelem o miminko už nějakou dobu a pořád nic, tak tohle je pořád taková malá naděje ![]()
Ahoj,
já to měla při prvním těhu podobné. Spoždění, u gynDr. vaginální UZ negativní, ale „něco“ tam viděl. Poslal mě na krev s podezdřením na mimoděložní těhu. Z krve ale nic o těhu nezjistili, tak říkal, že je to možná cysta a píchl mi injekci, abych to dostala (myslím to týdne to má přijít). MS ale stále nedorazila, asi po 10ti dnech jsem si teda dělala test a vyšel pozitivní.
Na dalším vaginálním UZ už byl vidět váček, ale byla tam i cysta, která ale v průběhu prvních týdnů zmizela.
Takže u mě to na začátku po spoždění nepoznal ani z UZ, ale ani z krve.
Držím palce
![]()
Ještě záleží na tom, kdy jsi byla na gyndě.
Jinak jedna moje známá brala HA a taky nedostala MS. Dr. ji píchnul provokačku a dostala to a pak ještě dvakrát a teprve pak se zjistilo, že je těhotná (a to pořád brala HA) ![]()
No jako uvidíme, ted v sobotu to bude 28 spoždění. A v pondělí jsem byla na gyndě a dostala injekci na vyvolání. na vag. ultazvuku nic neviděl, jen mírně nateklou děl. stěnu, ale to je prý normální, tak nevím. Ale bylo by krásné kdyby to vyšlo
Moc děkuju, že jste se aspoň někdo ozvaly ![]()
To je teda divný, že měsíc po vynechání MS není nic vidět a ani testy nic neukážou.
Držim palečky ať to dobře dopadne
Jako já jsem si test dělala 1. v den očekávané MS potom druhý týden na to a třetí 13 dní spoždění a od té doby ani nějak nemám odvahu, vidět další jednu čárečku, když bych tam tak strašně ráda viděla DVĚ!!!! ![]()
Ahojky, doběhni si na test z krve, do hodinky po odebrání to budeš vědět
. Dělaj ho v biochemické laboratoři a já platila asi 70 Kč. Jinak je mi divný, že dr. po měsíčním zpoždění nic neviděl ![]()
já jsem byla na běžné prohlídce u své bývale gynekoložky a vtu dobu jsem byla už ve 4 týdnu a ona nic nepoznala přišla jsem na to až já těhotenským testem, protože mi bylo divný že nemám ms… Ona mi jen řekla že mám nějakou cystu u dělohy… no gynekologa jsem vyměnila už jsem ji nemohla věřit
No je to divný. Ale tak jako bylo by to krásné, kdyby to vyšlo
A v té laboratoři to musí mít doporučení od Dr.?? Nebo můžu normálně přijít a říct, chci to a oni mi odeberou krev?
Ahoj, správně by jsi měla mít doporučení proto, aby ti vzali krev. Alemě prvně vyšel test také negativní a za pár dnů už byl slaboučce pozitivní a pak byly vidět dvě silné čárky. Ale je divné, že není nic vidět na utz. Ale mám i takovou zkušenost, že moje maminka otěhotněla, když jí bylo 43 let a doktor jí do 3 měsíce tvrdil, že těhotná není a pak jí poslal do Hradce na vyšetření a tam zjistili, že je. A když se ségra narodila, tak měla 4,20kg. Takže pokud cítíš, že bys mohla být těhu, tak bych se nenechala odradit a šla znovu za doktorem, aby tě ještě prohlédl.
No prostě ve mě pořád ten brouk hlodá… NEJSEM PŘECE JEN V TOM??? ![]()
Ahoj, klidně být můžeš. Jinak jak jste tu zmiňovaly tu doktorku co nic nepozná, mojí kamarádce jedna taková píchla asi třikrát za sebou provokačku, aby to dostala, protože určitě těhotná být nemůže … chacha Fandovi je 10. Někteří doktoři, by raději měli dělat jinou práci. Jinak mě doktor zrovna řekl, že mi vezme krev, protože do 6 týdne toho na tom ultrazvuku moc vidět není volala jsem si pak na výsledky a hle pane doktore měl ho tam.
Uvidím počkám jestli ta MS nepříjde do pátku, tak si udělám další těhu testík
A když nepřijde tak půjdu znova na gyndu ![]()
Mno tak jsem se dneska ráno vzbudila a šla na WC udělat si těhu testík a jak na potvoru je tam jenom jedna, ach jooo ![]()
Míšo, jenomže ono to takhle brzy fakt na preventivní kontrole poznat není, já se na to ptala dvou doktorek. Třeba je to ale jinak, píšu jen svou zkušenost ![]()
Michaelakkk píše:
já jsem byla na běžné prohlídce u své bývale gynekoložky a vtu dobu jsem byla už ve 4 týdnu a ona nic nepoznala přišla jsem na to až já těhotenským testem, protože mi bylo divný že nemám ms… Ona mi jen řekla že mám nějakou cystu u dělohy… no gynekologa jsem vyměnila už jsem ji nemohla věřit