Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
prostě a jednoduše VÝMLUVY! Při // jsem zahodila cigarety a nedotkla se jich.
Chce to prostě nebýt sobec a nemyslet na sebe.
Anonymní píše:monkax píše:Jizvíková?! nechápu jak to myslíš?!
Tak já si myslím co jizvíkováprostě to taky nechápu, přece už ta myšlenka na miminko, aby bylo v pořádku
Myslela jsem to tak, že to co napsala jizvíková, tak sní naprosto souhlasím.
monkax píše:Anonymní píše:Myslela jsem to tak, že to co napsala jizvíková, tak sní naprosto souhlasím.monkax píše:Jizvíková?! nechápu jak to myslíš?!
Tak já si myslím co jizvíkováprostě to taky nechápu, přece už ta myšlenka na miminko, aby bylo v pořádku
A co napsala jízvíková?! To jméno slyším poprvý
Najdi si nejakou zdravou zavislost. Substituci, ktera bude obsahovat, ze si neco strkas do pusy. Teda ne cokoladu, ale treba predem nakrajena zelenina nebo ovoce, piti caje, udelej si z toho novy ritual.
Zavislost je totiz nejen na nikotinu, ktera jde u prumerneho kuraka celkem snadno prekonat, ale take drazdeni nervovych zakonceni v oblasti ust a pusy, coz je zavislost mnohem horsi, ale plne nahraditelna.
Proto tolik kuraku pribere po prestani, protoze zkratka vic jedi, aby drazdili oralni oblast.
Zamestnej ruce, treba hackuj, obycejne hackovani zvladne kazdy, staci hackovat treba deku, rychle to pribyva a budes mit hezkou vec do kocaru.
Zamestnej hlavu, nech si doporucit poutave cteni a cti, jdi do kina na hezky film.
Nechod do kuracke spolecnosti. I kdyby to byla nejlepsi kamaradka.
Nejhorsi, kdyz prestavas kourit, je nedelat nic a uzirat se tou chuti na cigaretu.
Jinak byla jsem na pokoji s maminkou kurackou a jeji miminko mela 2,7kg, oproti Matyskovi vypadal jak stazeny kralik a bylo silne drazdive ![]()
jizvíková píše:
no asi budu za mrchu, ale kdyz si nemuzes pomoct tak jsi hloupa, ohrozujes svoje dite, az se narodi bude hodne brecet, protoze bude zvykle na nikotin, ktery nedostane, ja musela drzet bezlepkovou dietu, nesmela jsem ani chodit, proste jsem lezela a bud zvracela nebo jedla ryzovy chleby, ale co bych kvuli detem neudelala, prece predstava, ze ublizujes diteti te ma zastavit, jinak kuraci mivaji hyperaktivni deti
na prvni strane diskuze uprostred
dle toho co pisete tak fakt skoro vsechny mate svatozar........
kattkka píše:
stve te to?
jsem přesvědčená, že to je otázka vůle a čičinka přesně vystihla to, co by ti mělo ulehčit odvykání.
Já kouřila 8 let, když jsem začala tušit, že jsem těhotná a jelikož to bylo na dovolený, neměla jsem jak testovat, tak jsem to nejprve stáhla na 2-3 za den a po dvou dnech přestala s cigaretama i s alkoholem a kávou úplně (obojí jsem před těhu hojdě konzumovala). Vydrželo mi to celou dobu těhotenství a i kojení (celkem přes 1,5roku).
Bohužel jsem nevydržela a kouřit jsem zase začala, dám max. 10 denně a nedělá mi problém půl dne si na cigaretu vůbec nevzpomenout. Ale přestat úplně, na to nemám dost silnou vůli (tak troch si lžu do kapsy, že když kouřím tak málo, tak to tak neškodí atd.). K tomu, abych přestala, mi právě pomohlo to vědomí, že se nerozhoduju jen za sebe, ale i za své dítě a už kvůli němu prostě přestanu …
kattkka píše:
Tak promiň, ale já byla silná kuřačka, protože jsem mimíse neplánovala tak jsem přestala hned jak jsem se to dozvěděla a kdyby byla malá plánovaná přestanu s předstihem, protože nejde o MĚ ale o MIMINKO, které těžko řekne, že jsem kráva a mám přestat kouřit, že se mu to nelíbí!
![]()
Každý má jiný názor.
Abych byla upřímná, nemám moc v lásce maminky (těhulky) kuřačky, nejde mi o jejich zdraví, ale o zdraví dětiček, je mi jich prostě líto.
Nejsem ten typ, co by utěšoval, že to vlastně není tak moc hrozné.
V některých případech jsem pro drastičtějsí metody - ty kolikrát člověka donutí se zlozvykem něco dělat.
Vystrašit až do nevidím!!
Ano, vaše děti žádné následky mít nemusí, ale MOHOU - ta možnost tady bohužel je, vezmete si to na triko?
![]()
Ne me stvou vase vyrazy.Ale bohuzel nikdo nevi co se skryva pod netovou maskou..........
A jinak ja v tehu nekourila a rozhodne za to nikoho neodsuzuji.A myslim si ze ta diskuze byla zalozena z jineho duvodu nez aby si zakladatelka vyslechla ze je krava apod.
kattkka píše:
Ne me stvou vase vyrazy.Ale bohuzel nikdo nevi co se skryva pod netovou maskou..........
Já teda nevím, co je na tom tak strašného, říct, že kouření v těhotenství je prostě hnusné. Obhajujte co chcete, kouření na balkoně, zastávkách, restauracích, návraty ke kouření po těhotenství, cokoliv. Ale kouření v těhu???!!!! Já raději mamince řeknu, co si o tom myslím na rovinu a bude jen na ní, jestli se z té pravdy něco vezme. A jen proto, abych se jí nedotkla, to nebudu zaobalovat do hezkých slov.
Kattkko, nepřekrucuj si to ku obrazu svému, nevšimla jsem si, že by se na zakladatelku někdo vrhnul a pojmenoval ji krávou
Já si taky myslím, že je lepší prostě natvrdo říct pravdu o tom, jaký může mít kouření vliv na dítě. Než ji poplácávat po ramenou a říkat… To je dobrý, však těch těhotných kuřaček je a bylo a děti žijou.
To by ji asi moc nepomohlo přestat.
Sama přece tvrdí, že přestat chce.