Maminka kuřačka, nedaří se přestat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4271
9.3.10 10:25

Kattka, Lidka a Sami - holky ale já byla šťastná, že jsem to vůbec dokázala! To bylo pro mě to nejdůležitější. Nikdo (teda myslím, že většina) neplánuje dítě 5 let dopředu. Jako že bych si řekla, ták a za 5 let, až si vyčistím tělo, se začnem snažit o mimčo.....to asi ne. A další věc je, že jsem fakt nevěděla, že za 4 měsíce otěhotním. Myslela jsem, že tak rok budem na tom pracovat. Takže tak. A 5 let nestačí, je to 7 když už se chceme bavit o číslech.
Jde tu poznat, kdo kouřil a kdo ne. Horší závislost jsem v životě nepoznala a jsem na sebe fakt hrdá, že jsem to dokázala a překonala.
Myslím, že je hloupost vůbec kouřit začít, ale když už to někdo z blbosti udělá, tak pak přestat je fakt těžký. Každý, kdo to dokáže, je podle mě hrdina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.3.10 10:34

Holky promiňte, ale já jsem ALERGICKÁ na řeči typu: I doktorka říkala, že nemám přestávat. Řekněte mi někdo jméno doktora, který těhotné řekl ať kouří a přestává postupně. Co je to za nesmysl. Byla bych docela ráda, kdyby se k tomu vyjádřil někdo ze zdravotnictví tady. Protože podle mě jsou to alibistické KECY.
Vím, že tohle je trošku OUT :oops: :oops: :oops: , ale někde jsem to tady četla a zase mě to nadzvihlo, protože tomu nerozumím a ráda bych slyšela názor lékaře. Asi se budu muset zeptat své gyn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.3.10 10:44

ja myslim ze net by ti mohl stacit.hod jsi to do googlu a neco najdes ja toho nasla spousty a vsude doporuciji postupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
9.3.10 10:46

beckie - nejsem zdravotník, ale ležela jsem na odd. rizikového těhotenství a tam 90% mamin normálně kouřilo. Chodily ven, smrděly jak blázen a z celýho špitálu s tím nikdo nebyl schopnej nic dělat. Slyšela jsem sestry i doktorky a doktory, jak jim několikrát vynadali, ale nic s tím bohužel nezmohli. To se mi zdá fakt hrozný, když i ve špitále na takovým odd. pacientkám nezakážou kouřit nebo jim aspoň nenařídí nějakou odvykací terapii nebo něco takovýho. Vždyť je to nemocnice proboha!
A jinak fakt jsem to slyšela i od mojí gyn. doktorky v průběhu těhu poradny, která říkala jedné své těhuli (slyšela jsem to skrz dveře mezi převlíkárnou a ordinací, nechtěně samozřejmě), že s tím jejím kouřením tedy nesouhlasí, ale že pro plod není dobré, aby přestala kouřit naráz. Že to má omezit co nejvíc a třeba postupně přestat..... :nevim: :nevim:
A jak se říká, že nejhorší je odnaučený kuřák, tak já patřím mezi ně a fakt mi to vadí. Na druhou stranu chápu, jak je těžké přestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.3.10 10:48

Mimochodem nahore je poradna tak muzes dotaz napsat tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.3.10 10:52

Tak internet už jsem letem světem prolétla a narazila spíše na články, kde popisují negativa kouření. A co se týká toho, kdy v těhu přestat, tak všude píší nejlépe ihned. A úplně nejlépe půl roku až rok před těhotenstvím. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.3.10 11:02

tak ja narazila vic na clanky postupne. :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.3.10 11:06

napsala jsem dotaz do několika poraden, tak jsem zvědavá, protože tohle mě fakt zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.3.10 12:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.3.10 12:15

Anebo je tady taky pěkná rada:
http://www.prestantekourit.cz/faq.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
9.3.10 12:17

Agatho, uplne stejny zazitek - lezela jsem mesic v tehotenstvi na rizikovem a bezne tam chodily matky ven kourit. Pripad jedne matky: Musela pouze lezet, nosili ji misu, ani na zachod nemohla, na UTZ o patro niz ji vozili na voziku a ja ji tam tak litovala, jak chudinka nemuze ani chodit…druhy den koukam, pani si to sine po schodech o tri patra niz ven, tam stoji a huli…porodila v 27+3 tt. Jakoze jsem taky odnauceny kurak, tak TOHLE mi hlava fakt nebere. Oddeleni rizikove preplnene, vyhazela bych je odsud pryc. Fakt kravy, to se neda jinak napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.3.10 12:21

Jsem to všechno mohla hodit do jednoho příspěvku, že? :oops: :andel:
Jinak já jsem taky odnaučená kuřačka (dá-li se to tak říct při tom, že nekouřím 1 a 1/2 roku).
Donutilo mě těhotenství, naštěstí mi to přestalo chutnat a bylo mi po cigaretě zle. O to líp mi to šlo. Kouřila jsem dost - skoro krabičku za den. Nezačala jsem po těhu a kojení proto, že mi to smrdělo a smrdí. Smrdělo mi to vždycky i když jsem kouřila.
Jinak když jsem se o tom kouření v těhu bavila kdysi se svým gynekologem, i ten mi říkal, že přestat najednou je pro tělo i pro plod velký šok. I on doporučoval postupně. (stejně je zvláštní, že někdo řekne tak a většinou se doporučuje přestat ihned, že?).
Zakladatelko, držím palce, aby se Ti to povedlo, bo pak si budeš vážit sebe sama o to víc :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
9.3.10 12:21
MadGirlNancy píše:
Agatho, uplne stejny zazitek - lezela jsem mesic v tehotenstvi na rizikovem a bezne tam chodily matky ven kourit. Pripad jedne matky: Musela pouze lezet, nosili ji misu, ani na zachod nemohla, na UTZ o patro niz ji vozili na voziku a ja ji tam tak litovala, jak chudinka nemuze ani chodit…druhy den koukam, pani si to sine po schodech o tri patra niz ven, tam stoji a huli…porodila v 27+3 tt. Jakoze jsem taky odnauceny kurak, tak TOHLE mi hlava fakt nebere. Oddeleni rizikove preplnene, vyhazela bych je odsud pryc. Fakt kravy, to se neda jinak napsat.

:roll: :roll: :zed: Šílené!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
9.3.10 12:45

Mad - no taky síla 8-o . Já nevim, mně tohle připadá fakt divný, že to ani není nijak ošetřené třeba v zákoně nebo v nařízení nemocnic. V nemocnici se přece nesmí kouřit. Nikde! Jak je to vůbec možné, že je to takhle tolerováno a hlavně u těhotných. Vždyť jsou samy proti sobě a to dokonce i v tom případě, že jsou hospitalizovány a je jim těhotenství třeba udržováno…Jdou proti léčbě a doktoři dělají, co můžou, aby jim děti zachránili a ony to takhle sabotujou kvůli cigáru. Jako když vim, že mám problém, že ho má i dítě, tak s tim prostě seknu a nepřemýšlím nad tím. :nevim: :nevim: Tohle prostě i jako odnaučenej kuřák nechápu, takhle hazardovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
9.3.10 17:28

Otěhotněla jsem trochu neplánovaně, ale naštěstí jsem kouření hodně omezila pár měsíců před tím. Takže když jsem zjistila, že jsem těhotná, nebyl to až takový skok k nule. Halvní motivace bylo, že je to hrozně nefér vůči dítěti, které se nemůže bránit. Sama jsem vyrůstala v zakouřeném prostředí, odkud jsem si odnesla alergie a nikdy bych svému dítěti nechtěla způsobit něco podobného. I když se dítě narodí s normální porodní váhou, nevěřím, že ho to nepoznamená (např. jsem si všimla, že dětí - mí vrstevníci -kuřaček mají veliký problém s kouřením a odvykáním)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí