Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
naše malá si stěžuje už asi 2 týdny hodně intenzivně, že jí bolí zádíčka
Nejdřív jsme tomu moc nevěnovali pozornost, je dost ukňučená, každý bebí obrečí. Ale už je mi to fakt divný, stěžuje si hodně, brečí i ze spaní. U dr. jsem s ní nebyla, ale minulý čtvrtek jsem se tam stavila s močí, všechny hodnoty negativní. Jinak je v pohodě, čilá, když lítá a hraje si, tak nevypadá, že by jí něco bolelo, spíš když je v klidu a v noci hůř spí.
Netušíte někdo, co by to mohlo být??? Napadly mě růstové bolesti, je hodně vysoká, ve 2 a čtvrt má přes metr ![]()
Díky předem za reakce!
Terezka má něco podobného. Čas od času jí bolí nožička / kolínko. Ale to tak hodně, že brečí a nemůže jít a musím jí nést. U ortopeda mi řekli, že to bude růstové, má v necelých 3 letech přes metr, takže tomu věřím. A taky někdy skáče a nic a někdy jí to bolí, takže fakt asi růstové.
U vás ty zádíčka mě ještě napadlo, jestli nemá špatnou postel, že jak roste, tak je jí nepohodlný ten rošt, ale to jsou spekulace. ![]()
pokud byla moč negativní,tak ledviny budou zřejmě OK,ale přesto bych jí vzala k dr.na krev-odeberou CRP,jestli není někde nějaký zánět.pokud by bylo OK,tak to bude růstové a v tom případě asi moc nezatěžovat a víc odpočívat,ikdyž takové prtě si stejně dělá co chce.snad to rychle odezní ![]()
@Mispulin zdravím, jak to u vás dopadlo? Momentálně u nás to stejné