Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
náplati v těhu používat nemůžu,mudra radu nemá..ty jsem to už říkala
Jasně, tak že dr. nemá radu. A co chceš ty? Kouřit nebo nekouřit? Jestli nekouřit, je to o tvý vůli, podpoře okolí a tak, jestli kouřit a tiše doufat, že tvoje dítko bude i tak ok, tak je to tvoje volba.
kattkka píše:
Ahoj anonymni jestli chces tak se pridej k nam .
https://www.emimino.cz/…ankovani/64/?… ale musis byt prihlasena.A zazadat o vstupPříspěvek upraven 08.03.10 v 17:44
Tam se asi moc nedozví, jak přestat kouřit…
Rada jak přestat kouřit zní jednoduše,prostě přestat kouřit.Já nevím proč si všichni kuřáci myslí ,že to přijde samo.člověk musí chtít sám.Já byla silná kuřačka,ale jen jsem viděla na UTZ tu malou fazolku,sekla jsem s tím.Ano bylo to šílený.Chuť byla veliká.O to víc když všichni kolem mě kouřili,ale nezapálila jsem si.Je to sobecký,podkuřovat takhle ještě ani nenarozeným dětem.četla jsem výzkum ,který tu už byl zmiňován.Po jedné cigaretě se u dítěte zaznamenaly křečovité pohyby..Děti se mohou rodit s malou porodní váhou apod…někde jsem měla celou stránku co to způsobuje,škoda že to nemůžu najít…člověk si musí uvědomit,že není sám.Nelitovat se jak trpí,když nemůže kouřit,ale naštvat se na sebe a říct si jak jsem sobecká když takhle ohrožuji plod,který si to sám nevYbral a prostě zahodit cigarety a přestat…Bud udělám vše pro to,aby se děťátko mělo dobře a nebo budu sobě dělat dobře,ale za jakou cenu…Nějakou dobu to je záhul,ale pak na sebe ještě budeš hrdá,že jsi přestala,fakt
Držím palce!Omlouvám se za trochu drsněji napsaný komentář,ale ono to jinak nejde.člověk se na sebe opravdu musí naštvat,vím o čem mluvím..Neodkládej to,prostě ted přestaň.Už jen to,že sem píšeš znamená,že s tím chceš hnout
A nedej na to,že támhleta kouřila a má taky zdravé dítě.Nevíš jak v tom bříšku trpí a co se v budoucnu díky kouření může u dětí projevit..
Já jsem v tomhle neobjektivní - nekuřák, ale fakt si v těhle situacích vzpomenu na všechny ty kuřačky, co s tím sekly, protože prostě cena dítěte je víc než závislost. Naopak ani jedna z těch, co v těhu kouřily, protože jim to dr. řekla, to po čase nepotvrdily. Buď na férovku řekly, že si to vymyslely, protože nechtěli uznat, že kouřením své dítě ohrozí nebo se z toho vyvlíkly. Ale ani jedna dr. mi nepotvrdila to, že kouřením v těhu silná kuřačka ohrozí dítě míň, než absencí kouření.
Příspěvek upraven 08.03.10 v 18:05
ahojky
tak já sem kouřila 30 denne, v tehu sem stáhla na 5 a kouřila jen pulku, chtít přestat sem chtela..ale tak sem se šílene klepala, že i dr řekl udržovat a postupne aby nedošlo k potratu, postupne to nešlo a le omezit ano a ješte uplne ty slabounky 0,1 nikotínu…dnes kouřím 10 denne..ale nikdy sem nekouřila u kočáru ani na procházkách ty 3-4 hod venku s jinýma mamina sem vždy vydržela..a oni vedely že kouřím…skoušela sem šechno od nikorette, četla zázračnou knihu jak přestat kouřit..ale nemám vuly…díte se mi narodilo s váhou 3300, je zdravé, a hyperaktivní není…ale dobře na duši mi není dodnes..že sem to tenkrát nedokázala…
zustávám v anonymite, přeci jen se stydím, a muj nick není až tak neznámý
Ahoj zakladatelko, já jsem kuřák, kouřím od svých 16 let cca 10 cigaret denně, mám 3 děti, všichni 3 jsou zdraví, ani jeden netrpí na alergie, první se sice narodil s trochiu nižší váhou 2700g, ale ti druzí dva jeden 3300g a poslední skoro 4.5kg. Hyperaktivní nejsou.
Tím samozřejmě nechci omlouvat své jednání, pořád jsem se tím užírala jak se prdolové trápí, ale když jsem zkoušela přestat tak mi za půl dne bylo zle pomohlo mi si jen zapálit!
Ahoj děkuji za vaše příspěvky,já přestat chci,ale jak to tady tak čtu tak si uvědomuju,že ta moje vůle je teda asi pěkně malá
si musím asi doopravdy pořádně dupnout a bude .....SNAD TO DOKÁŽU ![]()
Odsuzovat tě za to jistě nebudu..Moje známá v těhu kouřila snad celou krabičku…V duchu jsem si říkala, že je blbá, ale je to její věc.. Je to její dítě, tak ať si dělá co chce…
A vím, že mojí sestřence, nemohal mít děti, tak šli třikrát na umělé oplodnění (z nervů hodně kouřila) a téé doktorka doporučila nepřestávat, ale snížit denní dávku…Ž bypak mohla mát absťáky a to je pro dítě taky špatné…Takže jestli nemůžeš přestat úplně, tak klidně jednu dvě cigarety denně si dej…
A řeči typu, že budeš mít hodně hyperaktivní dítě jsou totální blbosti…Já jsem před těhu kouřila minimálně, když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná (asi ve 3.týdnu), tak jsem si už nezapálila… A dítě mám extrémně divoké (někod nazývá hyperaktivní)…
A nechápu, že když je člověk kuřák, tak je hned největší zoufalec, největší chudák, prostě člověk na odstřel… Někdo kouří, někdo zase žere jak protrženej a vypadá jak kombajn, nikdo by neměl nikoho za tohle odsuzovat…
Kdyz tak nam napis jsou tam holky co v tehu kouri -li a jsou co vubec tak ti treba pomuze neco z toho.
kattkka píše:
Kdyz tak nam napis jsou tam holky co v tehu kouri -li a jsou co vubec tak ti treba pomuze neco z toho.
JJ děkuji už jem tam písla a napsala jsem žes mě doporučila ty ( jestli to neva) tak snad mě tam brzy vemou
Promiň, ale já to nechápu. Zkus si najít to video na youtube a kouknout, co to s miminkem dělá. Přece nemůžeš vědomě ničit zdraví svého miminka. Mělas bys na něj myslet u každé cigarety a představovat si jak se tam chudák dusí. Každou kouřící maminku bych dala do sklenice s malým úzkým otvorem a brčkem tam vdechovala kouř smíchaný se vzduchem. Možná by si to pak rozmyslely.
Takže moje rada je: s každou cigaretou se koukej na svůj obrázek s UTZ, s každou cigeretou mysli na to, jak se bude dítě jmenovat, s každou cigaretou mysli na to JAK MU TO DĚLÁ ZLE
Anonymní: Kouřila jsem krabku až dvě denně. Když jsem se rozhodla, že chceme dítě, přestala jsem kouřit a asi půl roku byla na nikoretkách, postupně jsem je snižovala asi na 2 denně (půlila jsem je) a doplňovala obyčejnými, abych se oblafla:)
Pak jsem otěhotněla a ještě pár prvních týdnů si dávala vždycky večer půlku žvýkačky, spíš jako psychickou podporu. Pak jsem přešla na obyčejné žvejky. Byl to ze začátku děs běs, ale ty žvejky pomáhaly. Teď jsem skoro dva a půl roku bez cigarety a chuť přichází jen málokdy. Ale když nemám denně nanuka, jsem nervózní:)
Hodně štěstí a držím palce!
Jo, a velkou motivaci pro mě znamenalo i to, že jsem si uvědomila, jak STRAŠNĚ jsem smrděla ![]()