Maminka kuřačka, nedaří se přestat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10704
9.3.10 17:58

Ahoj. Probíráte tu zda přestat kouřit postupně a nebo naráz :nevim:
Chápu že pro tělo matky je to šok, přestat hned.....ale kdo se ptá toho dítěte? Je zvyklé na určitý příjem nikotinu denně, narodí se a nikotin nikde!
Absťák si hold musí prodělat samo, což mi příjde dosti sobecké, ono samo si to nevybralo.
Matka kouří - tak by se měla zařídit tak aby dítko nemuselo platit za její zlozvyky.

A upřímně řečeno, já osobně neznám kuřáka, který se odnaučil kouřit postupně.

Zakladatelce, snaž se vyvarovat situacím ve kterých jsi byla zvyklá kouřit, ono kouření je především závislost psychická. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
9.3.10 20:34

Maniso - já teda znám kuřáka, který se odnaučil kouřit postupně pomocí zástupné léčby. Moje bývalá skorošvagrová takhle přestala pomocí nějakých těch náplastí. Nicméně vydržela to rok a pak začala znova.
Máš pravdu, jde to hodně přes hlavu, člověk si to nejdřív musí srovnat. Pak už to je, podle mé vlastní zkušenosti, mnohem snazší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
9.3.10 21:01
Agatha píše:
Maniso - já teda znám kuřáka, který se odnaučil kouřit postupně pomocí zástupné léčby. Moje bývalá skorošvagrová takhle přestala pomocí nějakých těch náplastí. Nicméně vydržela to rok a pak začala znova.
Máš pravdu, jde to hodně přes hlavu, člověk si to nejdřív musí srovnat. Pak už to je, podle mé vlastní zkušenosti, mnohem snazší.

Pokud to je pod dohledem tak tomu věřím :palec:
Já znám dost lidi kteří krabičku cigaret vyměnili za náplasti, či tablety.......a šlo to, ale krabičkou museli praštit. :mrgreen:
Bohužel co vidím ze zkušenosti z okolí, jakmile chtěli umiňovat tak je za pár dní nadšení přešlo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
9.3.10 21:03

já jsem kouřila celé těhotenství a dítko mám zdravé:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
9.3.10 21:37
karinečka píše:

V tom případě buď ráda
http://koureni.podrobneji.cz/…tenstvi.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.3.10 22:00

Zakladatelko, tak já jsem byla také kuřák celých 12let.
Vysadila jsem Ant. za účelem otěhotnět a to že MS stále nepřicházela jsem moc neřešila, říkala jsem si že to chvilku potrvá než se tělo zase srovná.
Na to že jsem těhu jsem přišla až v 8tt, celé ty dva měsíce jsem vklidu kouřila a po tom co jsem to zjistila tak ještě týden. No ale potom se ve mě něco zlomilo a přestala jsem ze dne na den. Prostě jsem si uvědomila že takhle teda né, že mám nějakou zodpovědnost.
Je to jenom o vůli o ničem jiném.
Prostě zvaž co je pro tebe priorita, jestli dítě nebo ta zas. cigareta.
Přeji ti mnoho sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
9.3.10 22:40
karinečka píše:
:cry: :cry: :cry: :cry:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
10.3.10 08:30

Už jsem to tu kdysi někam psala - kouřila jsem 17 let, když jsem přišla do jiného stavu, a definitivně jsem přestala poté, co mi doktor potvrdil těhotenství. Jenže mě tou dobou už bylo dost zle a vydrželo mi to až do 5. měsíce, opravdu si nejsem jistá, jestli bych to bez té nevolnosti zvládla. Vůbec bych si na svou vlastní vůli, byť podpořenou tou obrovskou radostí z miminka, nevsadila.
Takže ano, přestala jsem kouřit, ano, jsem na sebe hrdá, ale neberu to až tak jako svoje vítězství. Bylo mi hodně pomoženo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
10.3.10 08:39

Ráda se řidám do této diskuze. Já jsem také v druhém trimestru a snažím se nekouřit. Dá se to vydržet, když mám velkou chuť vezmu si žvýkačku nicoret. Je lepší než kouřit, ale je to jen o tom chtít. Z celé žvýkačky si vždy jen kousínek odlomím a za chvíli už snad budu v poho a nebudu muset mít nic. Tak jestli chceš zkusit tuhle metodu na to jak přestat kouřit, určitě pomůže. Doktor mi poradil právě žvýkačky, náplasti nedoporučil. Ze začátku jsem úplně přestala, ale nešlo to,tak jsm se radila právě s doktorem a žvýkačky ti vydrží fakt dlouho. Tomu broučkovi v bříšku to neškodí. Nikotin ze žvýkaček se k němu tolik nedostane a hlavně se k němu nedostanou ani ty škodliviny z cigaret. Tobě to zažene chuť a malý je v poho, ale musíš ubírat postupně i ty žvýkačky.Tak abyste si oba zvykli. ze začátku zkus zaměstnat ruce, zkus v nich pořád něco mít, třeba párátko. Vyzkoušej, ale hlavně musíš chtít sama. Já četla i knížku jak přestat kouřit a ta mě také hodně motivovala. Držím palečky ať se ti to povede. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10.3.10 11:48

já jsem taky kouřila v těhotenství a malá spí velmi dobře naopak musím říct že těhotenství před tím jsem si opravdu nezapálila a malej nespal do dvou let.Takže jen tím to taky není. rčitě to dobře není,ale myslím že dneska se naopak všechno přehání ať to dobré nebo to špatné.Takže já bych řekla když se nedaří přestat tak alespoň omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
12.3.10 12:47

Tak já přidám svoji zkušenost. Já nekouřím, ale máma jo. Není zlý člověk, ale skoro bych řekla, že se chlubí tím, že celé svoje těhu kouřila (když čekala mě) a to prosím až 20cigár denně!!!! Prý jsem byla spavé, hodné, samostané dítě, byla jsem vždycky hrozně málo nemocná, dobře jsem se učila, ......a moje máme furt hlásila, že jsem zdravá proto, že jsem od početí " uzená" a že uzený dlouho vydrží. :cry:
Pak když jsem byla větší, pamatuju se jak máma vždycky vstávala první a stačila zahulit celý byt. Já vylezla z postele a šlo tím šedivým bytem k ní a nadávala jí ať nehulí. Od mala kouření nesnášim. Šíleně mě vadí jak vám smrdí oblečení, když jste někde poblíž kuřáka…
Hlavně jsem tím chtěla říct zadavatelce, že se jí možná stane, že jí jednou bude její dítě kvůli tomu nesnášet i když jinak bude super matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.10 12:52

Nelo tak to tvoje mamka je teda sobec, kouření nemám ráda, ale respektuji to. Avšak ne v těhotenství a vůbec ne před dětmi, to je s prominutím na rozbití hu.., a žádný argumenty že mimi spí, a je stejně zdravé jako mimi nekuřaček mě nezajímá, je to hnusný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.10 12:57
karinečka píše:

No ono je to diskutabilní, teď je zdravé, ale co třeba za pár let? Ne omlouvám se ale s tímto nemohu souhlasit :nevim:
Jak někdo může úmyslně ničit zdraví svému dítěti, to opravdu nepochopím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
12.3.10 14:48
sněhurka a nelinka píše:
No ono je to diskutabilní, teď je zdravé, ale co třeba za pár let? Ne omlouvám se ale s tímto nemohu souhlasit :nevim:

Naprosto souhlasím, to že se miminko narodí zdravé ještě nic neznamená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
13.3.10 16:40

Moje bývalá kolegyně prokouřila celé těhotenství. Holčičce je teď 5.roků a matka tráví neděli odpoledne tak, že s ní jde do hypermarketu…malé koupí párek v rohlíku, sobě pivo , vezme cigaretu a čoudí malé do obličeje-chudinka malá :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí