Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Nevíte, jestli na letištích nebývají v rámci kontroly nějaké slabší rentgeny nebo něco, co by mohlo ublížit miminku? Asi kolem 24 tt mám letět do Londýna, ale nikde jsem o tom zatím nic moc nenašla. Díky za každou zkušenost. ![]()
lidi se snad nerentgenujou neee?? prochazis tim pipakem na kovy akorat…ale uz sem nejaky tri roky nikam neletela…tak mozna jsou zmeny…
Já myslela něco slabýho, nebo tak. Něco takovýho jsem totiž slyšela ve zprávách, ale už si to vůbec nepamatuju no ![]()
Pokud vím, tak do 28tt by neměl být s létáním problém, později se už nedoporučuje. Nejspíš se bojí, abys jim nezačala pak v letadle rodit, přece jenom když pomůže porodu bouřka, co teprve ten tlak v letadle ![]()
Pokud je na tobě těhu dost vidět, tak raději s potvrzením od dr, že můžeš letět, aby tě tam vůbec pustili a myslím, že nic škodlivého mimču tam nebude, pokud nemáš mimčo ze železa ![]()
Tak mi to tedy sdělila moje lékařka, ale pro jistotu bych se nebála přeptat ještě jinde.
Rentgenem procházejí jen zavazadla, cestující musí projít rámem, který odhaluje kovy a určité výbušniny. Je ale pravda, že v Británii na některých letištích zavádějí skennery pro lidi, udajně by mělo jít o slabé neškodlivé záření, ale víc nevím. Každopádně můžeš odmítnout tím skennerem projít a chtít radši osobní prohlídku - někdo tě důkladně prohmatá, ale neboj - na ženskou vždy posílají ženskou. Určitě si ale zjisti, do jakého týdnu těhot. tě vezmou na palubu a jestli budeš potřebovat nějaké lejstro. Každá aerolinka má jiná pravidla, takže nejlepší je zavolat přímo jim.
ahoj, podle pravidel aerolinek se muže cestovat někde do 28tt někde do 34tt, bohužel by bylo nejlepší zavolat na aerolinky, s kterymi poletíš, aby Ti sdělili, jestli potřebuješ potvrzení nebo ne, některé toto potvrzení skutečně vyžadují a tím pádem, pokud by jsi ho neměla by jsi se nedostala na palubu.
Ahoj,
zatim by meli byt skenery jen na Heathrow a to jeste nevim, jestli tam uz jsou opravdu. Na ostatnich Luton, Stanstad nebo Gatwick je to bez skeneru.
Terik
Ahoj, letela jsem minuly tyden, jsou to jen ramy, takze v poho, i kdyz mi v Praze nabidli, ze muzu jit mimo. Taky mi pani rekla, ze jsem mela jit dopredu, abych nemusela cekat tu radu. Letela jsem z brany B10 - zadny vzduch, vyletel mi tlak a pritel mi zaridil, ze me pustili s priority cestujicimi, jinak bych to nedala. Zbytek lidi namackali do dvou autobusu, no hnus.
Jinak z Anglie je vsechno ok, projdes kontrolou a na vetsine letistich mas za kontrolou obchody, takze si muzes koupit vodu (v Praze jsem byla bez celou dobu!!!)
Nevim s kym letis, ja letela s Ryanarem, do 28 tydnu muzes, od 28 do 32 chteji videt papir od doktora - FIT TO FLY. Od 32 tydne do letadla nechteji poustet (ani se to nedoporucuje)
Jinak vzlet a pristani celkem ok, jen jsem se cely den dopovala magneziem, nebot mam problemy, ze mi tvrdne bricho, po pristani v Praze jsem asi pul hodinky sedela a odpocivala. Zalezi, jak na tom jsi v tehu.