Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, tak jsem tu s dalším dotazem. Začalo mě bolet vpravo pod žebry ale celkem dost, nemůžu si nijak ulevit, dočetla jsem se že se může jednat o preeklampsii nebo hellp syndrom, tak jsem se opět šíleně vyděsila. Ale minulý týden jsem byla u Dr a moč i tlak v pořádku. Jen mě tam bolí jinak nic. Vzpomínám, že mě to bolelo už dřív někdy tak si říkám, že pak jsem byla na krevním obrazu, tak že by snad něco poznali z toho, kdyby se jednalo o ten hellp syndrom. Chjo. ![]()
Já jsem v těhotenství řešila to samé- hellp syndrom se nepotvrdil, ale rozjel se mi žlučník.....
Každopádně bych to řekla doktorovi, aby se při testech zaměřil přímo na hellp syndrom
ahoj, bielkovina aj tlak sa mozu objavit zo dna na den, viem, o com pisem, kvoli preeklampsii mi chceli robit sekciu- nastastie mi noc pred nou praskla voda ![]()
krvny obraz som mala v poriadku. urcite to nepodcenuj a radsej sa porad s gyn.
Jo, já jsem neměla vysoký tlat- naopak nízký, bolelo mě vpravo pod žebry, dělalo se mi i špatně od žaludku- řekla jsem to v nemocnici, když jsem šla na kardiotoco.....jak se chodí před porodem na natáčení srdíčka......Bylo to asi druhý den, co jsem měla ty potíže…
No a dokrot hned volal primáře, nabrali mi krev a řekli mi, že pokud se to ptvrdí, ani nepustí domů pro věci…Málem jsme se tam složila, začala jsem se hrozně bát.....
Čeklala jsem na návštěvní místnosti, než bude hotov krevní rozbor.
Z toho vyplývá, že to není legrace, to určitě víš, a raději jdi co nejdřív k doktorovi a řekni mu jaké máš potíže a zeptej se ho na hellp syndrom
Hm, tak to mě moc nepotěšilo. Jsem teprve ve 28. týdnu, takže to by asi bylo špatný.
Alexka píše:
Hm, tak to mě moc nepotěšilo. Jsem teprve ve 28. týdnu, takže to by asi bylo špatný.
Neblbni, u mě se nakonec jednalo o ten žlučník......ale je fakt lepší- ikdyž máš strach- řešit to hned.........
Věřím, že to hellp syndrom nebude, žlučník se v těhotenství rozjíždí často.
Držím palce.
Pokud jsem Tě vyděsila, tak promin, to jsme nechtěla
Ahoj. Taky mě poslední dobou pobolívá na právě straně pod žebry a píchá u pupíku. Ve čtvrtek jsem to v poradně dr říkala, že jsem ještě neměla slepák tak že jsem se bála ale po vyšetření říkala že je vše v pořádku tak snad nic nezanedbala. Žádné jiné problémy nemám, jen asi 2× jsem měla mžitky před očima ale to bylo asi tlakem při změně počasí.
Habinka píše:
Ahoj. Taky mě poslední dobou pobolívá na právě straně pod žebry a píchá u pupíku. Ve čtvrtek jsem to v poradně dr říkala, že jsem ještě neměla slepák tak že jsem se bála ale po vyšetření říkala že je vše v pořádku tak snad nic nezanedbala. Žádné jiné problémy nemám, jen asi 2× jsem měla mžitky před očima ale to bylo asi tlakem při změně počasí.
Jo to jsme měla taky- ty mžitky a motala s emi hlava- ale asi z nízkého tlaku
lucie82 píše:
Holky vpravo pod žebry může bolet i játra…
ano, tie prave bolia pri hellp syndrome ![]()
Ahoj taky mě kolem 25 týdne pobolívávalo pod žebrem ,zaměřovala jsem se na to protože moje kamarádka opravdu preeklampsii a help syndrom měla, ale nebyla to opravdu velká bolest a samo to přešlo, pokud tě to ale bolí hodně tak bych nečekala a šla k dr., kamarádka měla všechny kontroly taky v pořádku a pak to nastalo, bolelo jí pod žebry tak že nakonec vyrazila na pohotovost a odtamtud už jí vezli sanitkou do porodnice, takže bych to radši nepodceňovala.
Ahojky
Tak u mě při bolesti v pravo v podžebří zjistili kamínky ve žlučníku. Ta bolest se u mě projevovala křečema v té oblasti, zpočátku několikaminutovýma a postupně několikahodinvýma…Určitě to nepodceňuj a zajdi k lékaři…ať ti udělají sono břicha v těch místech popr. krevní odběry. ![]()
Ahojky,
tak jsem zašla na rehabilitaci tam mi to pan Dr promasíroval, docela se mi ulevilo, sice to pořád cítím, ale není to vůbec tak hrozný. A nakonec jsem to řekla panu Dr na gyndě a tam mě to prohmatal a řekl, že prý je to normální a bude to ještě horší, tlak jsem měla v pořádku, bílkovinu v moči ne a otoky nemám. takže tak.
Na gyndě mi řekl, že prý to je jak se roztahuje děloha, tak mi to tam tlačí a že když si lehnu,tak se mi uleví. No a pravda je, že když si lehnu, tak o tom vůbec nevím.
Hele taky mi tvrdili že tlačí děloha a až jsem dostala fakt brutální záchvat tak se to teprve pak začalo řešit a skončila jsem v nemocnici … nechci tě děsit ale… ![]()