Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no jakmile ji budu držet v náručí tak i na ty bolesti zapomenu, jsem prvorodička takže se porodu bojím na to kolik mi je ale co zvládli to ostatní zvládnu to i ja a i ty ![]()
Myslím že pro mě by to nebyl problém, kdyby mě před tím všichni nestrašili, měla jsem psychickej blok vůči porodu ještě než jsem otěhotněla. Teď to neřešim, ale je mi jasn, že z toho budu mít strach. Hlavně mě štve ta představa nemocnice, kde tě berou jak na běžícím pásu s neosobním přístupem a zvlášť v tak intimních chvílích to musí být dost nepříjemné
ahoj, moje doktorka mi kromě horkých koupelí, saunění, whirpoolu zakazala také rašelinové koupele a rašelinové zábaly, takže vše co jsem měla ráda, zvykla jsem si na sprchovani a v pohode, navic ke konci tehotenstvi byl sprchač super, nemusela jsem se kulit slozite do vany ![]()
Je to kvuli tomu,aby se ti nerozjel predcasny porod. V nemocnici na cekatelskem pokoji naopak doporucuji horkou sprchu na brisko,aby ti porod naopak rychleji postupoval.Deloha na tu teplou vodu reaguje deloznimi stahy.Ale ja se treba take koupu v horke vode,ale je pravda ze tam nelezim hodinu,jako pred tehu ![]()
Já taky vanuju
ale je pravda, že už né v tak horké vodě jak jsem byla zvyklá před těhu.
teplo mi na bříško nedělá nějak dobře ![]()
někdy ho musím vystrčit i z trička
prďolovi je asi horko… ![]()
Wendis píše:
Chtěla bych vědět proč by se nesmělo koupat v těhotenství v horke vodě před porodem?
Děkuji
ahojky, no já byla u dr. taky poprve po zjistění // a taky mi horkou vodu zakázala, pátrala jsem ve svých chytrých knihách, které od budoucích babiček už tak dva roky s manželem dostáváme pod stromeček
že moc horká voda působí na nervový systém dítěte, což pak vede k takový buď vývojovým vadám a nebo jsou holt děti nerváci - hyperaktivní děti, nerváci, lekají se apod… no já aspoň vím, z čeho to mám, moje máti taky milovala v zimě horku vodu… a já se nerodila v srpnu… takže asi bych těch 12 týdnů udržovala vodu na 26-30 st. maxx, ale to je jen můj osobní názor…
přeji ať se daří…
zensky hlavne na zacatku tehotenství vubec horka voda…nebo nak extreme tepla…nesmí se to…