Opar na rtu v prvním trimestru

15584
7.3.10 21:14

Opar na rtu v prvním trimestru

Ahoj, jsem teprve v 5. týdnu a na rtu mi vyskočil opar. Opary mývám hodně zřídka. Prohledala jsem web a našla jsem jak info, že to není nebezpečné, že to je jen lokální tak info, že to může způsobit potrat nebo vývojovou vadu.
Máte někdo s tím zkušenost, ať dobrou nebo špatnou?
A prosím co jste na opar používaly? Tea tree oil?
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5597
7.3.10 21:19

raději to prober s gyn. doktorem, přece jenom jsou to viry :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
7.3.10 21:28

Já v prvním trimestru na opary docela trpěla. Nebezpečné to asi není, leda bys opar měla poprvé.. Nebezpečný je pak pro narozené miminko, to by ho nemělo chytit.. Ale jestli můžu poradit, tak já si koupila balzám na rty z konopí, značka Cannaderm. Stál něco kolem 100 Kč, ale působil jako prevence proti oparům a i pomáhá léčit už vytvořené opary. A můžu říct, že od oparů jsem měla pokoj :wink: Když se mi třeba na rtu udělal svědivý červený flek (začínající opar), tak jsem to napatlala a zmizelo to.. Fakt doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
7.3.10 21:28

A jinak se mi taky osvědčila mastička Herpesin, cena přijatelnější než propagované značky z reklamy a účinek stejný, možná i lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
7.3.10 21:52

na Herpes jsou primo tablety Herpesin,jinak ja ted od kozni dostala na mazani Imazol,myslim ze ho mohou i tehule.Imazol vysusuje a fakt jsem se oparu zbavila rychleji nez normalne.
Masticka Herpesin moc nepomaha protoze se musi zacit mazat jeste drive nez opar vyrasi coz je velmi tezce odchytitelne.
Vadit by to nemelo,horsi je to napriklad na genitaliich pri porodu..Ale pro klid si muzes promluvit s gyndr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
7.3.10 22:11

pokud teprve začíná, tak je osvědčená babská rada dát na něj sojovku..zmizí úplně, ale musí se aplikovat co nejdřív,když se objeví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
7.3.10 22:52

tak já mívám opar v nose, ale to sem nepatří… myslím, že na rtu asi takové riziko nehrozí, ale kamarádka těsně před oběma porody měla herpes na genitáliích, kvůli tomu jí hrozil císař, aby se nedostala k miminku infekce… praskla jí nakonec sama voda, tudíž „už to bylo jedno“ a rodila klasicky, ale dr. to hodně sledoval…naštěstí se nic neobjevilo, myslím u miminka..

ale svého gynekologa se určitě zeptej!
držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.3.10 22:59

Já na opar hodně trpěla jak v těhotenství, tak po porodu. Gyndařka mi říkala, že to v těhu nevadí, že můžu používat i ty lokální mastičky. Pak po porodu mě dětská vyděsila, že prý může mimčo i zemřít, když to chytí, že mám nosit roušku a tak. Byla jsem totálně na hadry, protože jsem měla depku z toho, že největším nebezpečím pro moje miminko jsem já sama! :cry: Fakt jsem měla šesťo hodně blbý a jeden opar mi zmizel, druhý se udělal, takže jsem byla stále s oparem. Kojila jsem, takže jsem v roušce i spala. Pak jsem si to zjišťovala na netu a nebezpečný je pro mimčo ten genitální opar, to se musí rodit SC, ale tenhle na rtu by nijak moc vadit neměl. Mě se hodně osvědčily ty náplasti. Jednak to opar překryje a jednak se hodně rychle hojí a nebolí. Už jsem za ně dala majland :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15584
8.3.10 10:36

Holky, děkuju moc za rady. :kytka: Zdá se mi, že neroste, jen brní ten ret. V lékárně mi řekli, že ty mastičky můžu používat, ale že tam je riziko, tak radši dávám jen ten tea tree oil. Snad to rychle zmizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.3.10 14:29

Taky jsem měla v prvním trimestru opar a šílela jsem, aby se něco mimču nestalo. A nestalo. Asi je to docela běžné. Doktoři mě uklidňovali a měli naštěstí pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
3.5.16 07:58

Holky pls nevím zda je to opar mám na rtu puchyr a nevím co snim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie