Koupání v těhotenství se nedoporučuje?

19
9.3.10 14:07

Koupání

Chtěla bych vědět proč by se nesmělo koupat v těhotenství v horke vodě před porodem?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
9.3.10 14:10

nevim..ja to delala od zacatku az do konce tehu…bylo mi receno od doktoru ze pokud ma voda teplotu do 40 stupnu (vic by byt nemela) tak to posiluje diteti imunitu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.3.10 14:13

a v porodnici te taky nechaji poustet teplou vodu na bruch pred porodem…a na posliky taky doporucujou teplou vodu…takze asi mas milnou informaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.10 14:15

Mě doktor přesně na tenhle dotaz odpověděl, že by mohlo dojít k počátku porodu. Ale že bych si musela pouštět vyloženě horkou vodu, která by kůži zahřála dorůžova. A že se to ke konci těhu fakt nedoporučuje :wink: Při porodu už ano, to už je jedno. Ale ptala jse se ho na to v nějakém 30. týdnu a to mě právě upozorňoval. :wink:

• Citovat
  • Upravit
17180
9.3.10 14:16

já někde četla že na začátku by se neměly dávat horké koupele protože se tělo pak přehřívá a to asi tomu drobkovi neprospívá. Nic méně jsem se koupala dál jen jsem neměla tak vařící vodu. Myslím si že je to to samé jako sauna, ta se taky nedporučuje kvůli teplu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.3.10 14:16

já taky od začátku vanuju a v docela horké vaně…neumím bez toho žít :mrgreen:

ani mi nikdo neříkal, že bych to dělat neměla…takže pokud ti to dělá dobře a není ti v tom na omdlení nebo špatně - tak nechápu proč nevanovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.3.10 14:19

ja se právě koupu v horke vodě pořád už od začátku a nic mi nebylo a ani není,tak mě to pravě zajimalo proč by ne. Ale děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
9.3.10 14:22

Mě akorát na začátku těhotenství říkala dr. že bych se měla vyhýbat místům s vysokou teplotou jako je sauna a vřelá voda, protože by mohlo dojít k vzniku vývojových vad nebo potratu - ale to platilo do 12. tt. Pak už je to asi jedno.

• Citovat
  • Upravit
1278
9.3.10 14:23

Jsem teprve na začátku, ale když klepu zimu tak mi horka voda pomaha, i na bolava prsa to pomaha. Tak jen doufam ze nedelam spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.3.10 14:24

Já se nekoupu,ale sprchuju.Na začátku druhého těhotenství mi byla stále velká zima,večer jsem se vysprchovala hodně horkou vodou,ani jsem nepřemýšlela,jestli se to má nebo ne.Jednou mi bylo na omdlení,tak jsem si dala méně horkou,teplou a bylo to v pohodě.

Ke konci těhotenství se horké koupele ani sprchy nedoporučují,mohly by vyvolat porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
9.3.10 14:28

Mimochodem sauna v těhotenství zase tak strašlivě zakázaná není (pouze do toho 12tt a samozřejmě při různých rizicích).

http://www.porodnice.cz/…-tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
9.3.10 14:31

Jde o to, že na začátku těhotenství horká koupel simuluje tělu horečku a to je teratogení záležitost, můžou vzniknout vývojové vady. Proto je taky třeba nebezpečná chřipka v 1 trimestru, kvůli horečce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.3.10 14:32

ja jsem taky trpěla zimou na začátku ale zvladala jsem to měla jsem dokonce vyhřívanou deku do postele tak jsem se aspon tak moc neklepala,mam už jen 5 dnu do termínu a horká voda mi do ted nevyvolala porod asi to na mě nezabírá ani sex :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
9.3.10 14:33

No jo, ale když má někdo zimnici tak spíš dostane chřipku, než když má teplejší vodu ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.3.10 14:36

Ja chřipku naštěstí neměla ale zimnice v těhu je normální, tělo je strašně náchylné a teplo předává plodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí