Hamiltonův hmat - proč se dělá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
1.6.12 10:06

No, uvidíme jak to všechno dopadne. Zatím se vůbec nic neděje. Já snad z toho čekání začnu mít ráda i to do teď nenáviděný žehlení. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
1.6.12 10:50

Ahoj když jsem byla těhotná před 9lety mě udělal doktor HH a bolelo to dost.Dělal mě ho ve čtvrtek a já v pátek kolem 20h slabé kontrakce,šla jsem ještě v klidu spat.Druhý den ráno odešla hlenová zátka.Bolesti jako u silnější MS v 11h už byly silnější,ale pořád v poho.Jeli jsme do porodnice proběhla příprava.Kolem 12 hodiny jsem šla na hodku do velké vany :mrgreen: to bylo příjemné.V půl 2 monitor a pak jsem vegetila ve sprše.v 15.15.Tlak na konečník doktorka,že se jukne.AAAA budem rodit a melej se narodil v 15.30.Sem se nějak rozepsala :lol: Jinak te´d jsem opět těhotná a HH si asi nechám udělat,uvidím zda nebude miminko rychlejší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
1.6.12 11:24

Holky, já si myslím, že o tom ti doktoři neinformují schválně. Většinou, když ženská ví, co ji čeká, tak z toho má strach, není uvolněná a více to bolí, nebo to třeba nezafunguje tak, jak by mělo. Což si myslím, že byl i můj případ - 3× mi ho dělala doktorka, vždycky mě předem upozornila a akorát jsem byla vystresovaná a nic z toho. Po čtvrté mi to naprosto nečekaně a neinformovaně udělal doktor, a dost možná to pomohlo k tomu, že jsem dvanáct hodin poté dostala kontrakce (ale proběhl i sexík, drhnutí schodů a odklízení sněhu, takže nevím, co z toho dopomohlo k porodu, pač jsem byla šíleně akční a sexuchtivá :oops: celé těhotenství :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
qjetinka
2.6.12 09:30

Mě když dělal HH poprvé doktor tak mi nic neřekl a bolelo to dost. Podruhé to dělala doktorka a ta mě informovala předem a teda nebylo to tak hrozné jak poprvé, spíše to bylo nepříjemné než bolestivé. Podruhé jsem i začala krvácet, ale k porodu to nepomohlo.

• Citovat
  • Upravit
33
4.6.12 12:59

Ahojky! Tak dneska jsem byla na kontrole v rizikovce a zase mně poslali domů. :zed: Paní doktorka mi zase udělala HH, ale tentokrát se ta bolest dala snést líp, protože si se mnou u toho povídala a byla moc hodná a milá :) , ne jako ten mladej „veledůležitej“ doktůrek. Když se porod nerozjede sám, tak ve čtvrtek na kontrolu a v pátek ráno na vyvolání. Tohle trápení těhulek by mělo být nezákonný. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.6.12 12:29

Mně to bolelo jako když dostanu najednou hodně bolestivou MS, ale jen na chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
5.6.12 15:04

Mně taky, ale vždycky to přejde. A z babských rad na mně nezabírá vůbec nic. Asi si to vychutnám až do toho pátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.6.12 17:27

Na mě taky ne, z toho si nic nedělej. Já poctivě pila maliníkový čaj a výsledek - přenášela jsem, pak ham.hmat, porod 15hod. za 4dny po něm a po 15hod. kontrakcí a všech možných přípravcích na urychlení porodu ukončeno císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
11.6.12 20:59

Ahojky! Tak už jsme s Jeníčkem doma! :) Nakonec to dopadlo, tak že pan doktor měl podezření na špatnou plodovku a poslal nás rodit hned ve čtvrtek, jinak bych prej musela čekat až do pondělí na vyvolání, protože na pátek už pro mně nebylo místo. Honzík měl 53cm a 3640g. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
11.6.12 21:47

Velká GRATULACE. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kacatko22
3.7.13 12:49

Hamilton

Mně ho udělala gyndařka včera v ambulanci(týden před mým termínem porodu) a zatím nic.Ani jsem nekrvácela, ani nešpinila. Taky mě předem nevarovala, ale záhy mi to pak vysvětlila. Prý by to mělo postupně vyvolat kontrakce.Je fakt, že mi pak celý den trdlo břicho nebo to asi byly mírné kontrakce, ale v noci jsem spala pěkně a bez bolestí, tak čekám dál, co se bude dít. Ráda už bych měla porod za sebou… Mimochodem to zas tak nebolelo.Dalo se to vydržet a přirovnala bych to k chvilkové menstruační bolesti. Možná to bylo i tím, že to dělala doktorka-žena s kratšíma prstama, citlivější než doktor-muž, rozumíte :think:

• Citovat
  • Upravit
25
20.8.13 13:17

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na Hamiltonuv hmat. Čekám dvojčata, jsem 37+1 a dnes jsme museli do porodnice. Měla jsem stahy a bála jsem se, abych něco nezanedbala. Čeká mě cisar. Jsem otevrena na spicku prstu a cipek je 1,5 cm. Stahy nepravidelne. V pondělí mě čeká CS.
Když mě prohlíželi, tak mi doktorka tlačila hodně na cipek a bolelo to jak čert. Bolí to furt. Je možné, že mi udělala toho Hamiltona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
20.8.13 13:25

Urcite ne, kdyz mas naplanovany SC- a kvuli cemu ho mas mit?? uz po jednom si, nebo poloze dvojcat, nebo pro nezraly nalez na porodnich cestach- tehdy je mozne, ze by ho provedla, aby tomu pomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.8.13 13:31

@mmrk
nene špatná poloha dvojčat KP a šikmá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
20.8.13 13:39

Tak to urcite nemela duvod delat Ti Hamiltona, ono muze byt bolestive i samo :nevim: tne vystereni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí