Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, raději jsem si dnes vytvořila nový nick, jelikož jsem nechtěla založit diskuzi pod svým.
Dneska jsem na testu objevila dvě čárky… jistě, důvod k radosti mám veliký, ale na druhou stranu jsem před týdnem dobrala vaginální tablety Clotrimazol AL 100, u kterých je napsáno, že v prvních třech měsících těhotenství se předepisují jen v závažných případech
Nemáte některá s tímto osobní zkušenost? Ráda bych slyšela něčí názor, pokud bude mít podobnou zkušenost. Děkuji všem za odpovědi ![]()
Mushow a měla bys být ve kterým týdnu - asi úplně na začátku, ne? V prvních 3 týdnech to probíhá stylem vše nebo nic - t.j je-li poškození vážný, embryo se přestane vyvíjet a odumře, nebo se dál vyvíjí normálně. A farma firmy se jistí, napíšou skoro všude, že se lék nesmí v těhotenství..
Kattie, ano, jsem na začátku těhotenství, předpokládám tak 3.-4. týden. Ve čtvrtek se chystám ke své lékařce na výsledky kultivace, tak se nechám vyšetřit. Jen mám toho dneska plnou hlavu. Děkuji moc za odpověď.
Ahoj neví někdo jestli je bezpečné používat mastičku clotrimazol AL1 v těhotenství .Sem ted 37tt a asi sem někde přišla ke kvasinkám , protože mám svědění, které už znám:roll: Občas se mi to takhle z ničeho nic vrátí a mastička vždycky pomohla, akorát jsem ji ještě nikdy nepoužívala v těhotenství ![]()
mi lékařka řekla, že lokálně mohu užívat mastičku lotrimazol, takže pavoucice, nebála bych se toho ![]()
já chtěla doktorce volat, ale je pátek a ona už tam není tak díky za radu:)
Ahoj maminky, potrebovala bych od vas poradit. Jsem v 8tt a zastupujici gynekolozka mi na mykozu predepsala clotrimazol cipky. Doma jsem si na pribalovem letaku precetla, ze by se nemely v 1. trimestru uzivat. Muj lekar ma ted bohuzel dovolenou.. Lekarnice se na to take moc netvarila. Mate nektera stejnou zkusenost? Napsal vam lekar clotrimazol v 1. trimestru? Moc dekuji.
@Tyny no mi v 1 trimestru moje dr řekla, že se žádné čípky nepředepisují, že můžu max používat clotrimazol mast zevně
, že se ty mykozy léčí až od 2 trimestru.. ale ono je to asi na názoru lékaře ![]()
Me doktorka taky predepsala v prvnim trimestru klotrimazol a vse bylo uplne ok… takze zadne obavy… ![]()
Ahoj, prosím vás nevím co mám dělat. Gynekolog mi předepsal clotrimazol al 100 a včera večer jsem si zavedla první tabletu, nejdřív to bylo v pohodě dokonce mě to přestalo i bolet a v klidu jsem usnula, ale o půl druhé v noci jsem se probrala se šíleným pálením a chtělo se mi děsně moc na malou. Jenomže jsem se ani skoro nemohla hýbat, protože při každém pohybu mě to strašně pálilo, až bolelo. A když jsem se dobelhala na záchod a vyčůrala se trochu najednou to přestalo a pálilo to už jen trochu, prosím nevíte jestli to nejsou nějaké vedlejší účinky. V příbalovém letáku stojí, že se pálení objevilo u méně než 1 člověka ze 100 pacientů, ale více než 1 člověka z 1000 pacientů. Ještě mi řekněte, že jsem mezi nimi a klepne mě pepka. Už se toho svinstva chci zbavit, už 4 dny jsem se pořádně nevyspala a dnešní noc byla šílená Jenom mě zajímá, jestli některou z vás taky něco pálilo. Doktor mi taky říkal, ať používám i krém, jenomže se teď bojím, že látky obsažené v tabletě mi způsobily to pálení a když se namažu krémem bude to taky tak hrozné, protože se to skládá ze stejných léčiv, které mi můžou dělat problém. Zavolala bych gynekologovi, ale nevím jestli jenom zbytečně neplaším…:( Prosím odepiště mi na to někdo něco, nechci přerušovat léčbu ale zároveň se už děsím noci:(. Doufám, že vás můj podrobný popis moc nevyděsil..
A pálí tě to uvnitř nebo zvenku?
zkus ten krém a pokud to bude pálit, tak ho rychle umyješ a ihned zajdeš nebo zavoláš dr…
Z venku, právě proto se bojím, že ten krém bude zatraceně pálit, když to namažu z venku:( nevím co mám dělat, v noci to bylo děsné.:( děkuju za odpověď, nečekala jsem, že byse mi mohla někdo tak rychle ozvat!
@toumaka píše:
Z venku, právě proto se bojím, že ten krém bude zatraceně pálit, když to namažu z venku:( nevím co mám dělat, v noci to bylo děsné.:( děkuju za odpověď, nečekala jsem, že byse mi mohla někdo tak rychle ozvat!
tak zkus namazat jen kousek a jakmile to začne být nepříjmené hned bys to teda smyla ![]()