cesta letadlem

29
9.3.10 14:35

cesta letadlem

Ahoj holky. Nevíte, jestli na letištích nebývají v rámci kontroly nějaké slabší rentgeny nebo něco, co by mohlo ublížit miminku? Asi kolem 24 tt mám letět do Londýna, ale nikde jsem o tom zatím nic moc nenašla. Díky za každou zkušenost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
9.3.10 14:40

lidi se snad nerentgenujou neee?? prochazis tim pipakem na kovy akorat…ale uz sem nejaky tri roky nikam neletela…tak mozna jsou zmeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
9.3.10 14:45

Já myslela něco slabýho, nebo tak. Něco takovýho jsem totiž slyšela ve zprávách, ale už si to vůbec nepamatuju no :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
9.3.10 14:46

Pokud vím, tak do 28tt by neměl být s létáním problém, později se už nedoporučuje. Nejspíš se bojí, abys jim nezačala pak v letadle rodit, přece jenom když pomůže porodu bouřka, co teprve ten tlak v letadle ;)
Pokud je na tobě těhu dost vidět, tak raději s potvrzením od dr, že můžeš letět, aby tě tam vůbec pustili a myslím, že nic škodlivého mimču tam nebude, pokud nemáš mimčo ze železa ;)
Tak mi to tedy sdělila moje lékařka, ale pro jistotu bych se nebála přeptat ještě jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
9.3.10 16:31

Rentgenem procházejí jen zavazadla, cestující musí projít rámem, který odhaluje kovy a určité výbušniny. Je ale pravda, že v Británii na některých letištích zavádějí skennery pro lidi, udajně by mělo jít o slabé neškodlivé záření, ale víc nevím. Každopádně můžeš odmítnout tím skennerem projít a chtít radši osobní prohlídku - někdo tě důkladně prohmatá, ale neboj - na ženskou vždy posílají ženskou. Určitě si ale zjisti, do jakého týdnu těhot. tě vezmou na palubu a jestli budeš potřebovat nějaké lejstro. Každá aerolinka má jiná pravidla, takže nejlepší je zavolat přímo jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.3.10 16:50

ahoj, podle pravidel aerolinek se muže cestovat někde do 28tt někde do 34tt, bohužel by bylo nejlepší zavolat na aerolinky, s kterymi poletíš, aby Ti sdělili, jestli potřebuješ potvrzení nebo ne, některé toto potvrzení skutečně vyžadují a tím pádem, pokud by jsi ho neměla by jsi se nedostala na palubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
9.3.10 19:04

Ahoj,

zatim by meli byt skenery jen na Heathrow a to jeste nevim, jestli tam uz jsou opravdu. Na ostatnich Luton, Stanstad nebo Gatwick je to bez skeneru.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
9.3.10 20:05

Ahoj, letela jsem minuly tyden, jsou to jen ramy, takze v poho, i kdyz mi v Praze nabidli, ze muzu jit mimo. Taky mi pani rekla, ze jsem mela jit dopredu, abych nemusela cekat tu radu. Letela jsem z brany B10 - zadny vzduch, vyletel mi tlak a pritel mi zaridil, ze me pustili s priority cestujicimi, jinak bych to nedala. Zbytek lidi namackali do dvou autobusu, no hnus.

Jinak z Anglie je vsechno ok, projdes kontrolou a na vetsine letistich mas za kontrolou obchody, takze si muzes koupit vodu (v Praze jsem byla bez celou dobu!!!)

Nevim s kym letis, ja letela s Ryanarem, do 28 tydnu muzes, od 28 do 32 chteji videt papir od doktora - FIT TO FLY. Od 32 tydne do letadla nechteji poustet (ani se to nedoporucuje)
Jinak vzlet a pristani celkem ok, jen jsem se cely den dopovala magneziem, nebot mam problemy, ze mi tvrdne bricho, po pristani v Praze jsem asi pul hodinky sedela a odpocivala. Zalezi, jak na tom jsi v tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí