Maminka kuřačka, nedaří se přestat

Anonymní
8.3.10 16:55

maminka kuřačka

No prvně se omlouvám,že píšu jako anonym,ale je to možná i pochopitelné
Jsem těhu v II trim a furt nemůžu přestat kouřit :evil: někdy kouřím 2 denně a někdy klíďo i 10 denně ,mám strašnej strach,že budu mít postižený miminko,ale nemůžu si od tý zas.. cigarety pomoct…Máte radu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23505
8.3.10 16:56
Anonymní píše:
No prvně se omlouvám,že píšu jako anonym,ale je to možná i pochopitelné
Jsem těhu v II trim a furt nemůžu přestat kouřit :evil: někdy kouřím 2 denně a někdy klíďo i 10 denně ,mám strašnej strach,že budu mít postižený miminko,ale nemůžu si od tý zas.. cigarety pomoct…Máte radu?

Co to třeba řešit s dr.? Náplasti, léky nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
8.3.10 16:59

No, tak postizeny miminko nebude (ve smyslu mentalniho ci fyzickeho postizeni). Ale urcite mu skodis. Videla jsem nekde na youtube.com 4D UTZ, kdy delali vyzkum prave s matkami kurackami a pri kazdem sluku a naslednem zpozdenem pruchodu pupecnikem se detatko tak divne zachvelo jakoby v kreci…nic prijemneho to na koukani nebylo. Pokud najdu link, tak ti ho sem hodim, treba te to odradi.
Deti kuracek maji nizsi porodni vahu a jsou ohrozene SIDS. (syndrom nahleho umrti novorozencu).

Treba te nakopne, ze ja taky prestala kvuli diteti kourit. Prestala jsem tedy urcite rok pred pocetim, ale byl to ten duvod. Chci dite = nebudu kourit, skodi mu to.

Příspěvek upraven 08.03.10 v 17:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.10 17:00

náplati v těhu používat nemůžu,mudra radu nemá..ty jsem to už říkala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.10 17:03

uvědomuji si,že tím miminku škodím,že může být alegické,astmatik,ale pak příde ta chuť a nemůžu si od toho pomoct :cry: :cry: :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
2480
8.3.10 17:07

A zkusilas ty cigarety vyhodit? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.3.10 17:11

no asi budu za mrchu, ale kdyz si nemuzes pomoct tak jsi hloupa, ohrozujes svoje dite, az se narodi bude hodne brecet, protoze bude zvykle na nikotin, ktery nedostane, ja musela drzet bezlepkovou dietu, nesmela jsem ani chodit, proste jsem lezela a bud zvracela nebo jedla ryzovy chleby, ale co bych kvuli detem neudelala, prece predstava, ze ublizujes diteti te ma zastavit, jinak kuraci mivaji hyperaktivni deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.10 17:15
Zizalka píše:
A zkusilas ty cigarety vyhodit? :wink:

ani nevíš kolikrát už letěli z okna…

• Citovat
  • Upravit
2539
8.3.10 17:16

Tak já si myslím co jizvíková :cry: prostě to taky nechápu, přece už ta myšlenka na miminko, aby bylo v pořádku :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.10 17:16
jizvíková píše:
no asi budu za mrchu, ale kdyz si nemuzes pomoct tak jsi hloupa, ohrozujes svoje dite, az se narodi bude hodne brecet, protoze bude zvykle na nikotin, ktery nedostane, ja musela drzet bezlepkovou dietu, nesmela jsem ani chodit, proste jsem lezela a bud zvracela nebo jedla ryzovy chleby, ale co bych kvuli detem neudelala, prece predstava, ze ublizujes diteti te ma zastavit, jinak kuraci mivaji hyperaktivni deti

nevím jestli slovo hloupá je zrovna to pravý,ale já to vím jen si prostě pomoct nemůžu

Nemá tady s tím někdo zkušenoust?! Jak se vám podařilo odnaučit kouřit v těhu?!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.10 17:18
monkax píše:
Tak já si myslím co jizvíková :cry: prostě to taky nechápu, přece už ta myšlenka na miminko, aby bylo v pořádku :cry:

Jizvíková?! nechápu jak to myslíš?!

• Citovat
  • Upravit
31502
8.3.10 17:25
Anonymní píše:
jizvíková píše:
no asi budu za mrchu, ale kdyz si nemuzes pomoct tak jsi hloupa, ohrozujes svoje dite, az se narodi bude hodne brecet, protoze bude zvykle na nikotin, ktery nedostane, ja musela drzet bezlepkovou dietu, nesmela jsem ani chodit, proste jsem lezela a bud zvracela nebo jedla ryzovy chleby, ale co bych kvuli detem neudelala, prece predstava, ze ublizujes diteti te ma zastavit, jinak kuraci mivaji hyperaktivni deti

nevím jestli slovo hloupá je zrovna to pravý,ale já to vím jen si prostě pomoct nemůžu

Nemá tady s tím někdo zkušenoust?! Jak se vám podařilo odnaučit kouřit v těhu?!

No tak mě se prostě událo šoufl a bylo to ze dne na den v tom je to lehčí. A musím trochu nesouhlasit, hyperaktivita je za prvné nemoc, a za druhé když už jsou děti moc aktivní tak to není tím že kouříš nebo ne v těhu. Kamrádka nekouřila má aktivní dítko, druhá kouřila má kliďase a naopak je to o genecha a povaze…No a taky nemusí mít jen děti kuřaček nízkou porodní váhu to jsou jen takové ty tabulky jakože vystudované , ale je to jedna z deseti apod., Jako jsou tabulky na ideální váhu či výšku dětí apod. To je taky takové dost diskutabilní. Je tam hodně velká tolerance a pak maminky zbytečně plašej. Ostatně, Jako se vším. Jo to já jsem přestat chtěla a přestala bych i kdyby se mi šoufl neudělalo ale v tom sem to měla jendodušší, jenže ono to přeci musí jít když si tu cigaretu znechutíš, když si budeš každý den říkat, že je to hnes a že ti to smrdí a pod. tak si to jakoby vsugeruješ. A půjde to zkus to kvůli miminku. Prostě si to znechuť ale pokud ti to fakt nejde, tak se netrap. Na druhou stranu měla jsem kamošku co jí dr. řekl že pokdu byla silná kuřačka tak teď v těhu už přestávat nemá že je to pro mimi horší že už je na to zvyklé a mohlo by mít absťák…takže jí doporučitl tak max 2 denně jen tak pro udržení nikotinu v těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
8.3.10 17:40

Ja myslim,ze je to hlavne o tom,jak silnou vuli mas.Ja jsem pred tehu taky kourila,asi tyden po tom,co jsem v 6tydnu zjistila ze jsem tehotna,jsem toho ze dne na den nechala a prckovi je pul roku a nekourim dodnes a jsem rada.
Pokud vazne prestat chces,pak by jsi to mela vydrzet,hlavne kvuli miminku,ale prece i kvuli sobe.Ale vim,ze je to tezky,taky jsem kolikrat mela chut,ale nastesti jsem vydrzela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
8.3.10 17:41

Ahoj, tak já jsem sezonní celoživotní kuřák/nekuřák :-D :-? někdy mě to chytne, jindy ne. Když jsem si udělala test a byly tam //, tak jsem na to už nesáhla a znovu si dala, až měl malý skoro rok…

No, myslím, že výrazy jako „hloupá“ atd. tu nejsou na místě. Zakladatelka si uvědomuje, že to není správné atd…, ale ten, kdo v životě nekouřil, nepochopí kuřáka!!! Nelze to s ničím srovnávat. Ona zakladatelka by pro své dítě taky jistě dokázala trpět jako kůň.
Moje švagrová - silná kuřačka - když ještě nebyla těhu, tak prohlašovala, že jakmile bude, tak s kouřením sekne a ? - nikdy nesekla…, v těhu omezila ze 30 cig./denně na cca 7 za den… a chlapeček se jí narodil po termínu, s váhou 3,9kg, je hodný, žádný uplakánek a hyperaktiva už vůbec ne.

Tím neříkám, že kouření v těhu je ok, NENÍ, ale každá máma si musí sama rozhodnout, co bude a nebude dělat a hlavně, když tu žádná o radu či názor, tak ji nečastujte přívlastky o hlouposti atp.., na to se nikdo neptal.

Zakladatelko: sama jsem zvědavá, jestli se tu ozve nějaká maminka, která v těhu kouřila… tohle je pro tento server hoooodně ožehavé téma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.3.10 17:43

Ahoj anonymni jestli chces tak se pridej k nam .
https://www.emimino.cz/…ankovani/64/?… ale musis byt prihlasena.A zazadat o vstup

Příspěvek upraven 08.03.10 v 17:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky