Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mmrk
Právě že vysetreni v pořádně mě nikdy takto nebolelo, tak jsem nevěděla ![]()
Dobrý den, mě se doktorka v nemocnici po jednom dni po termínu zeptala, jestli chci tento hmat provést, že to urychlý porod a já do 18hodin porodila:-)Je to trošku bolestivé, ale dá se to a bude to rychle za vámi:-))
Ahoj všechny. Já se teď zeptám úpně blbě, jo?
Při porodu do mne každé 2 hod dr, nebo asistentka strčili ruku a čekali na stah. Říkali, že zjišťují, na kolik cm jsem otevřená. Teď poprvé tu čtu o tomhle hmatu. A protože tu čtu, jak to některé bolelo, není možné, že mi dělali tohle? Protože já při tom bolestí vřískala na celou porodnici. Bolelo to snad 100% víc než kontrakce. Ale fakt mi to dělali každé 2 hod. To je zase asi nesmysl, že by to opakovali? A stejně jsem se neotevřela ani na 1 cm, tak mě nakonec kuchli. Chjo.
Me ten hmat delal gynda dneska. Vubec se me neptal a ani pak nic netekl! Jsem pekne nastvana. Myslela jsem ze do me hrabne jako vzdy a on tohle! Nebyt emimina tak ani nevim co mi vlastne udelal. Akorat po tom hmatu mi rekl ze muzu spinit ci krvacet a nebo ze muze odejit hlenova zatka. Hlavne ze na netu jsem vycetla ze ma zakrok delat po souhlasu pacientky a ma ji seznamit s klady a zapory zakroku.Jak muzu odmitnout kdyz nevim co mi udela?!Hrabe do me pri kazde kontrole nemohla jsem vedet ze dnes mi udela neco navic.Ted spinim do hneda a pali me v pipce. ![]()
To je neuveritelne, ze si neco takoveho dovoli bez souhlasu. Jak se znam, ja bych je zalovala. Musim na to upozornit tehotnou dceru. Nevim, proc to nenechaji na prirode, proc do vseho takto neprirozene zasahuji.
Ahoj maminky, dneska mi doktor udělal hamiltona a ani me na to neupozornil. Pred tim mi jen rekl ze jsem otevrena na prst. Jako hrůza, bolelo to, hlavně me hned po tom bolelo břicho. Na rukavici mu zůstal takový prusvitny hlen s troškou krve. Mohla to být zatka? Spinila jsem cca hodinku a tedkom uz nic. Akorát me pořád bolí břicho jak pri menstruaci.. Jinak myslíte ze mi úspěšně vyvolal porod? Dekuji
Zdravim holky najde sevtu jeste nekdo?
Ja jsem vcera byla na kontrole v poradne a dr rikala ze sem zas o neco vic otevrena ze kazdym tydnem jevto o neco vic zevnitr mi prstem oskrabala nejake blany ci co ze to prej muze urychlit porod a ze si mysli ze do konce tydne porodim a kdyz ne tak mi naplanovala na utery 15.11 Hamiltona a chci se zeptat jestli si me tam kvuli tomu budou nechavat a nebo pujdu normalne dom? Bude to jeden den po prvnim terminu a vubec nevim jak to funguje jsem prvorodicka
ale uz sem se docetla ze nekoho to bolii nekoho zas ne stejne tak ze to nekomu zabere a nekomu zas nee ![]()
@Nikca676 dělala mi ho dr, bylo to nepříjemné, ale nepomohlo.
@Nikca676 je to pouze ambulantní zákrok normálně po něm půjdeš domů a bude se čekat zda zabere nebo ne ![]()
Mne to zabralo vždy. Se třetím jsem si ho nechala udělat až když jsem věděla ze tam zůstanu.
@Nikca676 píše:
Zdravim holky najde sevtu jeste nekdo?
Ja jsem vcera byla na kontrole v poradne a dr rikala ze sem zas o neco vic otevrena ze kazdym tydnem jevto o neco vic zevnitr mi prstem oskrabala nejake blany ci co ze to prej muze urychlit porod a ze si mysli ze do konce tydne porodim a kdyz ne tak mi naplanovala na utery 15.11 Hamiltona a chci se zeptat jestli si me tam kvuli tomu budou nechavat a nebo pujdu normalne dom? Bude to jeden den po prvnim terminu a vubec nevim jak to funguje jsem prvorodickaale uz sem se docetla ze nekoho to bolii nekoho zas ne stejne tak ze to nekomu zabere a nekomu zas nee
No řekla bych, že pokud ti včera prstem „oškrábala blány“,tak to byl už včera Hamilton..nebo se pletu holky? Jinak je to v rámci bežné prohlídky, jen to někoho bolí ![]()
@jakákoliv nepletes - byl to hamilton.
@Nikca676 Mne tedy nepomohl jen jsem vždy zaspinila. Ale nebolel jen to bylo trochu nepříjemné. Trvá ani ne minutu a můžeš klidně zase jít
Tyjo tak vam vsem dekuju
no tak jestli mi to udelala uz vcera a nerekla mi to tak to je pekne no
ale v tom pripade se to opravdu dalo vydrzet jen to bylo trochu neprijemne a pak sem spinila. A nevim proc teda rikala ze si na utery poznaci vyvolani kdyz ho udelala uz vcera
no kazdopadne zatim nic tak snad to uz co nejdriv prijde ![]()
Me ho delala dvakrat jedna doktorla, rikam, ze horsi bolest jsem nikdy nezazila, myslela jsem, ze umru. To pprod proti tomu bylo nic. Ale pak mi ho i delal doktor a to jsem nic necitila
zvlastni.
@Nikca676 píše:
Tyjo tak vam vsem dekujuno tak jestli mi to udelala uz vcera a nerekla mi to tak to je pekne no
ale v tom pripade se to opravdu dalo vydrzet jen to bylo trochu neprijemne a pak sem spinila. A nevim proc teda rikala ze si na utery poznaci vyvolani kdyz ho udelala uz vcera
no kazdopadne zatim nic tak snad to uz co nejdriv prijde
Vyvolání porodu a Hamilton jsou ale dvě rozdílné věci..to už bylo na poradně v porodnici..? A termínově jsi na tom jak?